Здравейте. От известно време търся кола до 50 хиляди. Гледах Тигуани, Q5, но все нещо липсваше. В момента без да искам видях тоя модел и по мой проучвания разбрах, че това си е Тигуан allspace. Намерих няколко бройки, които изглеждат доста богато оборудвани. Някой може ли да ми каже разликата между Xcellence и FR в какво е точно, коя изглежда по-модерна, и какъв мотор да гледам за този автомобил?
2.0 TDI 190 коня до 2020 година, или да се заглеждам тия след 2021 , дето са 2.0 TDI 200 коня. Видях, че от 2021 идват с по-голяма навигация без копчета, но определено не ми хареса факта, че климатроника е тъчскрийн - изглежда зле. Също така не знам дали по-новия мотор е по-сложен и проблемен от стария 190 коня. Един познат беше взел 2.0 TDI Тигуан , мисля, че беше 204 коня и имаше проблеми с харч на масло.
Seat Tarraco Xcellence или FR - какъв мотор?
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
Re: Seat Tarraco Xcellence или FR - какъв мотор?
2.0 тди 200 к.с. има проблем с харч на масло, поне в моделите на шкода
- nikolay_ss
- Автомобил: Touareg 7P6
- Двигател:
Разликите между двете изпълнения са визуални като цяло. Разлика в интериора/екстериора. FR се води спортният модел, но не мисля че има разлика в окачвания, спирачки и т.н., те по-скоро зависят кой мотор ще си избереш.
За мотор гледай 190кс варианта, другият както са ти казали, не е много надежден.
За мотор гледай 190кс варианта, другият както са ти казали, не е много надежден.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia + Peugeot 308 T9 SW
- Двигател: AQY 2001 + Pure Tech 2017
2.0/200кс ТДИ е с алуминиев блок.
2.0/190кс ТДИ се вгражда в доста модели, и да не се бърка с 2.0/184кс ТДИ. Който вече стана известен с повишен разход на масло.
2.0/190кс ТДИ се вгражда в доста модели, и да не се бърка с 2.0/184кс ТДИ. Който вече стана известен с повишен разход на масло.
- fur1ous
- Автомобил:
- Двигател: CFMA
qnkov написа:Някой може ли да ми каже разликата между Xcellence и FR в какво е точно
Визуални и/или оборудване
qnkov написа:коя изглежда по-модерна
Зависи какво разбираш под "модерно", че за всеки е различно
qnkov написа:и какъв мотор да гледам за този автомобил?
Бензинов, 190к.с или повече.
-
- Автомобил: Seat Cordoba TDI
- Двигател: 2004г ATD 1_9 101кс
По принцип гледам само дизелови. Да разбирам, че по-добрия избор е 2.0 ТДИ 190 коня, а не новият, йойто е 200 коня? Новият е по-калпав? Просто намерих с 5-6 хиляди лева по-евтин вариант на новия модел мотор, докато стария е с по-висока цена.
И като цена този модел тия пари заслужава ли ги или са му много - https://www.mobile.bg/obiava-2175450361 ... -xcellence
И като цена този модел тия пари заслужава ли ги или са му много - https://www.mobile.bg/obiava-2175450361 ... -xcellence
- alpinab
- Автомобил:
- Двигател:
Моя Тигуан е с 190кс. от последните преди да пуснат 200кс. Не пипа масло от смяна до смяна 11-15 хил. км. На късата база го усещам да тегли добре. Доволен съм общо взето, единствено ме мъчи нелепия сетъп на кутията...ама това е. Идеално щастие няма.
Преди да купя горния се бях залетял за същия Тигуан но фейслифта с 200кс. от Порше Изток ме посъветваха да търся 190тка, защото това което са забелязали на тестови коли - почти вероятно ще се падне маслар.
П.С. Цената от линка горе е адектватна и пазарна. Единствено, че и е изтекла гаранцията вече.
Преди да купя горния се бях залетял за същия Тигуан но фейслифта с 200кс. от Порше Изток ме посъветваха да търся 190тка, защото това което са забелязали на тестови коли - почти вероятно ще се падне маслар.
П.С. Цената от линка горе е адектватна и пазарна. Единствено, че и е изтекла гаранцията вече.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia + Peugeot 308 T9 SW
- Двигател: AQY 2001 + Pure Tech 2017
alpinab написа: Единствено, че и е изтекла гаранцията вече.
За мене това е положително в случая.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”