Зимни гуми - кой с какви - оценка
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Re: Зимни гуми - кой с какви - оценка
Винаги всесезонните правят компромис със спирачния път. Това е единствената причина все още да купувам зимни, сняг просто няма.
- fur1ous
- Автомобил:
- Двигател: CFMA
Еми аз лично малко се съмнявам да е така на дъжд примерно според мен всесезонни с канали за вода ще спират по добре от зимни.
Не съм гледал тестове, чисто логически разсъждавам.
Не съм гледал тестове, чисто логически разсъждавам.
- w_smith
- Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
- Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
- Контакти:
Аз карам така и съм доволен. Взех ги за целогодишно, но на топло и на завои не ме кефят много, много. За зимата съм много доволен, стоят меки и при отрицателни температури. Спират добре предвид, че колата е тежка, тръгването не го коментирам, тъй като съм 4х4. Потърси ми писанията в темата за всесезонните. Карам Hankook Optimo нещо си, сега ще им е трета зима.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Traytor написа:Винаги всесезонните правят компромис със спирачния път. Това е единствената причина все още да купувам зимни, сняг просто няма.
Като цяло при спиране на сухо и мокро, всесезонките са по-добри от еквивалентни зимни. На мокро разликата е малка, но пак в тяхна полза. Ето един от няколкото хубави теста, които го показват: https://www.youtube.com/watch?v=bKtnczk8Mxk
- Traytor
Това е интересно, може би бая са напреднали. Преди 7 години като гледах ревюта(точно в tyrereviews) нещата не стояха така. И ей така по инерция си го въртя на стара информация.
-
- Автомобил: Seat Leon 1m TDI
- Двигател: ASV 2003
fur1ous написа:Някои кара ли всесезонни гуми вместо зимни?
Имам предвид да ги кара само зимата, не целогодишно, да даде малко отзиви спрямо зимни примерно.
Защото аз вече за региона на София не виждам смисъл да купувам зимни гуми, то има повече дъжд и много рядко сняг.
Летните естествено не са вариант, все пак като завали искам да се движа, зимните не са вариант според мен също след като 4 дни в сезона има сняг и другото е дъжд.
Реално май е по оферта да се вземат всесезонни с по добър маркер на дъжд.
И аз съм мислил този вариант,но рано сутрин при отрицателни температури зимната гума е по добре.
- w_smith
- Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
- Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
- Контакти:
А сравнявал ли си го?
Стъпка встрани от темата - какво е предназначението и ползата от XL вариант на гумите? Доколкото знам имат повече платове и съответно издържат повече преди да се издуят или скъсат. Някакви отрицателни ефекти има ли освен малко по-високата цена? Примерно да возят по-твърдо, по-голямо тегло на самите гуми, шум или подобно?
- Traytor
w_smith написа:А сравнявал ли си го?
Сравнения има в нета, надали някой си е купил и двата комплекта само за да пробва.
Това което тестовете показват(а днес гледах доста), на студено и сухо или мокър път без лед, високия клас всесезонни имат малко по-кратък спирачен път(но пак е при определени условия, не всеки път е така), нещата са доста по-различни ако има скреж, лед, сняг или киша.
И пак го има да не се сравнява среден клас от единия тип с висок от другия.
За XL гумите, просто тежат повече и малко повече шумят. Вземай само ако наистина не ти стига товари остра на неподсиленитв, друг плюс нямат.
- MamaMy
- Автомобил: Galaxy
- Двигател: AUY 2003г
Аз ги взех уж да са малко по здрави, че тоз гюм си тежи, но имам чувство, че не е така. Стоят много меки. Помпя ги на 2,8бара и все ми изглеждат меки сутрин.
Нали всички гуми си имат товарен индекс - защо трябва да има допълнителни означения.
- MamaMy
- Автомобил: Galaxy
- Двигател: AUY 2003г
Някой са с подсилен борд. Товарния индекс си е същия. Това с подсиления борд не ми помогна като спуках гума със 100км/ч. Явно трябва да са рънфлат. Може и всичко това да е за пори. Нещо като фермера с кравите и Мерцедес. Всеки параметър се води отделна екстра за да могат да му сложат отделна цена 
https://diana-ltd.com/Koi_gumi_sa_XL_i_ ... kiva_-p872 не е реклама, обратното е

https://diana-ltd.com/Koi_gumi_sa_XL_i_ ... kiva_-p872 не е реклама, обратното е

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”