От скоро имам Polo3 1.1mi. Какъв бензин ползвате?
Сестра ми има Renaul Clio, което по документи е с минимално октаново число 95. Един приятел има Ford Fiesta - също за 95, ако сипе 92, му се качва разхода.
Но нашите коли по книга са с минимално октаново число 91 !

Бензин за VW Polo: А92 или А95 ?
- guard
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Бензин за VW Polo: А92 или А95 ?
Evgeni написа:От скоро имам Polo3 1.1mi. Какъв бензин ползвате?
Сестра ми има Renaul Clio, което по документи е с минимално октаново число 95. Един приятел има Ford Fiesta - също за 95, ако сипе 92, му се качва разхода.
Но нашите коли по книга са с минимално октаново число 91 !
На моето си пише в книжката 95безоловен............обаче най-странното е че само на моя двигател 1.05i, другите 1.3, 1.6 пише минимум 91безоловен.
- g_velev
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Едно мнение и от мен: Вижте в книжката на колата с какъв бензин пише да се кара и го спазвайте. Ако пише 4е е за 92 карайте с 92, като зареждате 95 нищо няма да постигнете по-добро!
Моето Polo 1.05, 91 г. го пише да се кара с 92 и аз такъв наливам, нямам никакви проблеми, нито пък ми чука аванса.
!!Това горе за настройката на делкото за различните горива е вярно, например на GAS се оставя делкото с 5, 6 градуса предверение от белега заради по-високото октаново число на Gas-та!
Моето Polo 1.05, 91 г. го пише да се кара с 92 и аз такъв наливам, нямам никакви проблеми, нито пък ми чука аванса.
!!Това горе за настройката на делкото за различните горива е вярно, например на GAS се оставя делкото с 5, 6 градуса предверение от белега заради по-високото октаново число на Gas-та!
прав е champion: и аз имам poloIII, 1.3 и в моята сервизна книжка пише само за 1.0 да се кара с минимум 95, за 1.3, 1.4 и 1.6 може и с 91... като със звездичка е отбелязано, че в този случай има "лека загуба на мощност". аз съвсем от скоро (познайте защо
) взех да я карам с 92 вместо 95, разлика почти не се усеща. но карам спокойно, де да знам за тия дето ръчкат как е 

- ЧАНДЛЪР БИНК
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”