Ще е слаба рикия .
За велосипед-ок, за кола....ДДЗ ако е спаднала гумата , ще помпи сигур 20 минути и кусур до 2 бара.
И предполагам аку-то е никел-метал-хидрит , предвид дадения волтаж.
Много пари за нищо.
Инструменти и аксесоари за автомобила от Lidl - стават ли?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Re: Инструменти и аксесоари за автомобила от Lidl - стават ли?
Импактът не е гайковерт на чужд език. Две различни машини са и са с различни приложения. Импактът служи за навиване на винтове, а гайковертът - на болтове и гайки. И двете може да се ползват за винтове, болтове и гайки, само че импактът няма силата на гайковерт, а гайковертът твърде лесно изкъртва винтовете, ако човек не внимава с него. Гайковертът тежи доста повече от импакт.
- samo_pechka
Mrdj90 написа:Импактът не е гайковерт на чужд език.
Е не точно : an impact driver is used to drive screws, and it takes hex-shaped screw bits to do that. On the other hand, an impact wrench is used to tighten and loosen nuts, and it takes a square-shaped bit. An impact wrench would also have too much torque for driving screws.
При нас е "прието" вместо ударен винтоверт, да му викаме импакт, а вместо ударен гайковерт-само гайковерт.
Но принципа им е еднакъв .
И за сведение има и гайковерти, сходни по размери и мощност с "импакт". Както има и малък гайковерт и по-мощен спрямо него импакт.
Но предвид естеството на приложение , рядко има импакт над 250-300Нм , докато гайковерти като почнат от 140-150Нм , стигат до огромни Нм.
- alpinab
- Автомобил:
- Двигател:
От чисто любопитство колко му е живеца се хванах на хорото с малкия импакт D3 модел. Той с кит (30-50лв) се преправя към 1/2 инч глава за вложки. Това всичко натопорчено с 8АЧ Перформанс смарт батерия, ако успея да я намеря. Бедните душици спекуланти, са изкупили всичко покрай поредната кампания. Сега в ОЛКса е пълно с такива на цени 100 и нагоре пари.
Като направя целия сетъп ще посна видео и ревю как и дали се справя.
Като направя целия сетъп ще посна видео и ревю как и дали се справя.
- dontaskdontsay
- Автомобил: Golf III 1.6 1994
- Двигател: ABU
И това е до време. Преди няколко месеца не можеше да се доредиш до импакт а сега си седят и никой не ги купува. Временно са се фокусирали върху новата изгъзица
Снимката е направена 1 или 2 дена след обявяването на "промоцията".
П.п: Може да дебнете за гайковерти около 30-тия ден от как ги обявиха. Има вероятност търгашите който не са успяли да ги продадат, да ги върнат обратно в магазина за да си върнат парите.

Снимката е направена 1 или 2 дена след обявяването на "промоцията".
П.п: Може да дебнете за гайковерти около 30-тия ден от как ги обявиха. Има вероятност търгашите който не са успяли да ги продадат, да ги върнат обратно в магазина за да си върнат парите.
- samo_pechka
Аз взех един Д3 и го преработих с компоненти, купувани от али-то, на малък гайковерт ( втулка и наковалня 1/2, общо към 25-ина лв беше + - , бях купил два комплекта ) .
Не съм сменял пружина ( но не е проблем да си намеря )
Изпробвах го заедно с още един същият, но непреработен в него момент ( на приятел) .
Тестът бе следния: два винта торнадо дълги около 160мм с торксова глава, да се завият в орехов дънер , изсъхнал .
Батерията стандартната 2ач.
С непреработения не успях да завия докрай винта. С преработения - го дозавих до дъно. При опит за отвиване, непреработения ( оригиналния) само тропаше на място. С моя - го отвих .
След експеримента преработих и втория ( на моя приятел) .
Отново в дънера пробата- този път успя да завие и развие винта и той :) .
Ползван бит ТХ30 50мм дължина на Милуоки.
Та заключението: качва се сила, но с колко - не знам, вероятно едно 20-30% горница.
Повече-надали.
Заслужава ли си , за мен -да.
