Смяна на разпределителен вал 1.9 BLS
-
- Автомобил:
- Двигател:
Смяна на разпределителен вал 1.9 BLS
Дойде време за смяна на разпределителния вал 1.9 TDI bls дайте мнение за марка на вал
Re: Смяна на разпределителен вал 1.9 BLS
360 лв. Вал на колбеншмит, около 150 лв за 8 повдигача на ина от новите с черно покритие. Ще трябват лагери, семеринг на разпределителен вал. И гарнитура за тандем помпа. Нови болтове на кобилиците също. Ново масло и нов маслен филтър. Аз бих си обслужил и дюзите с нови ремонтни комплекти на бош горе долу 22 лв на дюза може и по-евтино и нови болтове. Има и комплект на ET ENGINETEAM HV0338ET 1160 лв. с всичко нужно. Преди месеци играх тоя филм плюс обслужване. Спестих някой лев защото намерих от блъсната кола почти нов OEM вал. Стария ми вал не боботеше обаче имаше подбити гърбици и такива които си имаха режещ ръб. Повдигачите също имаха следи от търкане, обаче не бяха пробити. Лагерите отдолу бяха износени, горните бяха окей.
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
Приятелски съвет,избягвай Колбеншмит за вал.
Има китайски серии,които не са достатъчно твърди и за 30-40К заносва гърбиците и повдигачите .
Не ме питай откъде знам,а и по чуждите форуми е писано доста
Има китайски серии,които не са достатъчно твърди и за 30-40К заносва гърбиците и повдигачите .
Не ме питай откъде знам,а и по чуждите форуми е писано доста
Тогава препоръка за части за този ремонт като марка може ли да дадете ? П.п. моя стария разпределителен вал е Колбеншмит, лагерите и повдигачите също. Ако някой знае дали някъде имат щампа коя година са произведени може да сверим колко му е бил живота г/д.
Сменяйки само с оригинални части, защото на три смени на масло пак ще си за нов вал. Този филм го играх три пъти и накрая с оригинален нещата се получиха. Икономиста е майка на мизерията!
Върни се в “Дизелови агрегати”