VW Tiguan 2.0ТДИ CBA,двигателя се предаде на 380 000км
-
buhata84
- Автомобил: vw golf4 tdi и vw golf5 tdi
- Двигател: AHL 90HP и BMM 140HP
VW Tiguan 2.0ТДИ CBA,двигателя се предаде на 380 000км
След пет години вярна служба,колата ме изостави по Коледа!А се грижих за нея,скоро й сменях масло и филтри.Както си карах се чу че пречатка нещо и светна лампата за ниско налягане на маслото.Веднага отбих и загасих двигателя.Проверих нивото на маслото,в норма.Нямаше нито теч,нищо,даже капка масло.Запалих я,работи си нормално,не се чува да тропа двигателя.Продължих,но лампата си дава сигнал,че нещо не е наред и не искаше да върви,най вероятно влезе в авариен режим заради сигнала за проблем.Викам си,” ще се прибера бавно,сигурно данчика се бъгна”.Но след 3-4км започна да тропа и загасна.Двигателя така яко затегна,че няма превъртане с 3 метра дълго рамо,само се чува скърцане на железа,които са се впили едно в друго.Възможно ли е да се отремонтира този двигател или да я бракувам!?
- MamaMy
- Автомобил: Galaxy
- Двигател: AUY 2003г
Re: Фолксваген Тигуан 2.0ТДИ CBA,двигателя се предаде на 380 000км
Всичко може, но дали е оправдано? Ако е читаво купето потърси мотор втора употреба. Ако и купето се предава няма смисъл от ремонти. Иначе ще се изкажат колеги колко ще излезе пълен основен ремонт, но според мен няма да ти хареса цената.
- goppa
- VW експерт

- Автомобил: Seat Alhambra
- Двигател: CFFB
Явно е превъртял шестостена и е останала без мазане.
Сигурно може да се ремонтира, но при липса на мазане първо заминава турбото и после затяга мотора. Моргите са пълни с мотори от това поколение. Аз не бих рискувал с основен ремонт.
Сигурно може да се ремонтира, но при липса на мазане първо заминава турбото и после затяга мотора. Моргите са пълни с мотори от това поколение. Аз не бих рискувал с основен ремонт.
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
Най добре друг двигател ремонта е много скъп най-вече труда наскоро познат правил с части и труд излязъл към 10 к лв
Re: VW Tiguan 2.0ТДИ CBA,двигателя се предаде на 380 000км
Само за инфо можеш ли да споделиш кога е била последната смяна на шестостена на маслената помпа?
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Не е трябвало да я караш, след като си видял светеща лампа за маслото.
Щеше да е оправимо в над 90% от случая.
Сега вече пътища много.
Аз бих си търсил друга кола. Въпреки, че имам умения сам да си я направя. Няма я бутна ( това за моя) .
Бих я продал така, както е с проблема. Изрично упоменат разбира се и си търся друг кош.
Щеше да е оправимо в над 90% от случая.
Сега вече пътища много.
Аз бих си търсил друга кола. Въпреки, че имам умения сам да си я направя. Няма я бутна ( това за моя) .
Бих я продал така, както е с проблема. Изрично упоменат разбира се и си търся друг кош.
-
buhata84
railfan написа:Само за инфо можеш ли да споделиш кога е била последната смяна на шестостена на маслената помпа?
Не съм сигурен,дали въобще е сменян при мен
-
buhata84
Аз си мисля друго.
Преди да светне лампата се чу някакво чукане и си рекох,че някой основен лагер е повлякъл и от там е паднало налягането.Но когато я запалих отново тя работеше нормално,без чукане и тропане.Тогава си помислих,че ако беше лагер чукането от мотора щеше да го има и отдадох грешката на проблем в датчика.Уви датчика беше наред.А и сега като се замисля от един основен лагер,може ли така рязко да изгуби налягане?
Преди да светне лампата се чу някакво чукане и си рекох,че някой основен лагер е повлякъл и от там е паднало налягането.Но когато я запалих отново тя работеше нормално,без чукане и тропане.Тогава си помислих,че ако беше лагер чукането от мотора щеше да го има и отдадох грешката на проблем в датчика.Уви датчика беше наред.А и сега като се замисля от един основен лагер,може ли така рязко да изгуби налягане?
- goppa
- VW експерт

- Автомобил: Seat Alhambra
- Двигател: CFFB
Основно правило е като светне лампата на Аладин да гасиш веднага и да не палиш мотора до отстраняване на проблема.
buhata84 написа:railfan написа:Само за инфо можеш ли да споделиш кога е била последната смяна на шестостена на маслената помпа?
Не съм сигурен,дали въобще е сменян при мен
Ако не е сменян и е изкарал 380 хиляди километра, то ти си капитан.
Имайки предвид колко по-износени съм виждал за 5-60 хиляди.
Честно казано, и аз не бих рискувал основен ремонт, нерентабилен е.
А и, можеш да продадеш само горивната система от този мотор за половината пари от двигателя, който евентуално ще купиш или директно да ползваш твоята.
Върни се в “Дизелови агрегати”