Къде ви се е случвало да катастрофирате?
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
neon написа: Еми аз съм се удрял и в града и извън него- кое да пиша,а?! Освен това тези резултати не означават нищо- повечето хора карат колите си 95% от времето в града! Еми много ясно че вероятността да се ударят там е по-голяма!!!!
Ами посочи два отговора колега. Това не изкривява анализа на анкетата. Не съм писал, че не е желателно да се посочват повече от един отговор.
Не съм убеден за този процент, но дори и по-голямата част от нас да навъртат километрите в града, информацията е показателна за причините, довели до пътен инцидент. Може да се пусне отделна анкета за това. Аз лично изминавам средногодишно ок 60%-градско. Имал съм години, в които този процент е бил 50.

- OuT-OF-CoNtRoL
- Автомобил:
- Двигател:
И аз съм имал малко инциденти (да чукам на дърво , не толкова сериозни) , 1 път бях виновен , и поне 4 пъти мене са ме удряли , ама дееа тва голфе мноо здраво
, един с едно ауди реши на светофара да мине през мене , че явно м,ного бързаше и ми се удари в предната броня ,та на мене ми падна пронята и се одра на ъгъла където тоя ме удари , а на пича му се огъна предната и задната врата + една сочна червена линия ,и понеже тоя не спря на време му се закачи задната броня за моята предна и тогава майче и двете паднаха, та човека ме помоли да не викаме КАТ , даде ми 40 лева , след завоя аз спрях , закачих си бронята и бях с 40 лева напред 

- Muncho
- Автомобил:
- Двигател:
1х градско - на завоя преди моста над ЖП линията от Надежда към Орион, с един форд ескорт комби дето за последен път е видял амортесьор в завода. Помогнах му и с малко несъобразена скорост и пясък по пътя. Задницата започна да ме изпреварва и благодарение на моите 2 месечни шофьорски умения паднаха големи танци на пътя като най-накрая приключиха в поляната през бордюра. За щастие се разминах със стълба ( 50-на сантиметра ме деляха ). Кофти беше че след това колата беше застанала на кантар та се наложи дърпане. След това на собствен ход...
- Golf_Blade
- Автомобил: 1996- BMW 316 Compact
- Двигател: M43B16
В Стара Загора, прибирах се по оживена улица в 5:23 след обед(помня го като ден днешен),когато ненадейно отсрани се появи мацка с много,ама много къса пола
Батко се загледа, и не видя че баничарката(Ситроен Ц15) пред него е спряла вече на червено и тряяяяяяяссссссс! Отворих му вратите на товарното без ръце! Хубавото беше че пича имаше пълно автокаско! 

- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Ще допълня картината на анлиза, който направих по-горе. Радостно е, че има колеги, на които не им се е случило да изпаднат до сега в неприятна ситуация по пътищатата. Искренно им пожелавам никога да не им се случва.
Утвърждава се факта, че невниманието е с най-голям дял, като причина за пътен инцидент. Неспазването на пътните знаци/маркировка и несъобразяването на пътните и метеорологични условия увеличават относителният си дял, но несобразената скорост все още държи второто място.
Не се срещат случаи, с изключение на един при който, колега е писал, че поради неопитността(млад шофьор) си все още е катастрофирал, слава Богу без да има други участници.
Има няколко случая които бих определил, като такива произтекли от надценяване на собствените и възможностите на автомобила. Ако трябва да им определя място в класацията, бих ги сложил м/у 4-та и 5-та позиция.
Вярно е, че както писаха мнозина лошото състояние на голяма част от пътната мрежа, а и техническото състояние на много МПС-та не са за пренебрегване. Но според мен, за да се подобри това положение и ние самите трябва да станем по-взискателни, както към себе си, така и към институциите отговрни затова.
Hertz™, аватара ти ми действа малко подтискащо, но пък има и крещящо подсещащ ефект, за да внимаваме да не се случи непоправимото.
Има промяна в темата, благодарение на която можете да пускате повече от един отговор. Вижте първия пост.
Утвърждава се факта, че невниманието е с най-голям дял, като причина за пътен инцидент. Неспазването на пътните знаци/маркировка и несъобразяването на пътните и метеорологични условия увеличават относителният си дял, но несобразената скорост все още държи второто място.
Не се срещат случаи, с изключение на един при който, колега е писал, че поради неопитността(млад шофьор) си все още е катастрофирал, слава Богу без да има други участници.
Има няколко случая които бих определил, като такива произтекли от надценяване на собствените и възможностите на автомобила. Ако трябва да им определя място в класацията, бих ги сложил м/у 4-та и 5-та позиция.
Вярно е, че както писаха мнозина лошото състояние на голяма част от пътната мрежа, а и техническото състояние на много МПС-та не са за пренебрегване. Но според мен, за да се подобри това положение и ние самите трябва да станем по-взискателни, както към себе си, така и към институциите отговрни затова.
Hertz™, аватара ти ми действа малко подтискащо, но пък има и крещящо подсещащ ефект, за да внимаваме да не се случи непоправимото.
Има промяна в темата, благодарение на която можете да пускате повече от един отговор. Вижте първия пост.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”