Та преди няколко месеца бяхме в една автокъща и 1 приятел дойде и споредли какво е чул. и решихме да пробваме. Така отидохме до голфа който е афт мотор гт и има 4-тири ел стъкла. Той каза когато колата е заключена и стъклата са дигнати триябва със ключа да заключа или откюча колата като задържа 5-10 секунди като съм завъртял ключа. т.е да него връжам във обратна позиция. и тогава познайте какво стана 4-тирете стъкла на голфа почнаха да слизат на долу. незнам при кой модели точно го има това и може би е екстра на алармата ако някой иска може да пробва и да споредли дали при него стъклата слизат на долу. за съжаление после несе дигат съми . триябва от алармата или от ключето.
може темата да не е за тука както прецените може да я преместите.

Интересно сваляне на 4-те ел. стъкла от ключалката.
- mitkobombata
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- ShafT
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Интересно сваляне на 4-те ел. стъкла от ключалката.
mitkobombata написа:...за съжаление после несе дигат съми . триябва от алармата или от ключето.
може темата да не е за тука както прецените може да я преместите.
Вдигат се сами по същия начин, заключваш с ключа и го задържаш докато не се вдигнат.

- kalinveliki
- Автомобил: VW T4
- Двигател: 2.4D
- Контакти:
- tankishev
- Автомобил:
- Двигател:
Veso101 написа:niks76 написа:само при коли след 2001 гdobrinb написа:А на тези с дистанционно отключване от ключа, трябва да става също с продължително задържане на копчето за отваряне/затваряне
Или ако ти го закачат към алармата, както при мен.
или ако си го направиш сам - както ще стане при мен .... м/у другото това не е екстра на комфорт модула а си е стандарт за ел. стъклата според мен ... ако рагледате схемата на ел.стъклата на голф 3 ще видите, че позиция заключване и отключване (пин 1 и 3 на бутона в ключалката) са директно свързани с моторчето за ел. стъкла в точки 8 и 14 (от 15 пиновият жак към моторчето). Двете се свързват също и с алармата. А комфорт модула е връзан с шибидаха и с моторчета за ел. стъклата на пин 2 в моторчетата за ел.стъкла - предполагам за автоматично вдигане до горе при заключване... най-общо на база схемите предполагам, че всеки голф с ел.стъкла и правилно вързана инсталация трябва да може да сваля/вдига стъклата при продължително задържане на копчето на алармат или продължително завъртане на ключа дори и да няма комфорт модул ... а самият комфорт модул да ти дава пълно затваряне на стъклата при еднократно натискане
...в тази връзка .... някой специалист да каже ... дали може да се направи следното .... понеже нямам комфорт модул да пренасоча връзката към схемичка и от там към ключа на вратата ... целта на схемичката ще е при продължителен контакт на позиция заключване да пренасочва тока към пин 14 (за плавно вдигане на ел.стъклата ... а може и това да е пин 8 един от двата е), а при еднократно (по-кратко) натискане на алармата или еднократно заключване да ми вдига стъклата догоре автоматично - т.е да пренасочва потока към пин 2.
какво мислите ?
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
-
- Автомобил:
- Двигател:
И при мене е така
със алармата мога да ги смъкна с около 4-5 пръста на долу.. с ключа ги вдигам и смъквам и с алармата ги дигам
Но понеже имам проблем с ел пакета ... на предно дясно стъкло и задно ляво ... се дигат на степени ии .. се сещате че не ползвам тая екстра.. само като е смъкнато стъклото на шофьора заключвам с алармата и се дига
готино е ... има го като модул към алармите но незнам дали за всички става за 2 стъкла го бях гледал някъде ~65 lv а за 4-те ~80 нещо такова не съм много сигурен