Здравейте!
Купих Volkswagen Transporter Bestel от Холандия. Той има общо 6 места - т. е. два реда седалки и отделено товарно помещение отзад. Предстои ми регистрация в митницата във вторник и се интересувам има ли начин да се регистира като пътнически автомобил /за какъвто и ще се използва, де/? Има ли някой информация как се регистрират подобни МПС?
Благодаря ви предварително!
VW Transporter - товарен или пътнически?
- golfer
- The Мaster of PERNIK TUNING performancе
- Автомобил: Gandalf the Grey
- Двигател: 368kw LPG
- Контакти:
от написаното не можах да разбера дали пътническият отсек и товарният са под един покрив?
ако е така не е проблем да се регистрира като пътнически.
ако пътниците са в кабина а товарното отделение е с чергило тогава ще го регистрират като товарен.
с товарните автомобили има далавера ако се регистрират на фирма.
ДДС-то ,което се плаща при внос после се връща.сумата за закупуването се приема за разход,горивото,резервните части и пр.също,но има по висок данък,винетка и т.н.
ако пътниците са в кабина а товарното отделение е с чергило тогава ще го регистрират като товарен.
ДДС-то ,което се плаща при внос после се връща.сумата за закупуването се приема за разход,горивото,резервните части и пр.също,но има по висок данък,винетка и т.н.

GOLFER написа:от написаното не можах да разбера дали пътническият отсек и товарният са под един покрив?
Ето как стоят нещата: Двата реда седалки, след това има нещо като стена със стъкло и след това е товарният отсек, но са под един покрив... Не знам какво е чергило или бриф, но нямам фирма и следователно ми е крайно неудобно да бъде регистриран като товарен - изобщо има ли начин да се 'спазари' това положение?
- Syncro
- Автомобил: Passat 1.8T
- Двигател: ANB 1999
- Контакти:
Общо взето може да се пазариш по въпроса.Най-важното е имаш ли стъкла отзад?Ако да - лесно може да се регистрира като пътнически,което аз ти препоръчвам горещо.Най-малкото печелиш от винетка (пътнически - 54лв; товарен - 219лв!!!)В пътническия товаря здраво и само софийските катаджий се заяждат (щото нямат и те за какво да се хванат).А преди време имах товарен и постояно зяпаха през задния прозорец колко човека съм "скрил"
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”