Здравейте,
Някой настъпвал ли е мотиката с глоба за скорост от Австрия? За колко време пристигат до БГ? Онзи ден ми се стори че ме светна на едно 80 по магистралата около Виена, не бях с повече от 10-15кмч отгоре, така че няма да е много ама все пак ... Като блеееш баирите така става.
Благодаря предварително!
Глоби за скорост от Австрия
-
- Автомобил: VW T- Roc Style DSG
- Двигател: 1500 TSI OPF 2023
Re: Глоби за скорост от Австрия
За до 10 % превишение глоба няма, ако камерата е стационарна. Ако колата ти е била под наем, се заплащат допълнително 50 евро на компанията. Преди години предлагаха опция за 50% намаление на глобата, ако парите се преведат до определен срок. Дано намалението не се отнасяше за Италия, може да се бъркам. Ако вече си получил Mahnung, здраво си настъпил котето.
- Mhz
- Автомобил: m440i
- Двигател:
С Немски червени транзитни номера беше, на мое име и адреса ми в БГ. Камерата беше стационарна със сигурност.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
На колег от форума - Иво Андреев с ник 420 (Бог да го прости
) му е пристигала честитка за 33 км/ч при ограничение 30 като ходехме на Worthersee... Така че според мен ще си дойде. Сега друг е въпроса, че ще трябва да се свържат с немските власти, да проверят на кого е регистрирана колата и да ти пратят в България.
Страничен въпрос

Страничен въпрос
Откъде мина до България? През Румъния ли?Mhz написа:С Немски червени транзитни номера
- Mhz
- Двигател:
Vlad777 написа:На колег от форума - Иво Андреев с ник 420 (Бог да го прости) му е пристигала честитка за 33 км/ч при ограничение 30 като ходехме на Worthersee... Така че според мен ще си дойде. Сега друг е въпроса, че ще трябва да се свържат с немските власти, да проверят на кого е регистрирана колата и да ти пратят в България.
Ясно че ще дойде, интересно ми е колко време им отнема, ако някой може да сподели от опит. :)
Vlad777 написа:Страничен въпросОткъде мина до България? През Румъния ли?Mhz написа:С Немски червени транзитни номера
Да, Зегед - Турну Северин - Видин , около 10 часа. Никакви проблеми, пътят в 90% от маршрута е хубав, но е бавно.
Сърбите са утежнили процедурата до безумие за колите с временни номера. Манифести глупости, даже чувам разни неща , че искат да платиш митото на колата все едно си я внесал при тях и после на Калотина ти го връщат.
- Vlad777
- King of the Road
- Контакти:
Ако може в тази тема да споделиш какво са актуалните разходи за застраховка, регистрация, табели и т.н.:
viewtopic.php?f=87&t=338478
viewtopic.php?f=87&t=338478
-
- Автомобил: Passat Variant B8 SCRBMT 2018
- Двигател: DFGA
По-миналата година, когато пътувах през Австрия, направих консултации с приятели и австрийската нормативна уредба. Едно от нещата, които ми направиха силно впечатление, потвърдено и от потърпевши е, че по техните пътища, на знака с ограничение трябва да си с указаната скорост. Не, примерно 50-100-200 метра след него. Оказва се, там са най-безкомпромисни по отношение превишенията на скоростта.
-
Глобите пристигат до 2 седмици, в твоя случай ще е 2 × 2 = месец. Преди пращаха препоръчани писма, сега директно информират КАТ, според колегата ми. Така че може и за 4 седмици да приключи всичко.
- Mhz
- Двигател:
Окей, чакаме да видим. Благодаря за информацията!
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Може и нищо да не получиш. Щом си бил с транзитни номера и щом нарушението е за скорост без последствия на магистрали/околовръстно с "търпима" горница. Но ако нарушението е кофти-да, ще дойде без значение с какви номера си.
Вече с редовни номера, вероятността и за дреболия да дойде нещо е по-голяма.
