Passat B6 Variant, 1.9, 105 коня - проблем при паленето.

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
theblade83
Автомобил:
Двигател:

Passat B6 Variant, 1.9, 105 коня - проблем при паленето.

Мнениеот theblade83 » Сря 05 окт 2022 16:03

Здравейте колеги,
Имам следният проблем с Пасата (B6 Variant, 1.9TDI, 105 коня). При палене (студен старт) пали трудно, сякъш не му достига нафта, върти 2-3 секунди (сякъш се дави) и после пали рязко и шумно с разтрисане. Това го прави 99% от слуайте при студен старт на сутринта при първо палене. След това през деня започва да си пали от раз но все още го има това шумно палене с разтрисане. (хора които се возят се стряскът някой път).
Преди седмица 2 се наложи да правя основен ремонт на двигателя.(поради други причини). Нови ремонтни бутала, сегменти, шлаиф на блока, главата, рециклиране на турбината.
Проблема с паленето го имаше преди и след основния ремонт на двигателя.
Проверих и дюзите (на стоп леко тресеше колата, леко пушеше и мирешеше на нафта). Диагностиката показа че са тръгнали...Занесох ги в Дизел Сервиз София. Казаха че и 4-те пикаят много. Искаха 430 за резиклаж на една. Реших да взема 4 втора употреба. Човека от който ги взех ги извади от дwигател който беше току що пристигнал за разглобяване.
Монтирахме дюзите...диагностиката не показа никакви грешки. При палене не пушеше и нямаше мирис на нафта. Все си мисля че дюзите са що годе ОК за сега.
Та проблема с паленмето все още си го има.
Някъде бях чел че този модел имали проблем след врме, не се подавало достатъчно гориво припалене, което се оправяло с презаписване на картите ако не греша?
Дали може и да е от стартера? Как може да се тества стартера?
Дайте някви съвети че се побърквам :mad

Потребителски аватар
jordan17772
Автомобил: Golf IV 105ps + Passat B6 200ps
Двигател: BCB + CAWB

Re: Passat B6 Variant, 1.9, 105 коня - проблем при паленето.

Мнениеот jordan17772 » Сря 05 окт 2022 20:06

Ревизирай си стартера и зареди акумулатора.

Потребителски аватар
NathaN
Автомобил: Seat Ibiza 6L
Двигател: PD 131кс BLT 2006

Мнениеот NathaN » Чет 06 окт 2022 0:04

а като сменя дюзите опръстените смени ли им ? Ако не си смени ги другото което може да е тандем помпа и тя си има ремонтен комплект + това което е казал колегата. Аз имах подобен проблем и в крайна сметка го реших с един възвратен клапан след горивният филтър преди тандем помпата.

Потребителски аватар
megatronS
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Space Shuttle
Двигател:

Мнениеот megatronS » Чет 06 окт 2022 7:56

Софтуерът се преправя само при проблем с топлия старт, а не при студен. Закачете тази кола на диагностика и оставете тези грешки, а дайте живи данни и вижте колко е налягането на горивото в момент на завъртане на стартера сутрин на студено.

theblade83
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот theblade83 » Нед 09 окт 2022 11:58

jordan17772 написа:Ревизирай си стартера и зареди акумулатора.

И аз съмнявам че може да е проблем в стартера. Акомулатора ги сменявах и пак същия проблем. Даже си мисля, дали да сменя китайското радио с оригинала. Да не да бърка тока нещо.

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Нед 09 окт 2022 21:28

Доста хора с допълнително монтирани медии се оплакват от утечка.

theblade83
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот theblade83 » Вто 11 окт 2022 17:23

В неделя, бях за риба и се наложи да пренощувам в пасата. Посред нощ се събудих от някакво тракане. Идваше от под жабката все едно съм дал мигач но по глухо. Днес останах в колата (наложи се да чакам). По едно време пак започна същото чукане, при загасен двигател и ключа в джоба, радито изключено.

Колата има някаква аларма, която си е купена така още от германия, но никога не е ползвана. Нямам нито дистанционно за нея...нищо. Никаква идея нямам. Мига червенба лампичка на вратата но......
Та този шум възможно ли е да е от тази "аларма" и да е нещо нормално? И дали може да изтущава акумулатора че да пали по тромавао и с тресене при студен старт?
Прикачил съм и видео със цъкането от днес.
Също така съм записал час за дигнаостика в сервиз на Бош за другата седмица и ще споделя резултатите след това.

Върни се в “Дизелови агрегати”