Търся работа...

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Commander_Keen
Автомобил: Golf 2
Двигател: RH 88 Auto
Контакти:

Търся работа...

Мнениеот Commander_Keen » Вто 24 апр 2007 16:28

Здравейте,от около 2 месеца съм без работа,всеки ден ровя всички сайтове в нета,ама това което искам и умея да работя(поне така мисля) трудно се достига до него.
Та търся да работя в сферата на компютърния хардуер,имам опит в тази сфера и искам да се доразвивам.
Студент съм в "Технически университет" - София,но няма проблем с това,защото съм на специална форма на обучение....(демек ходя само на изпити)
На няколко пъти ходих по интервюта в доста фирми като плесио,мултирама....,но за съжаление там взеха хора с връзки,а аз нямам такива.
Ако някой случайно може да ми помогне по някакъв начин ще съм много благодарен....

hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristian37 » Вто 24 апр 2007 18:04

spam колега това за връзките е абсолютно вярно и аз минах по този път - със сайтовете - ефекта е никакъв както се сещаш - сега си бачкам по специалността но за мизерни пари - иначе преди въртях геврека за много по добри, но както казваш искам да се развивам - и ве4е имам комплекс, че моята орис е да не случа на работа и искренно ти пожелавам ти да не си като мене :D :D :D Успех все пак :D :D

Потребителски аватар
emohrisstov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот emohrisstov » Вто 24 апр 2007 18:10

hristian37 написа:spam колега това за връзките е абсолютно вярно и аз минах по този път - със сайтовете - ефекта е никакъв както се сещаш - сега си бачкам по специалността но за мизерни пари - иначе преди въртях геврека за много по добри, но както казваш искам да се развивам - и ве4е имам комплекс, че моята орис е да не случа на работа и искренно ти пожелавам ти да не си като мене :D :D :D Успех все пак :D :D

Стига глупости, аз съм сигурен, че и при теб ще се наредят нещата, няма да се отчайваш(кой го казва ама айде :oops: )
Извинявам се за спам-а
А на колегата Commander_Keen му пожелавам да си намери в най-скоро време хубава работа, няма начин има и такива моменти за съжаление :?

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Вто 24 апр 2007 18:52

Нема се пуашите ... Лека полека гледам тия дето са с връзките и :gay: :blow job , по цял дет седят и нищо не правят... Ако не ги разкарат скоро фирмите ще фалират бързо. Май ще си дойдат нещата на място с времето.
Поне така се надявам де. :roll: :?
Иначе с геврека не е зле работа. Като се има предвид че техниците взимат по-малко от :drive . :oops: Пък без сухо няма развитие. Поне за мен. Дори техник да си без кинти кво ще научиш и видиш... :( Да не говорим че сервизната техника е зле. :(
Иначе успех ама в тая сфера дето търсиш малко трудно. Пробвай от по-ниско ниво в такава фирма... :wink: Доколкото разбрах от управителите от ниско на високо става ама направо на високо ниво не. :!:
Не знам къде ги видяхте толкова тия "връзки" ама сериозна фирма не си позволява много такива. :idea:

Последна промяна от black` на Вто 24 апр 2007 19:02, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Вто 24 апр 2007 19:01

Колега в такава фирма съм.Колкото си по-прост и по-грапаво езиче имаш успяваш.А тва че никва работа не вършиш никой не му дреме. Щом си близък с шефа значи си надежден.Обнадеждих ли те :) Успех

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Вто 24 апр 2007 19:05

faf4o написа:...
Седи бре в такава си. Аз съм в най-големия сервиз на България. Мога да ти кажа че шефа даже не го виждам по няколко дни ама всеки си работи. Даже не му помня и името на тоя човек. Камоли пък близки да сме ... Кви езици кви 5 леа... :shock :lol:
Просто се ориентирай към нещо голямо и мащабно макар и за по-малко пари... в началото :wink:

hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristian37 » Вто 24 апр 2007 19:29

колеги, както казват старите хора "от вашите усти в божийте уши" - учих, учих , вярвайте ми накрая си мислех и докторантура да запиша и диплома мн-добър и навсякъде където ида само едно и също " СТАЖ , НЯМАШ СТАЖ" е как да имам като никой не ме иска??? на този въпрос и до ден днешен не мога да си отговоря - голям оптимист съм, ама вече оптимизма свършва и най -боли когато помолиш приятел можещ да ти помогне и на който ти си помагал и нарочно не ти помага за да е повече от тебе. Но и аз мисля че нещата ще се оправят :D :D :D Добри ако сметне да трие - оспамихме темата на колегата за което го моля да ни извини :D

Потребителски аватар
Ivo_Dinkov
Автомобил: Audi Quattro Turbo
Двигател: BGB
Контакти:

Re: Търся работа...

Мнениеот Ivo_Dinkov » Вто 24 апр 2007 22:51

Commander_Keen написа:Ако някой случайно може да ми помогне по някакъв начин ще съм много благодарен....

Добави ме на АйСиКю- то(102072576), с каквото мога, ще помогна :D

prj57
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот prj57 » Вто 24 апр 2007 23:04

Пробвай се в Риск Електроникс....