Като глобите на унгарците няма в ЕС .
Глобите за скорост достигат до 1200 евро ( инфо отпреди 5-6 години).
Австрия е някъде по-надолу . Немците са по-благосклонни в това отношение .
Говорим сега за магистрални скорости. не в града.
Вече с редовни номера, вероятността и за дреболия да дойде нещо е по-голяма.
Като глобите на унгарците няма в ЕС .
Глобите за скорост достигат до 1200 евро ( инфо отпреди 5-6 години).
Австрия е някъде по-надолу . Немците са по-благосклонни в това отношение .
Говорим сега за магистрални скорости. не в града.
- Vlad777
- King of the Road
- Контакти:
ChatGPT за размера на глобите в Австрия на магистрала:
В Австрия максимално допустимата скорост на магистралите е 130 км/ч. Глобите за превишаване на тази скорост са както следва:
- До 10 км/ч над ограничението: 20 евро (на място) или 30 евро (при анонимно постановление).
- От 11 до 20 км/ч над ограничението: 35 евро (на място) или 45 евро (при анонимно постановление).
- От 21 до 30 км/ч над ограничението: 50 евро (на място) или 60 евро (при анонимно постановление).
- От 31 до 40 км/ч над ограничението: 70 евро (на място) или между 70 и 160 евро (при анонимно постановление).
- Над 40 км/ч над ограничението: минимум 150 евро, като глобата може да достигне до 2180 евро.
При превишаване на скоростта с повече от 60 км/ч над разрешената, свидетелството за управление може да бъде отнето за 6 седмици.
Имайте предвид, че глобите могат да варират в зависимост от конкретните обстоятелства и региона. Полицията има право да изисква плащане на място и да издава официален фиш.
Анонимното постановление в Австрия е форма на административно наказание, която позволява на собственика на автомобила да заплати глоба, без да се разкрива самоличността на водача, извършил нарушението. Това обикновено се използва при нарушения, установени чрез автоматични камери или други системи за наблюдение, където нарушителят не е спрян на място от полицията.
Как работи:
- Глобата се изпраща до собственика на превозното средство.
- Не се изисква посочване на това кой е управлявал автомобила по време на нарушението.
- Плащането на глобата приключва случая, без по-нататъшни разследвания или санкции.
Целта на анонимното постановление е да улесни административния процес при дребни нарушения и да избегне необходимостта от установяване на самоличността на водача.
В Австрия максимално допустимата скорост на магистралите е 130 км/ч. Глобите за превишаване на тази скорост са както следва:
- До 10 км/ч над ограничението: 20 евро (на място) или 30 евро (при анонимно постановление).
- От 11 до 20 км/ч над ограничението: 35 евро (на място) или 45 евро (при анонимно постановление).
- От 21 до 30 км/ч над ограничението: 50 евро (на място) или 60 евро (при анонимно постановление).
- От 31 до 40 км/ч над ограничението: 70 евро (на място) или между 70 и 160 евро (при анонимно постановление).
- Над 40 км/ч над ограничението: минимум 150 евро, като глобата може да достигне до 2180 евро.
При превишаване на скоростта с повече от 60 км/ч над разрешената, свидетелството за управление може да бъде отнето за 6 седмици.
Имайте предвид, че глобите могат да варират в зависимост от конкретните обстоятелства и региона. Полицията има право да изисква плащане на място и да издава официален фиш.
Анонимното постановление в Австрия е форма на административно наказание, която позволява на собственика на автомобила да заплати глоба, без да се разкрива самоличността на водача, извършил нарушението. Това обикновено се използва при нарушения, установени чрез автоматични камери или други системи за наблюдение, където нарушителят не е спрян на място от полицията.
Как работи:
- Глобата се изпраща до собственика на превозното средство.
- Не се изисква посочване на това кой е управлявал автомобила по време на нарушението.
- Плащането на глобата приключва случая, без по-нататъшни разследвания или санкции.
