Избор на двигател

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
FreeSoul
Автомобил:
Двигател:

Избор на двигател

Мнениеот FreeSoul » Сря 02 май 2007 16:32

Накратко - скоро мисля да скачам на Г4, обаче така и не мога да се реша какъв двигател да взема, затова ще Ви помоля да си изкажете мнението и да помогнете в избора.

Вариант 1 - TDI 110 к.с не искам ПД, ясно на всички защо....
Вариант 2 - 1.8 или 1.8Т по-това което съм чел 1.8Т превъзхожда чистия 1.8 като разход и като вървеж, обаче тука идва другия проблем че съм замислил ако е бензин да му се сложи газов инжекцион.

Сега ще почнат едни мнения "как ще сложиш на тоя двигател газ", "като не можеш да смогваш вземи дизел" и т.н

Работата е там, че май ми е рано още за дизел,а и имам извънградски пътувания, знам че пълно щастие няма.
Според прочетеното разлика във вървежа няма или и да има е минимална, при варианта с турбото работата май е по-сложна?

Та главния въпрос е TDI 110кс. или 1.8Т с газов инжекцион...

Потребителски аватар
luboveliki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот luboveliki » Сря 02 май 2007 16:41

по принцип цяла европа кара на дизел!!!!дизела е бъдещето!!!

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Сря 02 май 2007 16:44

Колега, от към разходи по поддръжката - чист 1,8 или дори 1,6 /ако е читав екземпляр/. ТДИ-то ще е на 2 пъти повече км, а 1 кола не е само ДВГ... 1,8Т е хубаво торпедо, турбото вече не е така стряскащо за ремонт, както някога, но разхода /особено на градско/ си е по-голям... Дори и газов инж. да му се добави... Търси читав и добре поддържан екземпляр, без 1,4 - слабоват си е за това купе... Успех и късмет!

П.П. Моля дизеловите фенове да не ме атакуват /ще оспамим темата, а тя е за друго/ - фактите са си факти, просто излагам своето мнение, нека останалите също да го направят. :) Никой западняк не купува дизел, за да го лъска /автомобила :lol: / пред гаража...

Последна промяна от kokovanev на Сря 02 май 2007 16:46, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
bobo7
форумно КГБ
Автомобил:
Двигател: AGN
Контакти:

Re: Избор на двигател

Мнениеот bobo7 » Сря 02 май 2007 16:44

FreeSoul написа:Та главния въпрос е TDI 110кс. или 1.8Т с газов инжекцион...

аз съм за ТДИ, ама не ме питай защо ;)

Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladvampirTDI » Сря 02 май 2007 16:47

FreeSoul написа: Вариант 1 - TDI 110 к.с не искам ПД, ясно на всички защо....

:?: :?: :?:
Иначе 1.8Т щом няма вариянт ТДИ с повече коне.

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Сря 02 май 2007 17:21

че дизелът е бъдещето не съм съгласен, в Европа в момента се прокарва идея да се направят екологични зони в които дизелови автомобили няма да могат да влизат, поради тази причина се очаква спад в цените на дизеловите автомобили.зависи как ще го караш този автомобил, в момента на тройката съм с 1,6 - 74 kW и съм доволен от вървенето му, за моя начин на каране е перфектен. в града (София) разхода ми е около 9л./100 км., извънградско според карането от 6 л. при нормално каране (120км/ч на магистралата и около 90-100 км/ч при междуградско) до 7 л./100 км. при 140 -150 км/ч на магистралата + включен климатик. данните са от тези почивни дни София-Айтос 370 км, на отиване за 4 часа и 10 минути с едно спиране разход 6,2л. и обратно за 3 часа и половина разхода е 7,1 л.
този двигател е малко немощен и иска каране в обороти, слага му се и нормална газова уредба (има доста изписано във форума).
Естествено че 1,8Т и за мен е много добър избор и аз лично също ще се замисля когато дойде време за смяна на колата, но трябва да се гледа и цялостното състояние на автомобила.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Сря 02 май 2007 17:29

аз мисля че 1.8Т е истината........не се меткай на дизел ;)

Потребителски аватар
rusiq_24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusiq_24 » Сря 02 май 2007 17:56

Хе хе мойто мнение го знаеш вече :wink: Колкото повече коне толкова по добре :lol:

Потребителски аватар
FreeSoul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот FreeSoul » Сря 02 май 2007 19:12

rusiq_24 написа:Хе хе мойто мнение го знаеш вече :wink: Колкото повече коне толкова по добре :lol:

Ти да мълчиш, маниак такъв....

