Протече в купето пасат б6 2008 комби
- lokva
- Автомобил: Passat 3c
- Двигател: CBAB 2008
Протече в купето пасат б6 2008 комби
Здравейте. От няколко дни имам теч в купето. Теча е от пасажерската страна. От същата страна е запушен маркуча за отводняване на люка. Свалих тавана и установих , че.водата влиза от лайсната на люка. Тъй като отводнителния маркуч е запушен, когато водата стане повече в предната част на шината по която люка се движи напред назад има нещо като мрежичка. През нея водата влиза в купето. За съжаление не успях да прекача снимки. Удочно ли е да я запуша с някакво лепило? Другият проблем който установих е. Че маркуча е запушен. Проследих го до таблото. След което влиза в черен маншон .и от тук нататък не мога да намеря къде на къде продължава. При опит за отпушване успявам да достигнат само на 4 5 см навътре. Не знам дали е свързано с това , че преди 10 месеца на колата беше сменено предното стъкло. От към двигателя също не се вижда нищо. Въпроса към колегите които са имали подобен проблем. Къде да търся продължението на този отводнителен маркуч?
-
Zdravko Zankov
- VW експерт

- Автомобил: Skoda Octavia + Peugeot 308 T9 SW
- Двигател: AQY 2001 + Pure Tech 2017
Re: Протече в купето пасат б6 2008 комби
Разглоби А колоната, би трябвало там да върви.
- lokva
До таблото тече. След това е запушването
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Излиза в предните и задните калници. Къде е на Б6 ще те излъжа. Купи си пружина за отпушване на канал от тези с по-малкия диаметър и с постоянство става. Не ползвай лепило, това е безумно, на голфа ми бяха ми залепили целия шибедах с черен вюрт… протече, след отпушване на дренажите всичко си дойде на мястото. Отпуши и четирите, вкарваш пружината, въртиш упорито наляво-надясно, в някакъв момент сипваш вода с едно шише и гледаш отича ли се и размекваш калта, пак с пружината и така докато почне да тече от калниците(свали или дръпни пластмасовите подкалници и се оглеждай за една смачкана гума и можеш от там малко да разръчкаш).
- lokva
От тези мрежести отвори вътре в канала на люка влиза водата