Nissan Almera Tino V10M проблем с централното заключване

Технически раздел за всички марки автомобили, които не са VAG
Потребителски аватар
railfan
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBAB 2009

Nissan Almera Tino V10M проблем с централното заключване

Мнениеот railfan » Чет 19 юни 2025 9:24

Здравейте,

Баща ми се е сдобил наскоро с гореописаният автомобил, година 2001 с мотор 2.2D.
Казуса е, че когато се опита да отключи с ключа от шофьорската или пасажерската врата - се отключва само дадената врата, а човека иска да се отключват всички наведнъж. Предполагам, че е възможно и е въпрос на някаква настройка.
Другото - на ключа има 2 копчета, още не съм проверил дали му е читава батерията, също гледах едно видео как да се програмира с натискане на бутоните да отключва и заключва и ще го пробвам тези дни, но ми се иска все пак да реша и горният проблем някак..

Аз си нямам идея какво да направя, ако се водя от ваг-логиката ще трябва да пипам по модулите и да прекодирам, но тъй като не съм запознат изобщо с тая марка допускам, че с моите кабели за VCDS няма да стане, затова ще съм благодарен опитните в тази марка да споделят как да решим този проблем.. :bowdown

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Re: Nissan Almera Tino V10M проблем с централното заключване

Мнениеот К.Одаджийски » Пет 20 юни 2025 6:19

Копчето на дистанционното като го натиснеш два пъти за отключване би трябвало да отключи всичките врати. Относно прекодирането, забрави на това японско рено да направиш каквото и да е, не е никак просто

ognqn
Автомобил: Suzuki Swift
Двигател: 1300

Мнениеот ognqn » Пет 20 юни 2025 14:23

Има си колеги от Нисан форума:
https://forum.nissanbg.com/viewtopic.php?t=42584

Лично съм го правил на Террано няколко пъти и става.Друг Ниссан не съм имал.
Може и тука да се разгледа-пак е за Террано но процедурата трябва да е същата.
https://offroad-bulgaria.com/forum/%D0% ... no-2-2002g

Потребителски аватар
railfan
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBAB 2009

Мнениеот railfan » Нед 22 юни 2025 15:27

Опитах по процедурата, влизам в режима на програмиране, но след това - нищо. Не сработва ключа да се “научи” и при кликане на бутоните нищо не се случва. Батерията е нова.
Единствен начин да отключим колата засега е да ползваме предните врати, и когато дадем на контакт - всички други врати се отключват автоматично сами. В обратен ред - при заключване на шофьорската - заключва всичко наред.

Akash Jana

Мнениеот Akash Jana » Съб 01 ное 2025 17:50

It sounds like the issue is with the central locking synchronization. Sometimes, after the battery is replaced or loses power, the remote and central unit go out of sync.
Try locking and unlocking manually from the driver’s door a few times, then hold the lock/unlock button on the key for 5–10 seconds while near the car — this often re-syncs the system.

If that doesn’t work, check the wiring between the driver’s door and the body (it can get damaged over time). That’s a common cause of only one door responding.

Върни се в “Технически раздел за други марки автомобили”