Въпрос за гума....

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
luciuz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Въпрос за гума....

Мнениеот luciuz » Пон 19 юли 2004 8:16

Здравейте,

събота и неделя бях на Боровец и там видях, че на задна дясна гума имам малко балонче или бомбичка отстрани. Чудя се дали още да карам или да сменям направо двете задни гуми. Гумите са 195/50/15, предните са чисто нови, задните са на 3-4 години Bridgestone. Балончето е малко и се забелязва ако се загледаш. Аз и без това мислех със задните да карам само това лято и да ги хвърля, защото са поостарели малко.

Какво ще кажете по въпроса?

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Пон 19 юли 2004 8:39

щом има балонче колкото и да е малко значи,че конците са скъсани.най-добре ходи при гумаджия да ти залепи лепенка отвътре.балона ще остане,но поне ще е по-сигурно.майстора ще ти каже дали си заслужава да се прави гумата или е за изхвърляне.тези лепенки са около 15 лв. :wink:

Потребителски аватар
warrior
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот warrior » Пон 19 юли 2004 8:49

според мен е опасно да се кара с балон на гумата - като гледам и размера дето си дал на гумата - колата е що -годе по новичка - недей си слага беля на главата - ако уцелиш дупка с тая гума, мнооого е вероятно да се пръсне и ще береш ядове.
Аз на моята вече 3ти комплект сменям за 4 месеца. Ама не ми се иска да се пръсне като карам с 200!

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”