Много надраскано предно и задно стъкло :(

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Много надраскано предно и задно стъкло :(

Мнениеот zfa159 » Вто 20 мар 2007 19:52

Направо са ужасно надраскани и са все някакви малки и къси драскотинки ама като карам вечер/нощем страшно много дразнят и дори от стоповете на колата пред мен не виждам както трябва пътя а камоли ако срещу мен има кола.
Дали се оправят някак тези драскотини или направо да си мисля за ново предно стъкло понеже така ще се претрепя някъде?
Благодаря!

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Вто 20 мар 2007 19:56

Най-добре ново стъкло - не струва толкова много, т.е. малко повече от това, което ще дадеш за полиране, а от последното ефекта не е гарантиран.

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Вто 20 мар 2007 19:59

Ако някой е сменял нека сподели цена (пасат В3 комби 90-та) иначе ще се обадя утре в Кобра да ги запитам за цената с монтажа и т.н.
Благодаря!

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Вто 20 мар 2007 19:59

даже няма никакъв ефект от полиране,не се занимаваи въобще,един приятел му взеха парите напразно :lol:

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Вто 20 мар 2007 20:08

zfa159 написа:Ако някой е сменял нека сподели цена (пасат В3 комби 90-та) иначе ще се обадя утре в Кобра да ги запитам за цената с монтажа и т.н.
Благодаря!

Потърси из форума - имаше доста споделяно. Нещо за 100-ина лв. ми се върти. Но най-добре питай в Кобра - все пак те ще ти сменят стъклото.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 20 мар 2007 21:00

gr_kanev написа:
zfa159 написа:Ако някой е сменял нека сподели цена (пасат В3 комби 90-та) иначе ще се обадя утре в Кобра да ги запитам за цената с монтажа и т.н.
Благодаря!

Потърси из форума - имаше доста споделяно. Нещо за 100-ина лв. ми се върти. Но най-добре питай в Кобра - все пак те ще ти сменят стъклото.

Направи си каско , ако нямаш и опа някой изтървал бутилка в/у стъклото. Колкото и да е стара колата 1 год ще си свиркаш и янма д ати пука з дребни идиотщини. А пък джама ще си го платят.

Потребителски аватар
blackpearl
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот blackpearl » Вто 20 мар 2007 23:37

120, испанско, предно.

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Вто 20 мар 2007 23:53

Аз че имам каско имам ама нямам време да се разправям да вися на прословутото гише в кат (то даже не е гише ами по-скоро бутка насред поляната) и да чакам за оглед и за писане на протокол и би ми излезнало по-здравословно да ида да си го сменя.
Преди малко се мотах с колата и за около час път при насрещно движение си избодох очите просто - всяка макар и дребна светлина било от фарове,габарити или просто улична лампа се пръска по цялото стъкло и блести жестоко.Ще се сменя на заплата и така.
Благодаря!

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Сря 21 мар 2007 7:58

zfa159 написа:Аз че имам каско имам ама нямам време да се разправям да вися на прословутото гише в кат (то даже не е гише ами по-скоро бутка насред поляната) и да чакам за оглед и за писане на протокол и би ми излезнало по-здравословно да ида да си го сменя.
Преди малко се мотах с колата и за около час път при насрещно движение си избодох очите просто - всяка макар и дребна светлина било от фарове,габарити или просто улична лампа се пръска по цялото стъкло и блести жестоко.Ще се сменя на заплата и така.
Благодаря!

Аз до сега съм сменил 2 предни и едно задно стъкло и нито веднъж не съм ходил в кат за протокол.Така съм я намерил пред блока,явно някои ти има зъб.:)

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Сря 21 мар 2007 8:31

А не,аз така я взех с надраскано стъкло.По принцип по новата система на КАТ ако ти счупят нещо по колата и няма свободен патрул,който да дойде да състави протокол записват произшествието под някакъв си там номер и дата и след няколко дни трябва да идеш на една бутка там встрани от КАТ (винаги има опашка) за да опишат случая,да съставят протокол и да опишат щетите и след това си я караш на оглед при застрахователя.
Мен ме интересува ако си сменя стъклото предполагам трябва да ида да маркират и новото,което съм сложил и ми е интересно дали някой някъде няма да ме попита аз всъщност за какво си сменям прозореца и какво се е случило със стария?Не мисля че има смисъл да си го счупя сам и да седя без кола няколко дни докато минат всички разправии със застраховки и т.н.

Asen_Pavlov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Asen_Pavlov » Сря 21 мар 2007 9:23

В Събота си сменях предното стъкло в Кобра, 127 лв за китайско, тонирано стъкло със сенник. В цената влиза монтаж с бързосъхнещо лепило( но ме предупредиха въпреки това да не мия колата и да не я маркирам 1 седмица) и преместване на стикерите от старото стъкло на новото.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Сря 21 мар 2007 9:25

zfa159 написа:Аз че имам каско имам ама нямам време да се разправям да вися на прословутото гише в кат (то даже не е гише ами по-скоро бутка насред поляната) и да чакам за оглед и за писане на протокол и би ми излезнало по-здравословно да ида да си го сменя.
Благодаря!

Няма нужда да ходиш в КАТ . Спираш я пред блока и вечерта и мяташ бутилката . На сутринта викаш КАТ и докато дойдат си пиеш кафето и чакаш . С спукано стъкло е забранено да караш, така, че са длъжни да дойдат и да ти направят протокол .

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Сря 21 мар 2007 9:47

Къде са модераторите сега :shock

Потребителски аватар
Dragon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dragon » Сря 21 мар 2007 10:05

Вие да не сте изкарали курс по застрахователни измами бре?

Потребителски аватар
bobo7
форумно КГБ
Автомобил:
Двигател: AGN
Контакти:

Мнениеот bobo7 » Сря 21 мар 2007 11:18

чупи, оди на каско.

п.п за ко са ти?
K22 написа:Къде са модераторите сега :shock

Върни се в “Passat”