вчера си слушам музика в колата и по едно време почва да гъгне предната дясна колона особено при басите....разглабям кората и почвам да я оглеждам-няма скъсано, кабелите са добре, добре е стегната към вратата, просто нищо не виждам-сглабям и пак при по басово гъгне....за пръв път ми се случва, кажете от какво може да е това....много съм зле в тая техника
Гъгнене във тонколоната
- Pichaga
- Антиспамър №1

- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
Гъгнене във тонколоната
много гадно, ама....
вчера си слушам музика в колата и по едно време почва да гъгне предната дясна колона особено при басите....разглабям кората и почвам да я оглеждам-няма скъсано, кабелите са добре, добре е стегната към вратата, просто нищо не виждам-сглабям и пак при по басово гъгне....за пръв път ми се случва, кажете от какво може да е това....много съм зле в тая техника

-
mad_doctor
- Автомобил:
- Двигател:
- Pichaga
- Антиспамър №1

- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
значи има 6 колони-две отзад, две отпред и две пищялки
гъгне не само на една песен, а постоянно...
това е предна дясна /не пищялка/, задна дясна е ок....
кабели са ок, не се клати колоната, няма скъсано по нея
а да и гъгне само като се усили и като увелича басовете
при по-тихо слушане и като махна или намаля силно баса свири нормално
гъгне не само на една песен, а постоянно...
това е предна дясна /не пищялка/, задна дясна е ок....
кабели са ок, не се клати колоната, няма скъсано по нея
а да и гъгне само като се усили и като увелича басовете
при по-тихо слушане и като махна или намаля силно баса свири нормално
-
mad_doctor
- Автомобил:
- Двигател:
Ами значи най-вероятно при някое слушане на по-силно волуме си я изпърдял...хубаво е като усливаш да махаш разните там еквалайзери и лауднеси, защото тези колонки (предполагам са някакви широколентови 16-тина см) не държат много на силен бас...просто няма какво да се стремиш да изкараш бас от колони, които немогат да го изкарат...така само можеш да ги повредиш...тъй че тази май ти е за смяна
Аз обикновено слагам по един филтър да ги реже да не изкарват под 100-200 херца, за да не се претоварват.
Аз обикновено слагам по един филтър да ги реже да не изкарват под 100-200 херца, за да не се претоварват.
- CyberBlade
- Автомобил:
- Двигател:
Това може и да ти помогне http://www.matey-matey.com/capacitor_crossovers.shtml
Накратко - добавят се съпротивления към +-овия кабел на колоните. Номиналите се намират на дъното на страницата.
Накратко - добавят се съпротивления към +-овия кабел на колоните. Номиналите се намират на дъното на страницата.
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”