Здравейте колеги,
Имам нужда от помощ, днес колата ми почна да трака ужасно особено когато беше студено, все едно че удрят с чук. И вади странен шум подобен на парен локомотиф(паф-паф-паф). След като карам и давам газ шумът още повече се увеличава и колата не иска да върви повече от 110км/ч и вибрира ужасно много треперя изцяло волана и купето и има черен пушек доста много. Помислих че замина бутала,сегмент нещо но след 30мин. каране абсолютно всичко изчезна и колата почна да върви нормално без никакъв странен шум пушек или друго нещо.. Та сега мисля че един или повече дюза е тръгнал, но и нямам абсолютно никаква грешка в колата. Погледнах със VCDS.
колата е: VW Jetta Mk5 1.9TDI BXE 2007 105hp.
MK5 - шум и вибрации по двигателя
Re: MK5 - шум и вибрации по двигателя
Като я гледаш с VCDS, трябва да я погледнеш на живи данни.
https://m.youtube.com/watch?v=mGUjYf2oq ... gAo7VqN5tD
На загрял мотор, без консуматори.
https://m.youtube.com/watch?v=mGUjYf2oq ... gAo7VqN5tD
На загрял мотор, без консуматори.
Вчера погледнах там всичко беше нормално но след като шумът изчезна и колата работеше нормално тогава, днес ще погледна на студен старт когато трака.
Преди заради добавка(Liqui Moly) Се прецакаха уплътненията на дюзите и имах много главоболия това ме съмнява най-много че е изял някои от дюзите..
Преди заради добавка(Liqui Moly) Се прецакаха уплътненията на дюзите и имах много главоболия това ме съмнява най-много че е изял някои от дюзите..
Пали ли трудно колата ? Аз имах проблеми с о пръстените на дюзите и палеше трудно.
Да, първият старт винаги нещо не ми харесва все едно че стартера го върти трудно за 2,3секунди. Но гумичките ги смених изцяло на всичките дюзи защото колата влизаше в авариен режим постоянно, добавката е изяла гумичките бяха на много зле положение.
Ами съмнявам се да ги е изяла добавката, ппц в леглата на дюзите се получават едни ръбове които режат о пръстените и ги късат. Така както ми го описваш трябва да отваряш и да вадите дюзите, рискуваш да караш с нафта в маслото, оттам недобро мазане и счупване на мотора. Минах по този път и е гадно, от къде си ?
Хмм значи тогава ще е най добре да се маха и да тества дюзите докато не е късно, иначе в момента спря тракането няма нищо но надали ще е за дълго.. От Кърджалийски област съм, близо до Гръцката граница Маказа.
Не мога да помогна там с мйстор, я дръпни щеката за маслото и виж дали миреше на нафта. Също и на студен.мотор, виж дали нивото се е покачило.
Малко ми се преструва че мирише на нафта да, иначе нивото е нормално.
Докато не извадите дюзите няма как да си сигурен, но според мен си за о пръстени на дюзите.
О пръстените са тия което са на външната страна на дюзата доколкото знам, тея ги смениха преди 4,5 месеца заради добавката което колата влизаше в авариен режим и даваше Misfire грешка. След това нямах никакви проблеми до вчера. А дали лоша нафта може да причини това нещо? видях че има само една грешка 00771-Fuel Gauge Sensor което стрелката си работеше нормално винаги. Постоянно Зареждам от ИнсаОйл и ОМВ много съм доволен от тях (Особено за нашият край) а в последните 3 пъти заредих до горе от ЛукОйл. преди малко погледнах маслото си е нормално гъсто, не мирише на нафта, и нивото е нормално.
- MamaMy
- Автомобил: Galaxy
- Двигател: AUY 2003г
Според мен някоя дюза е счупила водачите. Дисковете вътре се въртят и се разместват отворите. Разглоби дюзите, Не е голяма философия ако си техничар. Ако не си намери някой който е. може да разгледаш моята тема. Има линк към клипове.
Последна промяна от MamaMy на Сря 21 май 2025 21:04, променено общо 1 път.
Ще закарам при познат майстор при това положение, Благодаря за отговорите!
Дано е нещо малко, и когато си решиш проблема. Сподели какво е било тук и какво му е решението.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”