Проблем с gmail и андроид телефон

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Проблем с gmail и андроид телефон

Мнениеот eng » Вто 10 сеп 2024 11:24

Колеги имам следния проблем:
Прецака ми се телефона и не може въобще да се оправи а и е доста стар вече, извадих сим картата от него и го сложих в друг стар телефон, фдокато си намеря нов, но проблема е, че няма как в новия телефон да си вляза в гмаил акаунта, вкарвам юзър нейма и паролата, след което ми казва да натисна YES на вече счупения телефон, което няма как да се случи, избирам друг начин а именно да изпрати 6 цифрен код чрез смс на номера ми (сим картата, която извадих от счупения телефон и поставих в "новия" временен телефон), но така и не ми изпраща 6 цифрения код, няколко пъти натиснах от лаптопа Resend, но резултат никакъв. Пробвах и с опция сканиране на QR код, но няма резултат. Основния проблем е, че не мога и да си вляза в пощата защото ми иска да потвърдя по някакъв начин на вече счупения телефон........
Та с две думи някой може ли да помогне в така създалата се ситуация ( не вярвам гугъл да са направили опцията "един мейл за един телефон" и след, като ти се прецака телефона - край), би трябвало да има начин да се "разкачи" стария телефон от този гугъл акаунт и да се присвои към новия телефон ( самия телефонен номер е същия, няма промяна). Надявам се да съм обяснил правилно?

thanis
Автомобил: Polo 9N
Двигател: BBY 2004

Re: Проблем с gmail и андроид телефон

Мнениеот thanis » Вто 10 сеп 2024 11:40

https://support.google.com/accounts/thr ... 20recovery.

Трябва просто да направиш стъпките през лаптопа и ще се оправи. Не ти е нужен стария телефон за да се логнеш в акаунта си.

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Вто 10 сеп 2024 11:46

Благодаря много ще го пробвам, а ще успея ли към този акаунт да "прикача" сегашния телефон и да махна счупения вече?

thanis

Мнениеот thanis » Вто 10 сеп 2024 12:09

Трябва да може, ще ти покаже всички устройства на които си логнат и ти ще си избереш кое да "забрави"

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Вто 10 сеп 2024 13:45

Супер, стана на 50%, показа ми счупеното устройство, дадох му sign out и по този начин го махнах, сега обаче се чудя как да добавя "новия" стар телефон в който ми е вече сим картата, че все още не мего нито вайбър, нито уотс ъп, нито фейсбук да кача (телефона е Галакси А3) ....

thanis

Мнениеот thanis » Вто 10 сеп 2024 13:58

Логваш се на новото устройство. Вече не трябва да ти иска QR код или каквото и да било от стария телефон, щом е забравен.

Принципно ако не си помниш паролата, можеш през лаптопа да си я ресетнеш и да влезеш в "новия" стар телефон

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Вто 10 сеп 2024 15:45

Благодаря, тъй, като е стария служебен пази друг джимейлски имейл, влязох там и по същия начин го "отписах", тъй като пък имам по-нов служебен гсм, ползващ другия джи мейл и сега получавам служебната си поща на стария телефон, а като вляза в настройките на гмайл под този служебния акаунт ми показва, че е логнат по-новия служебен телефон, този стария го няма никъде.........много странно.

thanis

Мнениеот thanis » Вто 10 сеп 2024 15:59

Малко се обърках - всичко е наред и си доволен или и сега имаш някакъв проблем ?
Ако всичко е наред - чудесно.
Ако имаш проблем все още - опитай да обясниш пак

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Вто 10 сеп 2024 17:08

Вече всичко е ок, явно самия телефон е адски бавен (2017 година0 и най-накрая проумя, че искам да се логна с другия акаунт, а не със съществуващия служебен акаунт 9както споменах стария ми служебен телефон), всичко е наред, още ведъж благодаря за насоките и търпението.

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Сря 11 сеп 2024 9:10

Имах същия проблем наскоро. Два дни се опитвах да получа код от Гугъл за потвърждение.
Приятел ми подсказа да вляза през компютъра (там съм логнат) и изключих 2 step verification. Намира се в опциите, Сигурност.

thanis

Мнениеот thanis » Сря 11 сеп 2024 11:38

Това е лош съвет за постоянно. 2 step verification -a трябва да го има защото брутфорсват акаунта и всичко заминава. Да го махнеш, колкото да си оправиш устройствата ОК ама след това го връщаш веднага.

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Пет 13 сеп 2024 7:11

Бре, и аз го махнах, че ме дразни и се асоциира с точно дадено устройство, но явно ще го върна щом пък е опасно .......

Потребителски аватар
fur1ous
Автомобил:
Двигател: CFMA

Мнениеот fur1ous » Пет 13 сеп 2024 9:06

thanis написа:Това е лош съвет за постоянно. 2 step verification -a трябва да го има защото брутфорсват акаунта и всичко заминава. Да го махнеш, колкото да си оправиш устройствата ОК ама след това го връщаш веднага.

По принцип не е толкова страшно ако сложиш поне 12 символна парола с поне 2 големи букви и 3 спец. символа. Примерно - 8k,(7j1V*[Vq

thanis

Мнениеот thanis » Пет 13 сеп 2024 12:04

fur1ous написа:
thanis написа:Това е лош съвет за постоянно. 2 step verification -a трябва да го има защото брутфорсват акаунта и всичко заминава. Да го махнеш, колкото да си оправиш устройствата ОК ама след това го връщаш веднага.

По принцип не е толкова страшно ако сложиш поне 12 символна парола с поне 2 големи букви и 3 спец. символа. Примерно - 8k,(7j1V*[Vq

В един идеалистичен свят ще се съглася с теб. Но като става дума за стандартен потребител, не съм съгласен, защото практиката показва, че хората си помнят паролата кажи речи 1 седмица и след това пустиня и почват да я пишат по неправилни места. Мениджър на пароли за човек без интерес и опит не е много оптимално, затова 2FA е най-малкото зло в случая.

Също така с напредването на AI моделите не знаем до кога @#$%^& ще одържат фронта и не е болка да има 2FA или повече за важни акаунти (поща, банкиране, Revolut, и т.н.) както и е добра практика човек да има поне 2 мейла, един за съмнителни сайтове и абонаменти и един истински за важни неща.

Идеално е с мнемоника да си запомниш паролата, така че само ти да си я разбираш и да се получи примерно СйдSЩ;.LOp72**!@aaЯя1100_--Ü /3 Азбуки със специални символи, е много трудно да се хакне със сила. Кирилица+латиница+ нещо специфично е най-добре/. Вместо произволни символи да слагаш. Нагледал съм се на хакнати профили, защото потребителите ползва рожденни дати, имена на деца, ЕГН, любим филм и/или персонаж и нещо което може да се разбере в интернет пространството. и най-голямата класика, човек да има 1 парола за всичко ....

Както и аз лично съм против автоматично запаметяване на пароли от браузъри и платформи, ако няма риск от key logger на машината.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Съб 14 сеп 2024 10:13

С две стъпки, ама го брах наскоро това и аз. Имам си гугъл акаунт и си го ползвам, но от години не ползвам телефон с андроид и гугъл услуги. Оставих все пак потвърждението в две стъпки, като втората беше с код изпратен с СМС до мобилния номер. Да, ама последния път го чаках тоя код повече от 36 часау междувременно няколко пъти resend и в общи линии мазаляк, два дни ми трябваха за да се логна.
И го махнах, ще разчитам на паролата и те така

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”