Здравейте!
На Bora-та и вероятно на още много модели след 2002-ра ключетата за лампите на плафоните и въобще за комфорт модула са вътре в бравите. И след 10-на години престават да работят.
За да се сменят трябва да се разглоби врата, прозорец, брава и още куп щуротии. И от какъв зор? Какво им беше лошо на добрите стари ключета на купето, които струват 4 лв. и се сменят за 10 минути.
Та, на Бора-та нито едно от ключетата не работи и на 4-те врати и е най-малкото досадно, защото като отключиш с дистанционното, колата се заключва след малко, защото комфорт модула не знае, че си влязъл. А пък може и да се окаже, че си заключил ключовете вътре. Отделно вечер като влезеш в колата е пълен мрак.
Не бих се хванал с този филм на ужасите да разглабям всичките 4 врати, изгледах едно клипче много сложно е, дори стъклата трябва се махат за да се разкачи и извади бравата, да не говорим за разглабянето ѝ.
Мисля си, много по-лесен вариант е да се монтира на купето ключенце като това и да го вържа към кабелите на ключето, които отиват към бравата.
Някой правил ли го е?
Питане за ключета на лампите при Бора / Golf 4
- Tipsy
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Питане за ключета на лампите при Бора / Golf 4
Преди години съм срещал тема в този форум как се преправя с ключе от жигула ако не се лъжа.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
С бутон от Опел беше. За предните врати стъклата не се махат. Да, тегаво е, но бравите се демонтират сравнително лесно. При задните е дърво голямо.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
ludmil написа:Здравейте!
....Мисля си, много по-лесен вариант е да се монтира на купето ключенце като това и да го вържа към кабелите на ключето, които отиват към бравата.
Вместо това недодялано нерадозумение си купи от Евро 07 бутони за Шаран/Алхамбра до 2001 г.с гумен презерватив на бутона. Мога да ти дам номер / ще го търся/
- williams_vn
- Автомобил: opel astra H-OPC - lada 2103
- Двигател:
разпробий колонките на колата слага и външни бутони, режи кабела към бравата защото тя е проблемна .Езика които заключва е износен покрит е с пластмаса която с годините се накъсва за това и ключето се прецаква кабела мисля по спомен беше кафява с бяла лента прекарваш го до бутона и си готов, по принцип не е лошо да се извадят бравите да се припоят платките им но не е наложително каквото и да е станало ще заключат ако работи моторчето вътре
- ludmil
- Автомобил: VW Passat B3
- Двигател: RP 1990
- Контакти:
kris11 написа:ludmil написа:Здравейте!
....Мисля си, много по-лесен вариант е да се монтира на купето ключенце като това и да го вържа към кабелите на ключето, които отиват към бравата.
Вместо това недодялано нерадозумение си купи от Евро 07 бутони за Шаран/Алхамбра до 2001 г.с гумен презерватив на бутона. Мога да ти дам номер / ще го търся/
Дай моля те номера!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”