Стандартния проблем с тези помпи, всичко нормално , докато една сутрин/вечер повече не запалва.
Колата е на роднина и дойде при мен за помощ, съвет.
Предложих му направо да си вземе друга кола, но за съжаление, пенсионер човек , ниски доходи .
Ясно за какво става въпрос нали... .
Дори съм склонен да му помогна с някой лев ( няма си ги търся обратно) за друга кола.
В момента се умува и в тази насока.
Колата е сравнително гледана, до последно технически добре поддържана, наскоро налети едно 6-700лв , + и нов акумулатор.
Без кола му е трудно. Има проблеми човека, трудноподвижен ( слаб човек е, но с проблеми в крайници, прешлени) . Почти всеки ден бе с нея ( досега )
Искам да му помогна, но направо съм зациклил , кое , как.
Има ли варианти с друго ГНП ? Дори да е механично от някаква кола? Но заигравката да е минимална и да няма ТНТМ до безкрайност.
Не знам и колко ще излезне ремонта на неговото ( оригиналното) . Нямам актуално инфо, но предполагам -доста. Щото то не е само да сменим транзистори по него. То за да се случи, се знае защо се е повредила електрониката по него.
Някой случайно да има такова ГНП за точно този модел?
То отделно, че ще има играчка и с него ( имо-то е в платката на ГНП-ето).
Поне обаче технически да е читаво. Щото скапано си имаме вече.
П.п. като се замисля, че като я купи преди 7-8 години, го предупредих да си слага задължително масълце в нафтата при всяко зареждане. Два или три пъти мисля го бях питал тогава слага ли, не си спомням вече какво ми каза.
Повече след това никога не съм го питал. Щото явно съм останал с впечатлението, че слага или нещо такова.
Но сега ми призна, че никога не е слагал.
Сега е леко гузен с признанието, но за съжаление такива са нещата....
Приемам съвети.
Ford Focus 1.8TDdi ремонт VP44?
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Ford Focus 1.8TDdi ремонт VP44?
Последна промяна от samo_pechka на Нед 21 дек 2025 19:03, променено общо 1 път.
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
Re: Ford Focus 1.8TDdi ремонт VP44?
https://www.megaparts.bg/product/2081308208 определено си е занимавка да се вземе и сложи за проба но има вариант и да е читава
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Re: Ford Focus 1.8TDdi ремонт VP44?
Благодаря. Излезе и още едно ГНП, и него ще го огледаме.
П.п. благодаря и за пренасочването на темата в подходящ раздел. Чудех се къде да я пусна, не бях сигурен за наличието на раздел за други марки извън ФВ груп.
П.п. благодаря и за пренасочването на темата в подходящ раздел. Чудех се къде да я пусна, не бях сигурен за наличието на раздел за други марки извън ФВ груп.
Върни се в “Технически раздел за други марки автомобили”