Аз също много се навих на 1.8Т след някои преживявания тия дни, кофтито обаче е че пътувам извънградско. Тука обаче въпроса е че ако е 1.8Т ще има газов инжекцион и се получава малко гавра с колата.

TDI -то е ясно, ако е ПД по-добре да си карам на бензин...

Потребителски аватар
Golf_Blade
Автомобил: 1996- BMW 316 Compact
Двигател: M43B16

Мнениеот Golf_Blade » Сря 02 май 2007 19:32

Ти да мълчиш, маниак такъв....

Никола бате и аз бая разсъждавам над темата(аз обаче за МК3) дали да е ТДИ или ГТИ! Мисля,мисля и го измислям ,че съм много млад още за печка! Както вика бащата-"Вземи си кола която като и се качиш да ти е кеф да я караш,не като някоя грозна жена да те е яд че си я яхнал! :lol: И аз бях много навит за ТДИ,ама ГТИ си е ГТИ тъй ,че на есен се мятам или на МК3 ГТИ 115коня или МК2 КР/ПЛ !

П.П. Аз съм по принцип на тезата - "Ако ше е гарга нека да е не рошава ,а най-рошавата! Взимай 1.8Т :да:

Потребителски аватар
Cherepaha
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cherepaha » Сря 02 май 2007 19:35

FreeSoul написа: Сега ще почнат едни мнения "как ще сложиш на тоя двигател газ", "като не можеш да смогваш вземи дизел" и т.н

Естествено, че ще започнат ... mhihi mhihi

Защо ще купуваш кола, на която много добре знаеш къв разхода, ама не ти изнася? Вземай дизеляка ...

Потребителски аватар
Cherepaha
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cherepaha » Сря 02 май 2007 19:58

luboveliki написа:по принцип цяла европа кара на дизел!!!!дизела е бъдещето!!!

Чекай първо дизел хибрид да излезе, па тогаз ше видим в кое е бъдещето ... mhihi

Потребителски аватар
yossarian
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yossarian » Сря 02 май 2007 21:41

handycam написа:..., в Европа в момента се прокарва идея да се направят екологични зони в които дизелови автомобили няма да могат да влизат, поради тази причина се очаква спад в цените на дизеловите автомобили.

Mного интересно :shock
Би ли пояснил къде точно са тия зони и защо дизелите да не могат да влизат? Да чакам да паднат цените и ще почна два пъти годишно да ги сменям дизелите :Mr Green Fun

Потребителски аватар
driver
Автомобил: diesel
Двигател:

Мнениеот driver » Сря 02 май 2007 21:48

Аз съм за 1.8 Т :twisted:

Потребителски аватар
Cherepaha
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cherepaha » Сря 02 май 2007 21:50

yossarian написа:
handycam написа:..., в Европа в момента се прокарва идея да се направят екологични зони в които дизелови автомобили няма да могат да влизат, поради тази причина се очаква спад в цените на дизеловите автомобили.

Mного интересно :shock
Би ли пояснил къде точно са тия зони и защо дизелите да не могат да влизат? Да чакам да паднат цените и ще почна два пъти годишно да ги сменям дизелите :Mr Green Fun

За западна Европа немам идея, но в Атина и Солун центъра е забранен през лятото за лични дизелови автомобили от доста години ...

Последна промяна от Cherepaha на Сря 02 май 2007 21:54, променено общо 1 път.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”