Потребителски аватар
mx3333
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mx3333 » Вто 24 апр 2007 23:11

black` написа:Иначе с геврека не е зле работа. Като се има предвид че техниците взимат по-малко от :drive . :oops: Пък без сухо няма развитие. Поне за мен. Дори техник да си без кинти кво ще научиш и видиш... :( Да не говорим че сервизната техника е зле. :(
Иначе успех ама в тая сфера дето търсиш малко трудно. Пробвай от по-ниско ниво в такава фирма... :wink: Доколкото разбрах от управителите от ниско на високо става ама направо на високо ниво не. :!:

Не съм съвсем съгласен. За някой друг месец може да е по-добре да си шофьорче. Обаче като минат 1-2+ години започва да се отразява зле на бъдещата ти кариера. Щото освен да питат имаш ли стаж или нямаш, вторият въпрос е "какво си работил преди". И кажеш ли "шофьор" те приемат за шофьор и толкоз. Може 3 докторантури да имаш, ти си шофьор. Отделните професии са като коловози - където влезеш в началото общо взето там си караш. Не че не можеш да се прехвърлиш, но става по-трудно най-вече поради психологически фактори. Щото по принцип може да излъжеш, че си бил и заместник министър, но нещата се усещат когато легендата куца.

Потребителски аватар
Tishku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tishku » Вто 24 апр 2007 23:16

mx3333 написа:
black` написа:Иначе с геврека не е зле работа. Като се има предвид че техниците взимат по-малко от :drive . :oops: Пък без сухо няма развитие. Поне за мен. Дори техник да си без кинти кво ще научиш и видиш... :( Да не говорим че сервизната техника е зле. :(

Не съм съвсем съгласен. За някой друг месец може да е по-добре да си шофьорче. Обаче като минат 1-2+ години започва да се отразява зле на бъдещата ти кариера. Щото освен да питат имаш ли стаж или нямаш, вторият въпрос е "какво си работил преди". И кажеш ли "шофьор" те приемат за шофьор и толкоз. Може 3 докторантури да имаш, ти си шофьор. Отделните професии са като коловози - където влезеш в началото общо взето там си караш. Не че не можеш да се прехвърлиш, но става по-трудно най-вече поради психологически фактори. Щото по принцип може да излъжеш, че си бил и заместник министър, но нещата се усещат когато легендата куца.

Колегата е много прав!!!! :да: :да:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 24 апр 2007 23:30

Абе аз да питам няколко неща с риск да прозвуча тъпо.Пробва ли в jobs.bg-щото само в тоя сайт намерих работата която търсех/по скоро имаше добра търсачка и описания/и то в голямо количство.Второто нещо е че с компютърен хардуер иска да се занимава сулю и пулю и за да пробиеш трябва да намериш нещо с което си по-добър от другите/образование,допълнителни умения или нещо такова/,щото компютри и аз мога да сглобявам и оправям без да ми е ни най-малко професия това.Отделно според мен по-перспективно е да се развиваш в сферата на поддръжка на мрежи и т.н. щото никой свестен офис не бачка с отделени компютри.Освен всичко друго умението за работа с хора и първото впечатление са важни при каквато и свясна работа да търсиш и то ощше на интервюто.

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Сря 25 апр 2007 8:43

няколко съвета ...... мани хардуера ....цъкай операционни системи, мрежи, бази данни .... sql..... от там производните php, asp. ....тн...... схващаш ...... опита е важен ...ама мен са ме взимали на работа без грам опит ...... даже на едната работа грам не схващах каква е системата ..добре че ги има руските форуми та четох един месец ....после като станеш много добър и като не могат без тебе си ги кантарваш за лев и си работиш от вкъщи :) все някога някой е взет без грам опит все пак ...да в началото ще си на три месеца или един месец временен догово но все пак ..... направи си хубаво CV ....... прави впечетление..... после ще разберат колко е послъгвано обаче .....така че внимателно с възможностите :) ........ абсурд да почнеш на високо ниво ....аз не знам на втората ми работа как почнах на
доста високо направо ....явно съм имал късмет,....... по принцип се бачка доста на малки пари и на ниски длъжностти в началото ..... и аз си казах на интервюто ..имам две условия ....след три месеца парите да са повече и да не ми е скучно ........... ..... в крайна сметка не се ядосвай работа много....... сериозно има много работа ...само трябва търпение и постоянство...... ще свикнеш как колегите искат да те прецакат ... и как преди оперативки ще трябва да носиш смазките :lol:

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Сря 25 апр 2007 8:51

Tyan написа:няколко съвета ...... мани хардуера ....цъкай операционни системи, мрежи, бази данни .... sql..... от там производните php, asp. ....тн...... схващаш ...... опита е важен ...ама мен са ме взимали на работа без грам опит ...... даже на едната работа грам не схващах каква е системата ..добре че ги има руските форуми та четох един месец ....после като станеш много добър и като не могат без тебе си ги кантарваш за лев и си работиш от вкъщи :) все някога някой е взет без грам опит все пак ...да в началото ще си на три месеца или един месец временен догово но все пак ..... направи си хубаво CV ....... прави впечетление..... после ще разберат колко е послъгвано обаче .....така че внимателно с възможностите :) ........ абсурд да почнеш на високо ниво ....аз не знам на втората ми работа как почнах на
доста високо направо ....явно съм имал късмет,....... по принцип се бачка доста на малки пари и на ниски длъжностти в началото ..... и аз си казах на интервюто ..имам две условия ....след три месеца парите да са повече и да не ми е скучно ........... ..... в крайна сметка не се ядосвай работа много....... сериозно има много работа ...само трябва търпение и постоянство...... ще свикнеш как колегите искат да те прецакат ... и как преди оперативки ще трябва да носиш смазките :lol:

спрайт .. нещата такива каквито са...

Потребителски аватар
Commander_Keen
Автомобил: Golf 2
Двигател: RH 88 Auto
Контакти:

Мнениеот Commander_Keen » Сря 25 апр 2007 13:35

Дам,тва за малките длъжности и пари в началото го знам...не веднъж съм го минал :) Просто сега реших,че е време да започна да работя нещо,което ще е за доста по-дълго време и ще е това,което искам да правя :)
В софтуерно отношение(програмиране) тепърва прохождам затова не възлагам големи надежди натам... :)

Върни се в “ОФФ-Топик - други”