Като потребител в този форум от известно време, бих искал да помоля, всички теми за махане на DPF и катализатори да бъдат забране с правило.
Както тук във форума, така и във всички свързани с форума групи и медии, тип Фейзбук.
Благодаря за вниманието!

Темите за махане на DPF и катализатори да се забранят!
Re: Темите за махане на DPF и катализатори да се забранят!
Против съм!
Забраните бяха в едно отминало време. Сега има свобода на словото.
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
batjoro написа:Против съм!
Ми ето, изрази си мнението/словото свободно.
Но да даваш трибуна, съвети за нещо незаконно, това е друго нещо

- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
batjoro написа:Против съм!
Само да ти кажа, че свобода на словото ти гарантира конституцията, от страна на държавата, форума е частна собственост, ти си тук по желание, както и ние. Ако началството вземе решение и го забрани, няма да е по-различно от останалите правила във форума.
- MamaMy
- Автомобил: Galaxy
- Двигател: AUY 2003г
Ами дайте да забраним изцяло тунинга. Според всички закони е промяна по автомобила и е незаконен. Ще трябва да забраним и всякакви теми в които се споменават гонки, чужди жени, наркотици защото са все забранени неща.
Много мразя когато се преекспонират нещата и някой се изписва по-католик от папата. Ако сте чак толкова праведни карайте само с разрешената скорост поне месец и после ще видя ако издържите какво ще мислите. Днес големи еколози се извъдихте, но дори не предполагате колко земя е отровена някъде по света и колко животни са избити за да си возите задника в новата кола на кожената тапицерия. Ако сте толкова загрижени за природата тръгнете пеша. Никой не ви забранява да протестирате, но вие почнахте като гейовете. Демонстрации, паради, че даже и задължително да стане. Абе като не ви натискат не звънете! Толкова ли е трудно? Като не искате да четете такива теми, четенето на форума не е задължително. Направете си един форум за собственици на нови автомобили само с катализатори и ДПФ-и и си четете само там.
Много мразя когато се преекспонират нещата и някой се изписва по-католик от папата. Ако сте чак толкова праведни карайте само с разрешената скорост поне месец и после ще видя ако издържите какво ще мислите. Днес големи еколози се извъдихте, но дори не предполагате колко земя е отровена някъде по света и колко животни са избити за да си возите задника в новата кола на кожената тапицерия. Ако сте толкова загрижени за природата тръгнете пеша. Никой не ви забранява да протестирате, но вие почнахте като гейовете. Демонстрации, паради, че даже и задължително да стане. Абе като не ви натискат не звънете! Толкова ли е трудно? Като не искате да четете такива теми, четенето на форума не е задължително. Направете си един форум за собственици на нови автомобили само с катализатори и ДПФ-и и си четете само там.

- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Не мога да разбера защо се опитваш да изкараш факта, че се придържаме към правилата като нещо лошо. Да, карам с разрешената скорост, не не съм светец, има тук таме на извън градско някое 60 което не спазвам, защото държавата не си е свършила работата и не го е махнала. Не си возя гъза в кожен салон и пак... не съм светец, не го мисля от към това дали убива природата, но не ме учудва, че най-върлите привърженици на премахването на ДПФ и катализатор живеят в малки населени места. Не съм тръгнал да се връзвам за дървета, но ми е изключително неприятно когато изведа 10 месечното си дете на разходка и трябва да диша тия пумии, викаш щото караме нови автомобили нямаме проблем да си оставим ДПФ-а? Аудито на жена ми е 13 годишно и му седят и ДПФ и катализатор, Аудито което продадох преди 3 месеца беше на 16 години и беше с ДПФ. Ако ти е технически изправен двигателя филтъра не ти пречи ни най-малко. Не не искам парад, искам като изляза да ходя пеша, защото ти го каза като нещо лошо "Ако сте толкова загрижени за природата тръгнете пеша.", ама аз си ходя пеша до преди дъщеря ми да се роди имах по 25-27км средно на ден пеша. Ама не знам де, може всички тия съображения да ме правят педераст, вероятно щом го казваш си намерил някаква логика. Пак казвам, не ми е проблем да чета темите за това, пробелема ми е, че после като свалят ДПФ-а, го дишаме ние и децата ни.
Изпаднаха ви някакви пари за 5 годишни коли и вече си повярвахте, чак да заграждате форума на най-масовата марка до някакво блогче на богоизбрани катализатори. Чак ви харесва да угаждате на безумията на Урсула, дето един полет с чартърния самолет трови планетата повече отколкото аз с всичките ми голфове за цял живот.
Аргументите са ви тотално не на място. Сякаш, ако колата има DPF, не трови и след нея са цветя и розички.
и е прав колегата отгоре, че по същата логика трябва да забраним всички теми за какъвто и да е тунинг. На фона на изпаренията от един Камаз или бетоновоз(които съставляват една немалка част от движението в София), или остарял автобус на градския, един голф без дпф е толкова незначителна част, че не си заслужава коментара.
На мен като цяло ми е все тая дали ще има такива теми или не. По-скоро ми е малко като оная забрана за ЛГБТ пропаганда в училищата, която я няма, смисъл темите по въпроса се броят на пръсти и са толова рядко.. а и няма какво толкова да се каже по въпроса, някой като е решил да го прави, надали форума може да го спре ако му каже обратното.
И не разбирам защо си водите децата покрай оживените булеварди… то е ясно, че там е така. Като искате да е чист въздуха - Витоша ви е в краката, къща на село далече от големите градове и така.

