Мнения относно покупка на хибриден сув Kia Niro или Toyota C – HR ?

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
troskot
Автомобил:
Двигател:

Мнения относно покупка на хибриден сув Kia Niro или Toyota C – HR ?

Мнениеот troskot » Чет 22 юни 2023 19:16

Здравейте.
Обръщам се с молба към по- запознатите. Оглеждам из сайтовете тези два модела. Колата ще се ползва като семейна за предимно градско каране. Бюджет за покупка 15 000 до 18 000 евро макс. За Тойотата има отзиви сякаш достатъчно в интернет,че всичко и е отлично.. Но за Киа не откривам почти нищо на Български. Прави ми също впечатление ,че Киа модела е малко по- евтин и също така,че го има плъг ин. Имам гараж с ток !
Бих искал да попитам , според вас надеждна ли е хибридната технология на Киа ?
При Киа скоростната е тип dsg и бензиновия мотор е с директно впръскване(май) , дали ги има ядовете като при ваг автомобилите?
Кой от двата модела си заслужава повече ?
Като концепция на тези два сув модела има ли и други които си струват от останалите марки ?
Извинявам се ,че помествам темата тук , а не във форумите на една от тези марки , но просто смятам , че пишещите тук разбират от всякакви модели коли и имат желание да помагат.

thanis
Автомобил: Polo 9N
Двигател: BBY 2004

Re: Мнения относно покупка на хибриден сув Kia Niro или Toyota C – HR ?

Мнениеот thanis » Чет 22 юни 2023 21:05

Привет,
накратко хибрида на тойота е най-добрия. Проблема на този CH-R е CVT-то. CH-R-a отзад също е доста клаустрофобичен. Киа Niro е средна хубост колица. Двигателя не е проблемен. Киа е по-нисък клас уж (реално не е така). Затова цените са по-ниски.

Проблеми можеш да имаш с всичко при хибридите. Няма някакви съществени проблеми, които да те наклонят към единия или другия. Виж кой ти харесва повече и преди да го вземеш го закарай за обстоен преглед при дилър и в крайна сметка какъвто ти е късмета.

Аз лично съм привърженик на хибрида на тойота, но CH-R-а ми е тотално антипатичен и бих се наклонил към Niro-то.

Ако си англо-говорящ има страшно много ресурси в нета и за единия и за другия.

troskot
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот troskot » Чет 22 юни 2023 21:17

CVT-то на хибридния CH -R не е ли по- различно от стандартните боклуци ? Дават го е -cvt.

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Чет 22 юни 2023 21:23

Винаги съм се чудил що за хора карат тези автомобили.
Имам един познат с такава Тойота, ама човека гони 80така и му е все едно какво кара, важното е да не се чупи. Ама здрав прав човек да даде пари за такива дилдота не го разбирам

troskot
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот troskot » Чет 22 юни 2023 21:28

Какво точно , не и разбираш на хибридната технология на Тойота. 10 години гаранция , няма консумативи за смяна , харчи по- малко от 1.6 tdi и оставя 2.0 tdi зад себе си на светофара...

thanis
Автомобил: Polo 9N
Двигател: BBY 2004

Мнениеот thanis » Чет 22 юни 2023 21:39

По-различно е-cvt, рядко се чупи, но като се счупи е супер скъпо.

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Чет 22 юни 2023 21:50

troskot написа:Какво точно , не и разбираш на хибридната технология на Тойота. 10 години гаранция , няма консумативи за смяна , харчи по- малко от 1.6 tdi и оставя 2.0 tdi зад себе си на светофара...

Нищо против нямам хибридите, пластмасовите мини джипове не разбирам

Потребителски аватар
mukot
Автомобил: VW T-roc FL + Honda Civic Sport
Двигател: DXDB - 2023 + eHEV - 2024

Мнениеот mukot » Чет 22 юни 2023 21:59

troskot написа:Какво точно , не и разбираш на хибридната технология на Тойота. 10 години гаранция , няма консумативи за смяна , харчи по- малко от 1.6 tdi и оставя 2.0 tdi зад себе си на светофара...