Добре ли е да се ползва с високоамперна батерия- определено не.
Риск от претоварване и изгаряне на ел.компонент/мотор. Голям при това. Затова макс 4ач батерия ( мое мнение)
Който си го направи, да знае едно ( то м/у другото не се отнася само за конкретната марка/машина/модел, въобще говоря) тропа ли на място, без видим ефект повече от 5 сек. - да спира и да мисли за друг начин на развиване на конкр. винт. На ръка ли, с по-мощна машина ли и т.н.
Успех.
Не съм сменял пружина ( но не е проблем да си намеря )
Изпробвах го заедно с още един същият, но непреработен в него момент ( на приятел) .
Тестът бе следния: два винта торнадо дълги около 160мм с торксова глава, да се завият в орехов дънер , изсъхнал .
Батерията стандартната 2ач.
С непреработения не успях да завия докрай винта. С преработения - го дозавих до дъно. При опит за отвиване, непреработения ( оригиналния) само тропаше на място. С моя - го отвих .
След експеримента преработих и втория ( на моя приятел) .
Отново в дънера пробата- този път успя да завие и развие винта и той :) .
Ползван бит ТХ30 50мм дължина на Милуоки.
Та заключението: качва се сила, но с колко - не знам, вероятно едно 20-30% горница.
Повече-надали.
Заслужава ли си , за мен -да.
Добре ли е да се ползва с високоамперна батерия- определено не.
Риск от претоварване и изгаряне на ел.компонент/мотор. Голям при това. Затова макс 4ач батерия ( мое мнение)
Който си го направи, да знае едно ( то м/у другото не се отнася само за конкретната марка/машина/модел, въобще говоря) тропа ли на място, без видим ефект повече от 5 сек. - да спира и да мисли за друг начин на развиване на конкр. винт. На ръка ли, с по-мощна машина ли и т.н.
Успех.
- alpinab
- Автомобил:
- Двигател:
samo_pechka написа:Който си го направи, да знае едно - тропа ли на място, без видим ефект повече от 5 сек. - да спира и да мисли за друг начин на развиване на конкр. винт. На ръка ли, с по-мощна машина ли и т.н.
Успех.
Ти си го минал пътя вече. Изпревари ме:) Написаното горе е много вярно и полезно! Убива моторчето скорострелно. За пневматиката не важи. Там може да тропа цял ден на място.
- goppa
- VW експерт
- Автомобил: Sharan
- Двигател: AFN 1997
При тея машинки може да се счупи всичко друго но не и моторчето или платката която го захранва. Причината е , пе моторът никога не блокира. При винтовертите горят транзистори на платката точно поради тая причина. Не мърда ли ли мотора и в същото време да му е пуснат тока е равносилно на късо съединение.
При импактите няма как да блокира. Който е сменял наковалнята знае защо ;)
При импактите няма как да блокира. Който е сменял наковалнята знае защо ;)
- samo_pechka
Е на моя приятел изгоря :) върна го по гаранция и взе нов.
В смисъл аха да тръгне при натискане на бутона и изключваше. Друга батерия-същата работа.
Дали е дефект, не знаем, но знам, че се ползваше с 8ач и почти си разглоби трошката с него.
Ама спря и си довърши рабоата с едно мое милуоки .
И вече се внимава.
В смисъл аха да тръгне при натискане на бутона и изключваше. Друга батерия-същата работа.
Дали е дефект, не знаем, но знам, че се ползваше с 8ач и почти си разглоби трошката с него.
Ама спря и си довърши рабоата с едно мое милуоки .
И вече се внимава.
- dontaskdontsay
goppa написа:При тея машинки може да се счупи всичко друго но не и моторчето ...
Goppa не съм съвсем съгласен. Видях снимка на импакт който си е скъсал оста на ротора. Даже май не беше единичен случай. И то на преработени импакти.
- goppa
- VW експерт
- Автомобил: Sharan
- Двигател: AFN 1997
Това не е изгорял мотор, нали?
- dontaskdontsay
Не, води си се механична повреда 

Върни се в “ОФФ-Топик - други”