BUS ленти в София - мижав контрол

Нормативна уредба - Закон за движение по пътищата, правилник за прилагането му, нарушения, актове и наказателни постановления. Глоби и административни мерки и обжалване.
Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Re: BUS ленти в София - мижав контрол

Мнениеот Vlad777 » Сря 12 ное 2025 9:37

gadnyara написа:Аз имам фиш за шофиране в бус-лента. 50лв, с отстъпка 20% при плащане до седмица. Връчиха ми го в КАТ с призовка... сериозна работа.

Тъкмо да злорадствам, че някой от колегите пак е сгазил правилата и ще пиша декларации да прехвърлям и хоп - излиза моята кола.

Навлизам в бус-лента около 10м преди да свърши - просто правя пристрояването за десен завой по-плавно при напълно празни ленти напред. Т.е. не карам в бус-лента поради "оптимизаторски" подбуди. (фотото е от Август, т.г. снимано в Центъра).

Ами честито - може да спечелиш артикули от фен шопа на VWclub.bg на стойност платената глоба :deal

Може ли да качиш снимка на фиша, има ли снимка към него? Интересува ме как е оформен, какви технически средства са цитирани, както и точна локация на камерата, която те е снимала. Също и колко време след нарушението е издаден и колко време след това е връчен.

gadnyara
Автомобил: Golf7 GTE 2017 + MB S205 2020
Двигател:

Re: BUS ленти в София - мижав контрол

Мнениеот gadnyara » Чет 13 ное 2025 14:17

Ето. Снимката по принцип не се полага, но си поисках. Фишът се състави пред мен като потвърдих, че точно аз съм карал.
Това с модела/номера на камерата може да е в един доп. лист, предоставен от Общината. Но ми беше по-интересно да си говоря с каката, не да чета сухи документи... Та, това го нямам.

Мога да предложа - минавате по бус-лентата по Левски и след 3 месеца се очаква да имате възможност да видите цялата информация. Моята фотосесия е на турското.
Прикачени файлове
202511-RoadTicket-photo.pdf
(590.48 KиБ) Свален 5 пъти
202511-RoadTicket.pdf
(222.34 KиБ) Свален 3 пъти

Върни се в “ЗДвП, нарушения, глоби, обжалване”