Потече антифриз в купето зад жабката на Ford Galaksi 1,9 TDI 110 k, AVG. Като бръкнаха назад кичето зад жабката е мокро. И сега какво... таблото ли трябва да свалям?
Който го е правил да помага.
Колата не е карана последните 2 седмици. До преди 3 дни капка нямаше. Антифриза е концентрат.
Потече антифриз в купето зад жабката на Ford Galaksi 1,9 TDI 110 k, AVG
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
Re: Потече антифриз в купето зад жабката на Ford Galaksi 1,9 TDI 110 k, AVG
Радиаторче на парното мисля че се сваля цялото табло за да се стигне до него но не съм сигурен
На линияНа линия
- goppa
- VW експерт
- Автомобил: Sharan
- Двигател: AFN 1997
Таблото се сваля за смяна на радиаторчето. Има 2 -3 теми за модела в този форум
viewtopic.php?f=11&t=407105
viewtopic.php?f=94&t=470385
viewtopic.php?f=11&t=407105
viewtopic.php?f=94&t=470385
На линияНа линия
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
ila написа:Потече антифриз в купето зад жабката на Ford Galaksi 1,9 TDI 110 k, AVG. Като бръкнаха назад кичето зад жабката е мокро. И сега какво... таблото ли трябва да свалям?
Който го е правил да помага.
Колата не е карана последните 2 седмици. До преди 3 дни капка нямаше. Антифриза е концентрат.

На печалившия честито

И да цялото таблище долу .
Имах тема от 2017 г със снимки - потърси я , ако е до 2001г.
2 пъти съм я правил процедура. Китайците изкарват до 6 г
Слагал съм NRF с код 00053550 / купувал съм го от Тандер/
Питащия да уточни годината . Мога да помагам дистанционно. Купи си пликчета закопчаващи се за крепежа и си надписвай на пликчето кой крепеж откъде е,че ще се видиш в чудо после

Офф и да отиде някъде ще му откажат - много много разглобяване има или ще го одерат жив.
Може да започне сам разкостяването и като стигне до демонтирано табло вече да търси някой за по- нататъка
За самото сваляне на таблото - задължително 2 ма човека - голямо, тежко и огъващо се и може да пострадат лоста за мигачи или чистачки.
След това за развиване на крепежа на фланец двуцвека пак задължително 2 ма - единия лежи над двигателя и пъха дълга отвертка / или кръстата или торкс - зависи какъв крепеж е слага/, а дригия от купето насочва отвертката към винта или торкса. И да се направи водосвет да не е лепен крепежа ,че гайките превъртат в пластмасата - 2 са ама ...
И 3 те болта зад алуминиевия щит зад двигателя скрити не се развиват. Те държат кутията с 2 те радиаторчета студ и топло. Топлорадиаторчето се вади без да се пипат. И новите радиаторчета са олекотени и натегло и на размер, така,че лесно влизат в кутията.
Започвай с демонтаж- корите пред коленете и от 2 те страни, кората около климат, радио,превключватели в средната конзола.После жабка, дясна възглавница. ВЧ говорителчетата от кората, 2 те корички покрай малките триъгълни стъкла.
Купи си и спрей за крепеж. След сваляне на цялото табло ще се наложи и демонтаж да рамена чистачки/ по спомени гайката е 32 N. Сваля се и целия механизъм на чистачките - 3 болта с глава 10
А стига дотук да не взема да те уплаша

Колата е 1999 година.
Волана сваля ли се ? Може ли да се шунтира за да ползвам колата?
- goppa
- VW експерт
- Автомобил: Sharan
- Двигател: AFN 1997
Волана се сваля, че иначе доста се пречка.
На линияНа линия
- kris11
- VW експерт
- Контакти:
ila написа:Колата е 1999 година.
гледай снимките , които съм качил навремето.
Oбезкостявай докато стигнеш до сваляне на кората .Дотогава може да се кара .
Ако сте двама при сваляне кората волана може да не се сваля- най близко към водача т.е. назад и най долу. При поставяне на кората е зора и тогава е по-добре да се свали волана. И си осигури кабeл и VCDS за триене на грешките на ербеците.
На снимките дадени по-горе се вижда ,че скоростомера /таблото съм го завързал с кабел да не се мести/
И ако си с климатроник виж дали имаш този тройник зад механизма на чистачките - горе над ламарината.
5-6 г след смяната на първото радиаторче ми взе да спада антифриза .Никъде не се виждаше, ама този трийник е зад механзима и не се вижда. и надолу по маркучите ни следа от розово.
Сменях филтър купе и нещо пипах зад механизма за листа и др. и мокричко. Свалих механизма и докато пак го пипнах взе да таи повече. При сваляне първата скоба тройника се разцепи / добре,че не беше на път/. Няма заместител -спрян е от производство
Последна промяна от kris11 на Съб 29 мар 2025 7:46, променено общо 2 пъти.
Отказах се да го сменям сам. Бях при колегите от сервиз Елбатрон в с. Лозен. Справиха се чудесно!
Навъртях 60 км и всичко е ОК.
Навъртях 60 км и всичко е ОК.
- kris11
- VW експерт
- Контакти:
За да тече в купето най-вероятно проблема е бил горе -или спукана двуцвевка или уплътнението м/у двуцевката и радиаторчето. Кутията с 2 те радиаторчета е дълбока и на дъното има дунапрен и няма отвори за изтичане на антифриз.
Върни се в “Sharan, Touran & Caddy”