Спиране от движение и съхраняване на автомобил
-
- Автомобил: Golf V
- Двигател:
Спиране от движение и съхраняване на автомобил
Понеже ми трябва 5 врати малко-по-голям бензинов автомобил, от сегашния ми, който е с 3 голф 5 1.9тди, и мисля догодина пролетта да си го закарам в България и да го спирам от движение. Мислил съм и за продажба, но автомобилът за в бъдеще ще ми върши доста повече работа от сумата, която ще получа евентуално. Нямам гараж мислех да наема, ама като видях цените и май ще си вдигна едно навесче на двора, имаме си сот, ще слагам и камери. Следващите 5 години ще се кара инцидентно максимум за месец в годината или на две години. Купето и шасито са в отлично състояние. Има само няколко точки ръжда на шофьорския праг. Мисля да я закарам на фирма за професионално изпиране на салона и пастиране на купето преди да я спра от движение. Единственото, което ме притеснява, е че с годините ще изгние оставена на вън спряна от движение. Въпроса ми е какви мерки да взема, за да забавя максимално този процес. Приятел ми каза, в никакъв случей да не я завивам с бризент.
- MamaMy
- Автомобил: Galaxy
- Двигател: AUY 2003г
Re: Спиране от движение и съхраняване на автомобил
Спреш ли я документално, край. За да я пуснеш пак, Техно тест и нова регистрация ако го минеш.
Чисто технически, консервация за няколко месеца не е оправдана. Измий я много хубаво отдолу. Върху спирачните маркучи навий черна ПВЦ лента. Дисковете ги намажи много тънко с грес. Сложи сенник на таблото да не гори. Завий седалките да защитиш и тях от слънцето. Източи горивото от тръбите и резервоара до дупка. Развий свещите и вкарай по една спринцовка масло във всеки цилиндър. Развърти мотора на стартер без свещите. Ще изпръска малко масло, но или го забърши или метни един парцал върху главата. След това завий свещите на ръка без да ги стягаш. Накрая свали акумулатора, зареди го на макс и го остави на топло или го включи на поддържащо зарядно. Ако нямаш, такова се прави много лесно. Повдигни цялата кола на трупчета. Желателно е да ги подложиш на носачите за да остане окачването в работно положение, а само гумите да висят във въздуха. Ако искаш да ги запазиш и тях, намажи ги и от двете страни с вакса за обувки от старата с терпентина Това се сещам горе долу.
Чисто технически, консервация за няколко месеца не е оправдана. Измий я много хубаво отдолу. Върху спирачните маркучи навий черна ПВЦ лента. Дисковете ги намажи много тънко с грес. Сложи сенник на таблото да не гори. Завий седалките да защитиш и тях от слънцето. Източи горивото от тръбите и резервоара до дупка. Развий свещите и вкарай по една спринцовка масло във всеки цилиндър. Развърти мотора на стартер без свещите. Ще изпръска малко масло, но или го забърши или метни един парцал върху главата. След това завий свещите на ръка без да ги стягаш. Накрая свали акумулатора, зареди го на макс и го остави на топло или го включи на поддържащо зарядно. Ако нямаш, такова се прави много лесно. Повдигни цялата кола на трупчета. Желателно е да ги подложиш на носачите за да остане окачването в работно положение, а само гумите да висят във въздуха. Ако искаш да ги запазиш и тях, намажи ги и от двете страни с вакса за обувки от старата с терпентина Това се сещам горе долу.
-
- Автомобил: Golf7 GTE 2017 + MB S205 2020
- Двигател:
Чудесно и подробно.
Само за акумулатора си трябва точно наобратно... на топло му се скъсява живота, съхранява се на студено.
Само за акумулатора си трябва точно наобратно... на топло му се скъсява живота, съхранява се на студено.
- MamaMy
- Автомобил: Galaxy
- Двигател: AUY 2003г
Под топло имах предвид да не стои зимата на вън и да мръзне. Естествено, че няма да го прибере в къщи до парното. Някъде в мазето му е мястото :)
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”