Аз лично за село си взех 2 подобни на разглежданите тук (от битака в Кубрат, нови :-) ) и по отношение на батериите съм доволен. Обече и двата (различни) модела имаха проблем с чувствителността на сензора за движение и се наложи да им правя корекции по платчиците.
Другия основен проблем естествено е, че те трябва да са на открито и трябва поне малко да се съобрази посоката на слънцето, фотоволтаика да е в посока долу-горе на ЮГ и да има наклон 20-40 градуса.
 След това реших, че е по-добре да имам един по-голям фотоволтаик с акумулатор и да си захраня жично осветление, там където имам нужда, включително и в помещения. Така имам само едно нещо, на което да намеря място, което не се засечва от дърво или сграда, да му направя окачване и да го насоча точно в определена посока. Аз използвам 12V 30W фотоволтаик с контролер и оловен акумулатор ... май 40Ah нещо такова. Зимата волтаика има реално 5-6 часа, през които генерира средно по 10-15 W, но стига. Имам общо 5-6 лампи (по 7-8W), някои със сензор, други - с ключ. Имам една лампа, която си свети цяла нощ (когато съм там), на ключ. 
 Контролер, фотоволтаик, сензори - от Алито. Лампи- или от Али и после модифицирани с нови LED, драйвер и оглаждане, защото "оригиналните" изгарят за седмица, или модофицирани с нови LED и драйвери стари 220V LED лампи с хубав радиатор (такива вече не се продават). 
 Като вложени пари и ефективност, това не може да се изплати от икономията на ток.  Аз имах нужда най-вече от резервно осветлене, че често спира тока, а и заради спорта  

.