На мен като цяло ми е все тая дали ще има такива теми или не. По-скоро ми е малко като оная забрана за ЛГБТ пропаганда в училищата, която я няма, смисъл темите по въпроса се броят на пръсти и са толова рядко.. а и няма какво толкова да се каже по въпроса, някой като е решил да го прави, надали форума може да го спре ако му каже обратното.
И не разбирам защо си водите децата покрай оживените булеварди… то е ясно, че там е така. Като искате да е чист въздуха - Витоша ви е в краката, къща на село далече от големите градове и така.
- deodriver
- Автомобил: Passat B7 DSG 4motion
- Двигател:
MamaMy написа:Ами дайте да забраним изцяло тунинга. Според всички закони е промяна по автомобила и е незаконен. Ще трябва да забраним и всякакви теми в които се споменават гонки, чужди жени, наркотици защото са все забранени неща.
Подкерепям напълно.Все пак не всеки може да си позволи нова кола на която всичко й работи адекватно.Да беше част,която струва 100-200лв,да се чудиш защо го махат,а не го сменят.И за това не са виновни хората,а държавата в лицето на управляващите,които могат само да крадат чрез налагането на постоянни глоби и данъци,но това е друга тема.
Предложението е неуместно.Всеки сам да си преценя какво да чете или не.
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
Айде демагозите на тема екология и елджиби да си пуснете адресите. Специално за вас, ще си махна генерацията на мотора, защото така ми е кеф. Тунинг баце. И всяка сутрин в 5 часа ще ви посещавам. После ще си купя един дръгел с възможно най-пушеща задница и ще ви изчаквам да излезете да си карате децата някъде. Аз ще ви ескортирам. Тунинг баце.
Темата е в Организационен и е предложение към управата на форума. Не е дискусия, не е анкета. Решението се взима другаде и от други хора.
И не става дума, колко такива теми има и дали ще има ефект. Става дума за позиция на форума и нулева толерантност към първоизточника на проблема.
П.с. Специално за тунинг упорката - има си сертифицирани части, има си коли със специално предназначение, ака състезателни, има си всякакви неща. Тунингът не е слагане на права тръба и да бръмкаш из квартала
Изобщо да не говорим, че у форумЪ отдавна не е останал и един читав тунингист. И все пак, винаги екипът ще допусне тема за истински тунинг проект, който включва такива модификации, ако има смисъл. Но тема 'Здравей те как да си тура права тръба и вдигна 2.3 коня', а мерси за тунинга.
Темата е в Организационен и е предложение към управата на форума. Не е дискусия, не е анкета. Решението се взима другаде и от други хора.
И не става дума, колко такива теми има и дали ще има ефект. Става дума за позиция на форума и нулева толерантност към първоизточника на проблема.
П.с. Специално за тунинг упорката - има си сертифицирани части, има си коли със специално предназначение, ака състезателни, има си всякакви неща. Тунингът не е слагане на права тръба и да бръмкаш из квартала

Изобщо да не говорим, че у форумЪ отдавна не е останал и един читав тунингист. И все пак, винаги екипът ще допусне тема за истински тунинг проект, който включва такива модификации, ако има смисъл. Но тема 'Здравей те как да си тура права тръба и вдигна 2.3 коня', а мерси за тунинга.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Тука поне има някаква дискусия. В един друг форум потребителите направо ще издерат очите на неЕколозите. Ще им направят вуду магия, и ще ги предизвикат да си срежат вените. А после цяла нощ няма да спат от кеф какво добро дело са направили.
То такива под и над път, с права генерация на моторите между блоковете в кварталите. Включително и в нашия. Един съвсем наскоро изгоря даже, пече се и следващия.
Рано или късно всеки си намира майстора под една или друга форма, но пък някак си очаквам тука да пишат по-интелигентни хора, отколкото тези с правата тръба в 5 сутринта.
BTW, ми дайте го като анкета бе. Нека потребителите(активните) да решат тази позиция, която ще е от името на целия форум и каквото - това. Адмирации на всички, ангажирани с него, но форума е това, което е благодарение не само на тях, но и на потребителите, които пишем тук.
Рано или късно всеки си намира майстора под една или друга форма, но пък някак си очаквам тука да пишат по-интелигентни хора, отколкото тези с правата тръба в 5 сутринта.
BTW, ми дайте го като анкета бе. Нека потребителите(активните) да решат тази позиция, която ще е от името на целия форум и каквото - това. Адмирации на всички, ангажирани с него, но форума е това, което е благодарение не само на тях, но и на потребителите, които пишем тук.