Скърцащи чистачки....
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
От един приятел го видях - откачи перото и го огъна в обратна посока (гумената част да изпъкне). Странно но скърцането и недоичистените следи изчезнаха!
Също така да ви напомня, че колкото и да е странно голямо значение има с каква течност се мие стъклото. Последно си купих 200 ml (май)супер-концентрат на Sonax - 7 и нещо лв беше в Billa, разрежда се 1 към 100, мие супер и не скърцат .
Също така да ви напомня, че колкото и да е странно голямо значение има с каква течност се мие стъклото. Последно си купих 200 ml (май)супер-концентрат на Sonax - 7 и нещо лв беше в Billa, разрежда се 1 към 100, мие супер и не скърцат .
Аз също имах проблем със скърцането на чистачките а си взех Бош уж за по-хубаво. И тъкмо бях решил да си купувам нови щото мислех че е от ментеливи чистачки и какво забелязах ..... Значи след като свалих и двете чистачки и не знам защо ама реших да пусна полека и двете рамена към прозореца така както са без чистачки на тях. И точно тука видях грешката значи точно на чистачката която ми скърцаше - дясната се оказа че рамото когато няма чистачка на него не достига до самото стъкло, а н другата срещу шофьора си се залепва рамото до стъклото и даже ако го няма и по-навътре ще влезе т.е. със сила се залепва. Свалих рамото дето не стига до стъклото и го изкривих /между другото прекалено лесно се огъва, явно материала е такъв/ така че вече при спускането му опира здраво в стъклото. От тогава чистачките ми спряха да скърцат - т.е. не е прилепвала чистачката с достатъчна сила върху стъклото. По лошото е че ако човек не ги спусне нарочно рамената няма как да забележи че някое може да не прилепва достатъчно силно, защото все пак чистачката си има контакт със стъклото.
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
wili98 написа:ай стига и от чистачки пестене..
10 евро струват перфектни маркови чистачки..
слагаш и не скърцат...
аз съм се заканил вече евтини чистачки, или съмнително евтини консумативи нивга..
в крайна сметка пак плащаш за маркова чистачка и мирясваш.. ама псуването по евтините ментета не се връща
Да ама аз от последните два допира с БОШ не видях нищо марково

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”