railfan написа:Казвам ти като човек, който вижда всекидневно тъкмо издадени от КАТ талони, масово не присъства Евро-то вписано в него. Не знам КАТ на какъв принцип решават дали да го впишат, предполагам полето не е със * и лежи единствено на доброто желание на леличката на гишето да го попълни.
КАТ за мен е абсолютна ПА-РО-ДИ-Я

Давам пример какво се случва, за да си удължа номер за временна регистрация:
1. Отивам в КАТ и тегля номерче, с което да си подам копия на документите на колата.
2. Чакам час и половина и подавам копия на документи, които те вече имат, защото са ги искали, за да ми издадат транзитните номера, както и предишното удължаване на временната регистрация.
3. Чакам още 30 минути на каналите, за да сверят рамата, която вече са сверявали миналия път на същата тази кола на същите тези канали. Друго абсолютно нищо не поглеждат.
4. Тегля си номерче и чакам още час и половина, за да отида на едно гише и да ми дадат новите транзитни табели.
Всичкото това може спокойно да стане по пощата с едно онлайн заявление и заплащане на държавна такса. Но тогава няма да има работа за няколко гишета и няколко "специалиста" на каналите, нито за "помагачите", които извършват услугата да чакат вместо тебе срещу 100-200 лв.
И всеки опит да се промени каквото и да е там, да се въведат електронни услуги, да се махнат фиктивните прегледи на каналите среща огромен отпор от тези, които са изградили тази система-хранилка. Всички знаем кой управлява МВР, което е твърдо против да се правят каквито и да е промени.
наистина ли имаш затруднения да разбереш? ДА. Точно така - ЕКО-то се дава според измерените стойности. В твоя случай, когато си ЕВРО 4:ktamen написа:Чакай сега, значи като ми е чист ауспуха може да ме преместят в горната група, ами догодина ако е по-мръсен направо ме спират от движение - така ли?
В крайна сметка как се дават тези ЕКОта - според документите или според ауспуха?
И не е важно дали има някакъв ущърб конкртно за мен, важно е че има ущърб за редовите граждани.
- ако си над 0.3% на празен ход - връщат те, защото не покриваш минималните изисквания, които ЕВРО 4 има заложени.
- ако си между 0.2% и 0.3% - дават ти ЕКО3
- ако си под 0.2% - дават ти ЕКО4
кое по-точно ти е в УЩЪРБ?!???