повреда в ел.стъклата
-
- Автомобил:
- Двигател:
повреда в ел.стъклата
едното от ел.стъклата на поло 96 /от шофьорската страна/внезапно отказа да работи.дали бих могъл да си го оправя сам, някой дали е светнат по въпроса или би могъл да сподели опит. 

- IvanMan
- джедай
- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
как отказа да работи:
-не се чува моторчето да върти
-моторчето върти но не се сваля стъклото
-свалясе стъклото но не може да се вдигне.
ако въобще не върти моторчето търси проблема в токовете или изгоряло моторче.провери кабелите които минават през гумения маншон от колонката към вратата.свали кората на вратата и измери дали имаш някакво напрежение на моторчето.
моторчето върти но стъклото не реагира:по всяка вероятност механизма е счупен, купува се нов и се сменя.
-не се чува моторчето да върти
-моторчето върти но не се сваля стъклото
-свалясе стъклото но не може да се вдигне.
ако въобще не върти моторчето търси проблема в токовете или изгоряло моторче.провери кабелите които минават през гумения маншон от колонката към вратата.свали кората на вратата и измери дали имаш някакво напрежение на моторчето.
моторчето върти но стъклото не реагира:по всяка вероятност механизма е счупен, купува се нов и се сменя.
- karrr
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Обикновенно когато моторчето не може да вдигне стъклото, проблема е от усукване на жилото на механизма или от пластмасовото зъбно колело което движи въпросното жило. Механизма не е сложен , аз лично си ремонтирах и двете стъкла преди около 4 месеца, така че ви съветвам ако сте ентусиасти да отваряте кората и да разкачате
При мен на едното стъкло жилото се беше усукало около зъбното колело - пренавих го и се оправи, а на стъклото което не дигаше проблема беше при единия от двата водача по които се движи стъклото. Също е хубаво да се смаже всичко защото по механизма във врата влиза влага и по някога моторчето запича от нея.
Може просто да свалите механизма, подпирайки стъклото с една греда временно и да си го оправите на спокойствие.
Има и един майстор от кв.Лозенец зад Сити Центъра който се справя добре, но не е евтино. Има доста теми по тези въпроси.

При мен на едното стъкло жилото се беше усукало около зъбното колело - пренавих го и се оправи, а на стъклото което не дигаше проблема беше при единия от двата водача по които се движи стъклото. Също е хубаво да се смаже всичко защото по механизма във врата влиза влага и по някога моторчето запича от нея.
Може просто да свалите механизма, подпирайки стъклото с една греда временно и да си го оправите на спокойствие.
Има и един майстор от кв.Лозенец зад Сити Центъра който се справя добре, но не е евтино. Има доста теми по тези въпроси.
Vextor написа:А при мен от 1 седмица проблема е слдният,
стъклото се сваля но мотор4ето не може да го вдигне
имах същия проблем, оказа се,че на единия водач се беше откачила една пластмаса приличаща на щипка, като я стиснах тя си щракна и се оправи проблема, между другото смазах всички движещи се механизми, жила, колелца и т.н.
Последна промяна от ventor на Вто 20 мар 2007 17:05, променено общо 1 път.
- Dido_Petrov
- Автомобил: Polo 6N
- Двигател: 1.8 20VT
ventor написа:Vextor написа:А при мен от 1 седмица проблема е слдният,
стъклото се сваля но мотор4ето не може да го вдигне
имах същия проблем, оказа се,че на единия водач се беше откачила една пластмаса приличаща на щипка, като я стиснах тя си щракна и се оправи проблема, между другото смазах всички движещи се механизми, жила, колелца и т.н.
тази сащата щипчица се чупи най често и от там идва проблема. Моите и двете се бяха счупили а това се получава в следствие на жестоко тряскане на вратата когато стаклото е свалено
Ремотта е много прос просто се сваля релсичката пробива се тази пластмасова щипчица и се заклинва с тел
Надявам се да сам помогнал

- Dido_Petrov
- Dido_Petrov
Koksan написа:Колеги, а някой от тези приоблеми бил ли е предшестван от леко затруднено вдигане в началото! Моите се свалят светкавично и после се мъчи моторчето докато ги вдигне! Вдига ги но според мен може и по-бързо! Ако направя една профилактика със смазване дали ще подобря нещата?
ами точно за това става вьпрос като се измести стьклото и започват мьките с вдигането

- iavor84
- Автомобил: VW BORA VW POLO
- Двигател: AJM 2000 AEF 1997
- Контакти:
повдигам темата защото виждам че моят проблем не е споменат,
при мен беше се прекъснал кабела точно в маншона дето минава от купето към вратата,та цялото разкачване на кори и т.н. беше излишно
,та съвета ми е да проверявате кабелите преди да разкачвате,а не като мен д аблъскате цял ден
п.с. поне смазах системата де

при мен беше се прекъснал кабела точно в маншона дето минава от купето към вратата,та цялото разкачване на кори и т.н. беше излишно

п.с. поне смазах системата де

[quote="karrr"]Обикновенно когато моторчето не може да вдигне стъклото, проблема е от усукване на жилото на механизма или от пластмасовото зъбно колело което движи въпросното жило. Механизма не е сложен , аз лично си ремонтирах и двете стъкла преди около 4 месеца, така че ви съветвам ако сте ентусиасти да отваряте кората и да разкачате
/quote]
Колега,
Дали се продава само въпросното зъбно колело ?
При мен няколко зъба са отишли.
П.

Колега,
Дали се продава само въпросното зъбно колело ?
При мен няколко зъба са отишли.
П.
- asengamalov
- Автомобил:
- Двигател:
Погледнете тик http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=50788
може би ше намерите решение на проблемите си
може би ше намерите решение на проблемите си

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”