Проблем със спирачките, след смяна на предни накладки

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
PoloGreen
Автомобил:
Двигател:

Проблем със спирачките, след смяна на предни накладки

Мнениеот PoloGreen » Съб 24 мар 2007 13:37

Привет на всички. Пиша за първи път, но от доста време преглеждам темите тук.

Та, след смяна на предните накладки спирачките на Полото започнаха да се държат странно. Преди като ги натиснех и колата заковаваше на място. Сега след натискане на спирачките колата не заковава, а спира постепенно - за около 2, 3, 4 метра. Това при градска скорост: 30, 40, 50 км/ч не само че не ми се вижда нормално, ами и е опасно за мен, защото не съм им свикнал на такова държание.

Мога да ида да питам майстора чак в Понеделник, а ми е малко притеснено.

Това държание дали ще се оправи, ако се разработят? Общо взето не разбирам много, т.е. не разбирам почти нищо.

Поло, 1.4, 97 година

Потребителски аватар
slavi tsvetkov
Автомобил: 2023 VW TIGUAN ELEGANCE
Двигател: 2023
Контакти:

Мнениеот slavi tsvetkov » Съб 24 мар 2007 14:19

Ами напълно нормално е според мен с нови накладки да не спира добре докато се напаснат!

Потребителски аватар
Savatage
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

накладки

Мнениеот Savatage » Съб 24 мар 2007 14:21

Здравейте и от мен. По принцип при всяка смяна на накладки е нужно разработване , защото има фабрични ръбове които трябва да улегнат. Най-лесния метод да го направиш е ... потегляш , вкарваш втора скорост и едновременно поддържаш добри обороти 20км/ч е добра скорост и държиш спирачката , но не до долу , а колкото накладките да опират в дисковете. Ако са добре обезвъздушени и монтирани , ръбовете трябва след 4-5 км до 10 да се изтъркат и всичко да е по вода ... дано съм ти от полза , наслука колега !

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Съб 24 мар 2007 14:28

slavi tsvetkov написа:Ами напълно нормално е според мен с нови накладки да не спира добре докато се напаснат!

:да:

PoloGreen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PoloGreen » Съб 24 мар 2007 15:40

Благодаря ви за бързите отговори!

На мен това не ми даваше мира и открих в кутията на накладките упътване и там пишеше точно това: трябва им време да се напаснат. Ама кой ти чете упътвания преди да изникне проблем? :)

Дано да обаче това напасване да стане бързо защото е доста некомфортно така.

Потребителски аватар
intatto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот intatto » Пон 26 мар 2007 21:57

майстора като е видял че имаш ръб на дисковете беше добре на шмиргела леко да земе ръбчетата на накладките и нямаше да се получи така но и сами ще се оправят

Потребителски аватар
g_velev
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот g_velev » Сря 28 мар 2007 10:09

Бъди спокоен, просто новите накладки не са легнали още добре на дисковете. В процеса на каране проблема постепенно ще се реши. Просто като начало бъди по-внимателен, до възвръщане на първоначалното положение!

Потребителски аватар
Volkov
Автомобил: Golf 3 20 Jahre
Двигател: 2.0 16V ABF

Мнениеот Volkov » Сря 28 мар 2007 10:13

PoloGreen написа:Благодаря ви за бързите отговори!

На мен това не ми даваше мира и открих в кутията на накладките упътване и там пишеше точно това: трябва им време да се напаснат. Ама кой ти чете упътвания преди да изникне проблем? :)

Дано да обаче това напасване да стане бързо защото е доста некомфортно така.

аз си смених дисковете и накладките като си купих колата веднага, и беше така но трябва да внимаваш да не ги "запалиш", тоест да не ги натискаш много много за да не прегреят, това е докато се напаснат!! карай лекичко и не спирай ряско!!! :lol:

playboy_usa
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот playboy_usa » Сря 04 апр 2007 19:30

на мен пък след смяната не ми се оправиха и сега като натискам през интержали от 1 секунда 5,6 пъти спирачката и ми отказва,педала се втвърдява и ,,, не мо ида спра,но след време малко се оправя.

Потребителски аватар
porko
Автомобил: VW POLO
Двигател: AAU 1994

Re: накладки

Мнениеот porko » Сря 04 апр 2007 20:29

Savatage написа:Здравейте и от мен. По принцип при всяка смяна на накладки е нужно разработване , защото има фабрични ръбове които трябва да улегнат. Най-лесния метод да го направиш е ... потегляш , вкарваш втора скорост и едновременно поддържаш добри обороти 20км/ч е добра скорост и държиш спирачката , но не до долу , а колкото накладките да опират в дисковете. Ако са добре обезвъздушени и монтирани , ръбовете трябва след 4-5 км до 10 да се изтъркат и всичко да е по вода ... дано съм ти от полза , наслука колега !

Обаче през това време гледай да не минаваш през локви,че как се нагряват дисковете...чак пушат като спреш и погледнеш.Затова според мен е по-добре на по-спокойно място да засилиш до 40 км и няколко пъти да натиснеш педала почти до край.Така пет-шест пъти.След това си е вече нормално.Поне при мен,де.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”