Здравейте колеги, имам golf6 2010 мога ли да разбера дали ми меси антифриза с масло с някой от тези уреди
https://etop.bg/рефрактометър-за-антифриз
Виждам че има промяна в цвета на антифриза и миреше странно и имам чувство че ги меси. Предполагам че ако е масло, трябва да падне най-малко точката на замръзване или се бъркам?
Съвети? Да го източя и заредя нов антифриз и замеря с рефрактометър, после примерно всеки месец да следя точката на замръзване?
Благодаря за отделилите време да коментират.
Проблем с антифриза Golf6
Re: Проблем с антифриза Golf6
Най-добре си остави колата в сервиз да преседи. На другата сутрин ще я надуят и ще стане ясно.
railfan написа:Най-добре си остави колата в сервиз да преседи. На другата сутрин ще я надуят и ще стане ясно.
И това е вариант. Проблема е че се ползва постоянно, но в крайна сметка ако няма друго решение.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Даже да го смесва е нищожно и трябва да изчакаш да се влоши достатъчно за да си сигурен, че имаш проблем.
Температурата на замръзване няма да се промени забележимо даже да има кило масло в антифриза, пък и тогава не е сигурно дали темперурата на замръзване ще се повиши или понижи.
Проверката на антифриза става в камерата на хладилника, а не с подобни щуротии.
Засега си карай колата спокойно и като се сетиш хвърляй по едно око на антифриза дали няма да има недвусмислена промяна.
Температурата на замръзване няма да се промени забележимо даже да има кило масло в антифриза, пък и тогава не е сигурно дали темперурата на замръзване ще се повиши или понижи.
Проверката на антифриза става в камерата на хладилника, а не с подобни щуротии.
Засега си карай колата спокойно и като се сетиш хвърляй по едно око на антифриза дали няма да има недвусмислена промяна.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”