Ревизиране на шофиорски предпазен колан
- golf3gtivr6
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
Ревизиране на шофиорски предпазен колан
Как мога да ремонтирам (или неможе) шофиорския предпазен колан , че почна много бавно да се връща (с помощ от моя страна).Благодаря ви предварително
- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Ревизиране на шофиорски предпазен колан
golf3gtivr6 написа:Как мога да ремонтирам (или неможе) шофиорския предпазен колан , че почна много бавно да се връща (с помощ от моя страна).Благодаря ви предварително
Колега,отваряш и натягаш пружината,много е пипкава работата и не трябва да я изпускаш,аз съм го правил това и е доста играчка,работата е в умората на материала на пружината,от там и бавното прибиране на колана

- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Пич по-добре го смени. Аз венъж разглабях блокирал колан и така се прее..х че не е истна като хвръкна тая яката пружина от вътре така ме изплющя че видях съзвездия. А как се навива не питай. Пружината е спираловидна.
- golf3gtivr6
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
С какво се натяга прословутата (ши***а) пружина , че да е толкова кьорава работа
- enigma79
- Автомобил:
- Двигател:
golf3gtivr6 написа:С какво се натяга прословутата (ши***а) пружина , че да е толкова кьорава работа
На ръка колега и трябва да внимаваш да не я изпуснеш,че лошо става и с последствия за теб,ако те уцели,да не става

- golf3gtivr6
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
Само последен въпрос.Като е на место ли се пренавива или , трябва да се свали и да се навие.Обясни ми ако може маааалко по-подробно

- enigma79
- Автомобил:
- Двигател:
golf3gtivr6 написа:Само последен въпрос.Като е на место ли се пренавива или , трябва да се свали и да се навие.Обясни ми ако може маааалко по-подробно![]()
На място колега,сваляш и ще видиш как е закрепена и изваждаш единия край и правиш един или два оборота,ти си прецени колко,но внимавай като махаш капака,да не изхвръкне тая гадост,трябвати отверка няколко на брой,нещо плоско,здраво тиксо за всеки случай,може и свинска опашка

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
аз имах същия проблем с колана , само го напръсках с ВД40 и се оправи, просто е насъбрал прах около оста, пробвай първо със смазване.
- enigma79
- Автомобил:
- Двигател:
balabanov написа:аз имах същия проблем с колана , само го напръсках с ВД40 и се оправи, просто е насъбрал прах около оста, пробвай първо със смазване.
Незнам за смазване,но при мен не помогна,дори смазах и зъбчатките и пак нищо,леко подобрение,но не особено

- Zdravkov94
- Автомобил: VW Golf 5
- Двигател: BKD 2005
Здравейте,
Да не пускам нова тема мога ли да попитам понеже нещо не ми върви като хората преден ляв колан направо някой път няма изваждане нещо е блокирал явно. Въпроса ми е колата е Голф 5 (4/5 ) врати намерил съм си коланче от (2/3) врати дали ще стане номера или трябва да е точно от същия.
Благодаря Ви!
Да не пускам нова тема мога ли да попитам понеже нещо не ми върви като хората преден ляв колан направо някой път няма изваждане нещо е блокирал явно. Въпроса ми е колата е Голф 5 (4/5 ) врати намерил съм си коланче от (2/3) врати дали ще стане номера или трябва да е точно от същия.
Благодаря Ви!
Zdravkov94 написа:Здравейте..
Би следвало да стане колана, но защо не пробваш да го измиеш хубаво преди да разглабяш и сменяш. Напълно е възможно да е с импрегнирана мизерия в него и затова да му пречи да се движи по водачите.
- Zdravkov94
thanis написа:Zdravkov94 написа:Здравейте..
Би следвало да стане колана, но защо не пробваш да го измиеш хубаво преди да разглабяш и сменяш. Напълно е възможно да е с импрегнирана мизерия в него и затова да му пречи да се движи по водачите.
Пръсках го със силиконов спрей ама не е от това почти невъзможно да излеле без много дърпане и сила.

Замислих се, от двувратка имаш риск да е малко по-дълъг колана. Така че, май за по-сигурно гледай от 5вратов голф
- Zdravkov94
thanis написа:Замислих се, от двувратка имаш риск да е малко по-дълъг колана. Така че, май за по-сигурно гледай от 5вратов голф
Благодаря не се бях сетил.
Чудя се дали ще стане от всеки Голф 5 (4/5врати) или трябва да гледам година нещо не вярвам ама знам ли.. Явно са проблемни защото когото да попитам нямат преден ляв дори във Carco и Megaparts нямат.

-
- Автомобил: Seat Toledo 2 1M2
- Двигател: AHF 2000
Пръскането едно на ръка.... Сега е жега, опъваш го докрай, изкарваш го извън колата и затваряш вратата, хем го затискаш, хем няма да влиза вода в колата. Взимаш ОБЕЗМАСЛИТЕЛ и пръскаш.... изчакваш да попие, после една четка с твърд косъм и търкаш колана ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ... После водоструйката да се изплакне, после попиваш криво ляво с хавлия и после оставяш на слънцето да изсъхне както е отвън самия колан....
и чак тогава ако искаш... (няма да се наложи) пръскаш силиконовия спрей.
https://www.youtube.com/watch?v=ptE0nzujBmI нещо такова ама не пропускай стъпките, дето съм ти описал.
и чак тогава ако искаш... (няма да се наложи) пръскаш силиконовия спрей.
https://www.youtube.com/watch?v=ptE0nzujBmI нещо такова ама не пропускай стъпките, дето съм ти описал.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”