Здравейте,
Нов съм във форума и пиша по проблем, на който се натъкнах на наскоро закупения за приятелката ми Голф 5 1.6 (не е FSI - простете за лаишкото обяснение).
Автомобила беше закупен от частно лице, каран 7г в БГ - 30-на хил км за това време са му навъртяни и е каран основно градско.
Преди да закупим автомобила минахме през майстор, който го прочете и нямаше грешки, гледахме го отдолу - сълзичка, с катализаторите, без какпка ръжда. Двигателят вървеше и работеше прилично .
Закупихме колата, обслужихме я(масло и филтри, другото е сменявано скоро) и хоп на разходка извън града... тук става интересно - на магистралата ускорявахме спокойно до към 110км, след което до 120 трябваха доста усилия и газ настъпана до ламарината, за да се достигне - повече от това не успяхме, а пробвахме няколко пъти.
Върнахме се при майстора и вече с навъртяни 150-200км след закупуването пак я прочете - пак никакви грешки - предположи, че би могло да има някакво запушване на катализатора и да съм отидел в следващ ден, за да го разхлаби, за да влезе въздух и така да я пробвам да я ускоря отново.
Вчера обаче минах ГТП и момчетата кзаха, че газовете са добре и в норма за категорията и че според тях катализатора си върши читаво работата.
Няколко неща са ми чуденка:
- видях, че има теми за майстори в Пловдив - поостаряли теми, но все пак към момента към кого бихте ме насочили... този Георги от Кичука го Хаджията Груев?
- някой с подобен проблем до момента и ако да какво се е оказало - чух всякакви предположения, но диагностиката без конкретна грешка изглежда трудна и не им се занимава много на майсторите така:
- иначе ми казаха, да сменя - свещи, да прегледам бензинова помпа дали не е "тръгнала" и горивния филтър, който "уж" беше сменен при обслужването... какво друго?
ПП.
Чува се едно леко причукване като работи двигателя и сякаш има забавена реакция при натискане на газта, също така при отнемане на газ и изравняване на оборотите на празен ход се усеща леко притерисане. Работят всички цилиндри(не съм чааак толкова тъп:-)) и пали от половин оборот.
Golf V 1.6 ускорява до 120км
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
Re: Golf V 1.6 ускорява до 120км
То по принцип не върви особено този мотор на коя скорост не минава 120 км/ч
причини много бензиновата помпа не може да се провери без манометър
Според мен си вземи един elm 327 с който може да се гледат основни показатели като горивните тримове може да даде насоки
причини много бензиновата помпа не може да се провери без манометър
Според мен си вземи един elm 327 с който може да се гледат основни показатели като горивните тримове може да даде насоки
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia + Peugeot 308 T9 SW
- Двигател: AQY 2001 + Pure Tech 2017
Re: Golf V 1.6 ускорява до 120км
Епа колко да е слаб? С тоя двигател Октавия поддържа 160км/ч. Според мен е сбъркана центровка.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”