Целта на анонимното постановление е да улесни административния процес при дребни нарушения и да избегне необходимостта от установяване на самоличността на водача.
-
- Автомобил: PASSAT B 6 Variant
- Двигател: BMR 11.2006 DSG
И аз да споделя моето преживяване.Ще опиша подробно ,затова се изивнявам предварително за дългия пост.
Лятото 31.07/24 г минах през Австрия.На 17.09.24 получих в нас известие.Но в пощата,не беше препоръчано.
Неглижирах ситуацията.Превишена скорост.
Консултирах се с адвокат и КАТ.
Адвокатът-не плащай,ако пътуваш на там,сменяш номерата на автомобила.
КАТ-ние нямаме отношение по тоя вид глоби от ЕС.
Пасувах до този момент.
Писмата не спираха.2-3 и по пощата препоръчани.
грешка направих,че взех последното.То беше с подател Чехия./Учудващо/
съдържанието същото и вече пишеше ,,номер ва дело,,
Ей това ме притесни.
Ще трябва да се плаща-Явно.
Но реших да попитам и тук.
Вие какъв акъл ще ми дадете.Не е за подценяване и сумата 300 €.
Коментирах и с друг адвокат случката-
Препоръча ми да си платя глобата,защото ,,напечено,,
Завежда се дело,праща се до БГ,после разноски,назначавало се служебен адвокат и пр.
Можело да се стигне и до ЧСИ,колекторски фирми и пр.
За мен си взех решение да си платя,но искам да чуя и тук нещо от вас.
Благодаря предварително за отделеното внимание и време.
Успешна Нова година
Лятото 31.07/24 г минах през Австрия.На 17.09.24 получих в нас известие.Но в пощата,не беше препоръчано.
Неглижирах ситуацията.Превишена скорост.
Консултирах се с адвокат и КАТ.
Адвокатът-не плащай,ако пътуваш на там,сменяш номерата на автомобила.
КАТ-ние нямаме отношение по тоя вид глоби от ЕС.
Пасувах до този момент.
Писмата не спираха.2-3 и по пощата препоръчани.
грешка направих,че взех последното.То беше с подател Чехия./Учудващо/
съдържанието същото и вече пишеше ,,номер ва дело,,
Ей това ме притесни.
Ще трябва да се плаща-Явно.
Но реших да попитам и тук.
Вие какъв акъл ще ми дадете.Не е за подценяване и сумата 300 €.
Коментирах и с друг адвокат случката-
Препоръча ми да си платя глобата,защото ,,напечено,,
Завежда се дело,праща се до БГ,после разноски,назначавало се служебен адвокат и пр.
Можело да се стигне и до ЧСИ,колекторски фирми и пр.
За мен си взех решение да си платя,но искам да чуя и тук нещо от вас.
Благодаря предварително за отделеното внимание и време.
Успешна Нова година
-
Първото препоръчано писмо е било Mahnung. В него е било описано точно какво ще се случи, ако не платиш в описания срок. Помоли някой да ти го преведе, за да си наясно. По спомен, след Mahnung-а глобата беше двойна, при положение че се плати без посредник. Другия вариант е да потърсиш информация в Австрийското посолство.
-
Всяко едно писмо е с превод.Никъде не е упоменато че ще има лихва или ще в двоен размер.Факта че ми го доставят на адрес в пощенска кутия,не препоръчано ми навява неглижираност и несериозно отношение от страна на австрийските служби.Не отричам че съм нарушил нормите,просто съм пред илема.По всяка вероятност ще потърся вороплатено мнение от адвокат.
-
telefunken написа:Първото препоръчано писмо е било Mahnung. В него е било описано точно какво ще се случи, ако не платиш в описания срок. Помоли някой да ти го преведе, за да си наясно. По спомен, след Mahnung-а глобата беше двойна, при положение че се плати без посредник. Другия вариант е да потърсиш информация в Австрийското посолство.
Благодаря з авниманието и отговора.