Въпрос за ока4ването >!

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
Vextor
Автомобил:
Двигател:

Въпрос за ока4ването >!

Мнениеот Vextor » Вто 20 мар 2007 0:39

Имам едно питане относно ока4ването на моето поло ( 1,4 16в AFH)

Понеже фабри4но нямам спортно ока4ване , а искам да имам .Та въпросът ми е ............
Може ли да сложа само къси пружини за спортно ока4ване без да се налага да сменям амортесиорите ??

Потребителски аватар
POLO GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO GTI » Вто 20 мар 2007 11:42

Пиши едно ЛС на колегата GAS, той ще ти обясни кое как може и колко ще ти струва :wink:

Потребителски аватар
intatto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот intatto » Пон 26 мар 2007 22:05

може но единственото нещо което е важно да ляга пружината точно в леглата в които е лежала старата и посоката да спазиш има една стрелка :!:

Потребителски аватар
Vextor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vextor » Вто 27 мар 2007 0:03

intatto написа:може но единственото нещо което е важно да ляга пружината точно в леглата в които е лежала старата и посоката да спазиш има една стрелка :!:
А няма ли по то3и на4ин да прецакам амортесиорите защото ще са с по малак ход >???

Потребителски аватар
joro_g400
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот joro_g400 » Вто 27 мар 2007 9:28

Амортисьорите се носят на струг да се донавие резба и само тогава ще постигнеш 100% ефект от това което правиш.Какво направих аз.Купих си 2бр.макверсон едните ги направих "спортни" а другите зимни(по-високи)
:dance:

Потребителски аватар
Vextor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vextor » Вто 27 мар 2007 11:09

joro_g400 написа:Амортисьорите се носят на струг да се донавие резба и само тогава ще постигнеш 100% ефект от това което правиш.Какво направих аз.Купих си 2бр.макверсон едните ги направих "спортни" а другите зимни(по-високи)
:dance:
Жорка зна4и искаш да кажеш 4е не е нужно да сменям целите макферсони ,а само пружините !След което правя по голяма резба на амортесиорите и ефекта е перфектно спортно ока4вае без да сменям амортесиори ?

Потребителски аватар
POLO GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO GTI » Вто 27 мар 2007 13:23

Не искам да те разочаровам, но нали знаеш, че "с пръдня боя не става"

Потребителски аватар
joro_g400
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот joro_g400 » Вто 27 мар 2007 16:29

Не изкам да кажа че си намираш 2бр 2-ра рька и деистваш по тях А оргиналните си ги запазваш.Можеш да си хванеш мерка от орг.и тЕЗИ 2-рата употр.ги режеш с 2см.и още 2 -3 правиш резба.Така че после когато ги зглобиш всичко да е по-мярка горе-долу.А аз разбирам по-спортни пружини че са по-кьси нали .MADE IN BULGARIA :Bulgaria :Bulgaria :Bulgaria

Потребителски аватар
Vextor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vextor » Вто 27 мар 2007 18:02

joro_g400 написа:Не изкам да кажа че си намираш 2бр 2-ра рька и деистваш по тях А оргиналните си ги запазваш.Можеш да си хванеш мерка от орг.и тЕЗИ 2-рата употр.ги режеш с 2см.и още 2 -3 правиш резба.Така че после когато ги зглобиш всичко да е по-мярка горе-долу.А аз разбирам по-спортни пружини че са по-кьси нали .MADE IN BULGARIA :Bulgaria :Bulgaria :Bulgaria
НЕ български бе :lol: идеята е 4е за цяло спортно ока4ване ми искат около 1000 лева , а пружините са към 200-300
Та идеята е може ли да само пружини и да приспособя накакси амортесиорите за тях

Потребителски аватар
joro_g400
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот joro_g400 » Вто 27 мар 2007 20:27

Ти не си ме разбрал.Аз ти пиша,как да си направиш сам спортно окачване без да копуваш пълнители/амортесиори/.Не че са българси,а идеята е българска.Дамек както пише по-нагоре Polo_sport да направим от пръднята боя :)

Потребителски аватар
POLO GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO GTI » Сря 28 мар 2007 11:05

Vextor не си мисли, че спортните пружини са по-къси от нормалните и затова колата става по-ниска. Спортните пружини са по-меки от оригиналкните и като се монтират, се свиват много, от масата на самата кола...дори долните 4-5 витки остават допряни една в друга, и от там идва малкия им ход и устойчивостта, която придават на колата...
Варианта да минеш по-евтиничко е да си купиш спортни пружини...препоръчвам ти FK, защото са с много добро съотношение качество/цена. Колата няма да се държи на пътя както със спортното окачване, но ще бъде много по устойчива от сега(оригиналното окачване прави нашите полота да изглеждат като щъркелчета), и ще бъде ниска в зависимост от това какви пружини вземеш, а от там и много красива.

Потребителски аватар
Volkov
Автомобил: Golf 3 20 Jahre
Двигател: 2.0 16V ABF

Мнениеот Volkov » Сря 28 мар 2007 14:54

Vextor написа:Та идеята е може ли да само пружини и да приспособя накакси амортесиорите за тях

НЕ!

Аз имам едно приателче от дрифт клуба, та питах го аз него дали може да се режат прожини, да се смениат с нови и тн. разпитах го обстойно, той ми каза следното: ако смениш само прожини спортни да сложиш не е добре за амортесьорите, и съответно за лагерите ще има да си ги правиш често, после прожини не се режат!!! Той ми каза или купуваш прожини и амортесьори , комплект спортно окачване или по-добре недей да пипаш нищо защото само ще си прецакаш колата!!!! Така че в този случай с "прадня боя не става", а инече ако си решил да си чупиш колата може:) Но моя съвет както и на мойто приателче е да си купиш цяло спортно окачване баце:) Поздрави

П.П. Знам че е скъпо аз за тва си натискам парцалите :lol:

Потребителски аватар
POLO GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO GTI » Сря 28 мар 2007 18:26

Той няма да прави дрифт с полото, така, че ако си вземе само спортни пружини няма да си прецака амортисьорите...но все пак зависи и от пружините де, ако сложи 80/60 амортисьорите загиват геройски...на спецификацията на пружините обикновенно има инфо...другия вариянт е да говориш с колегата гас и той да ти обясни с кои видове пружини можеш да си запазиш амортисьорите и с кои не. Това е всичко и сега ти си на ход- действай.

Потребителски аватар
Vextor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vextor » Сря 28 мар 2007 19:06

Тенк ю алл :lol: :lol:

Гас спомена нещо за цяло спортно ока4ване , ще видим какво ще стане :twisted:

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”