Питане за ABS на Golf III
Питане за ABS на Golf III
Може ли някой да ми каже има ли Golf III GT 1.8 с 4 диска и ABS? Чувам, че имало някакъв ABS, който работел само на предните колела, а задните били с барабани. Гледам в този руския каталог, че GTi 2.0 е оборудван с вентилирани дискове и истински ABS. А има ли такъв Golf III с двигател 1.8?
- Kozunak
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Питане за ABS на Golf III
kandidat написа:Може ли някой да ми каже има ли Golf III GT 1.8 с 4 диска и ABS?
според мен би трябвало да има.а и както каза колегата тва че са барабани не означава че е лишен от АБС...
- vw_golf_2_Memphis
- Автомобил:
- Двигател:
- anger
- Автомобил: GTE GMK7 und Tiguan MK2 TDI
- Двигател:
ОК, popeye, съгласих се!
не ми се е налагало още да лягам под задните колела, не съм видял и кабели за тези датчици, така, че нямам право да споря:) много ми е чудно тогава как работи ABS на задните гуми - на предните ясно - скапания датчик за 87 лева създава ел. магнитно поле и съответно при въртенето на колелото процепитего променят и така се подава усилието на дисковете...ако греша ме извини, но стигнах до това решение, след като обработих предния ляв датчик с чука. обаче ми се струва безбожна работа за една нищо и никаква си бобинка да се дават толкова пари, не мислите ли?

- anger
- Автомобил: GTE GMK7 und Tiguan MK2 TDI
- Двигател:
да, така е, но по евростандарт всички автомобили, произведена там след 98 или 99 г. задължително трябва да имат ABS. обаче лошото е, че понякога като ти се стегне педала малко може да се объркаш - случвало ми се е на мокър асвалт да си натисна плавно спирачката, да ми се втвърди педала и колата да закове на място...хубаво си мислех да го шунтирам тоя моя прецакания датчик (преден ляв) с резистор 1к, ама не знам как ще се държи колата - дали няма да подава встъпателно усилие само на дясното колело и да се завъртя като пумпал някъде. спопед мен ESP е много по - полезна система от ABS.
- KILLER GTI
- Автомобил:
- Двигател:
Ама само г3 16в имат ЕСП.
Всички г3 ГТ са с 4 диска , освен ако не са само на табелки ГТ, но не задължително да е с АБС.
Аз все още не сум виждал ФВ което да е отзад с барабани и да има АБС на 4-те колела и маи нама да видя
А колегата АНГЕР може само да си вдигне задната седалка , кабелите минават от там.
Но при БМВ е36 316 което е с барабани отзад има АБС, но датчиците са на полуозките, а при голфа такива няма!
Всички г3 ГТ са с 4 диска , освен ако не са само на табелки ГТ, но не задължително да е с АБС.
Аз все още не сум виждал ФВ което да е отзад с барабани и да има АБС на 4-те колела и маи нама да видя

А колегата АНГЕР може само да си вдигне задната седалка , кабелите минават от там.
Но при БМВ е36 316 което е с барабани отзад има АБС, но датчиците са на полуозките, а при голфа такива няма!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”