Според мен не бива да се влияеш от такива мнения. Най-добрият вариант е да тестваш двете коли. За мен не би имало значене оборудването, но да са със задвижването, което гледаш. Иначе субективното ми мнение е, че всички тойоти с хибрид 1,8 122/140 к.с. са ужасни за каране. Както сполучливо се беше изразил К. Томов удоволствието е като на зъболекарски стол. При старт от светофар оборотите растат бързо и атмосферника се развърта астматично а колата тепърва тръгва да ускорява. На мен лично ми е неприятно. За 2,0 има по-добри отзиви но не съм го карал. Друг е въпросът, че началната цена на C-HR е 57 990 лв.

Последна промяна от mukot на Чет 22 юни 2023 22:04, променено общо 1 път.

!R1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот !R1 » Чет 22 юни 2023 22:02

troskot написа: няма консумативи за смяна , харчи по- малко от 1.6 tdi и оставя 2.0 tdi зад себе си на светофара...

Мхм, не сравнявай атмосферен двигател + батерия с EV. Обслужваш си го.

E-cvt e различнa кутия, относително здрава и безпроблемна, но все така си бучи, при изпреварвания.

Потребителски аватар
ssssl
Автомобил: Волво ЕХ30 428 коня
Двигател: CJXC

Мнениеот ssssl » Чет 22 юни 2023 23:00

https://carexpert.ru/compare.php?view=FromSearch&modid[]=toythr-2019j22&modid[]=vwgl-2019h23

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Чет 22 юни 2023 23:22

Погледнах старите мнения на автора, от 3 години все кола търси.
Вие продължавайте да ги съветвате такива изследователи.

troskot
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот troskot » Пет 23 юни 2023 0:47

Petrolhead написа:Погледнах старите мнения на автора, от 3 години все кола търси.
Вие продължавайте да ги съветвате такива изследователи.

Не те знам какъв изследовател те гони... Аз лично не помня какво съм писал преди 3 години , защото ума ми е зает с далеч по важни неща... Но ти явно имаш време да четеш архиви.. Успех ! Ще сполучиш.. ! Към Администраторите - мнението му е спам , защото обсъда автора ..а не темата.

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Пет 23 юни 2023 6:51

Ти може би не помниш, ама форума помни.
А ако искаш да си полезен на някого, за последните 3 години каква кола си купи и доволен ли си?

Потребителски аватар
fur1ous
Автомобил:
Двигател: CFMA

Мнениеот fur1ous » Пет 23 юни 2023 12:13

Чисто нов хибриден ярис, служебен на жена ми даваше 10/100 бензин в София, толкова беше и разхода извънграда, та толко за разхода.

Предницата се разтропа за около 15 000км. И да проблема е в колата и да чисто нова и я дадоха на 7км дойде. От тойота казаха, че нищо и няма на предницата и ще кара още :mhihi

За да не кажеш, че жена ми има вина за разтропаната предница, ще ти кажа, че 20 годишния леон 1.8Т който всъщност харчи по малко от тоя ярис му мина 30к км+ и нищо не се разтропа.

За мен хибридната технология е тотално разочарование. По добре EV, а щом имаш гараж с ток по-добър избор от EV няма.

Гумите в тойота не знам как ги съхраняват, но след първия сезон като ги сложиха се установи, че са тотални криваци (колата тресеше ужасно) и подмениха 2 от тях със 100 зора обаче, след това пак тресеше, но малко и нищо не предприеха.

Иначе за избора между двете, винаги Kia пред Toyota.
В представителството на тойота работят пълни аборигени с които колкото по малко вземане-даване имаш, толкова по добре.
При кия не знам как са обаче.

Няколко пъти имам досег до тойоти и мога да кажа, че са пълно разочарование, честно казано не знам как поддържат статуса който имат. За 2 години на Яриса изолацията под таблото излезна над прозореца, било си им проблем. :mhihi

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Пет 23 юни 2023 12:50

И Киа и Хюндай са на Пеевски, как да са?

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”