Накратко - скоро мисля да скачам на Г4, обаче така и не мога да се реша какъв двигател да взема, затова ще Ви помоля да си изкажете мнението и да помогнете в избора.
Вариант 1 - TDI 110 к.с не искам ПД, ясно на всички защо....
Вариант 2 - 1.8 или 1.8Т по-това което съм чел 1.8Т превъзхожда чистия 1.8 като разход и като вървеж, обаче тука идва другия проблем че съм замислил ако е бензин да му се сложи газов инжекцион.
Сега ще почнат едни мнения "как ще сложиш на тоя двигател газ", "като не можеш да смогваш вземи дизел" и т.н
Работата е там, че май ми е рано още за дизел,а и имам извънградски пътувания, знам че пълно щастие няма.
Според прочетеното разлика във вървежа няма или и да има е минимална, при варианта с турбото работата май е по-сложна?
Та главния въпрос е TDI 110кс. или 1.8Т с газов инжекцион...
Избор на двигател
- luboveliki
- Автомобил:
- Двигател:
- kokovanev
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, от към разходи по поддръжката - чист 1,8 или дори 1,6 /ако е читав екземпляр/. ТДИ-то ще е на 2 пъти повече км, а 1 кола не е само ДВГ... 1,8Т е хубаво торпедо, турбото вече не е така стряскащо за ремонт, както някога, но разхода /особено на градско/ си е по-голям... Дори и газов инж. да му се добави... Търси читав и добре поддържан екземпляр, без 1,4 - слабоват си е за това купе... Успех и късмет!
П.П. Моля дизеловите фенове да не ме атакуват /ще оспамим темата, а тя е за друго/ - фактите са си факти, просто излагам своето мнение, нека останалите също да го направят.
Никой западняк не купува дизел, за да го лъска /автомобила
/ пред гаража...
П.П. Моля дизеловите фенове да не ме атакуват /ще оспамим темата, а тя е за друго/ - фактите са си факти, просто излагам своето мнение, нека останалите също да го направят.

Последна промяна от kokovanev на Сря 02 май 2007 16:46, променено общо 1 път.
- bobo7
- форумно КГБ
- Автомобил:
- Двигател: AGN
- Контакти:
Re: Избор на двигател
FreeSoul написа:Та главния въпрос е TDI 110кс. или 1.8Т с газов инжекцион...
аз съм за ТДИ, ама не ме питай защо

- mladvampirTDI
- Автомобил:
- Двигател:
FreeSoul написа: Вариант 1 - TDI 110 к.с не искам ПД, ясно на всички защо....

Иначе 1.8Т щом няма вариянт ТДИ с повече коне.
- IvanMan
- джедай
- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
че дизелът е бъдещето не съм съгласен, в Европа в момента се прокарва идея да се направят екологични зони в които дизелови автомобили няма да могат да влизат, поради тази причина се очаква спад в цените на дизеловите автомобили.зависи как ще го караш този автомобил, в момента на тройката съм с 1,6 - 74 kW и съм доволен от вървенето му, за моя начин на каране е перфектен. в града (София) разхода ми е около 9л./100 км., извънградско според карането от 6 л. при нормално каране (120км/ч на магистралата и около 90-100 км/ч при междуградско) до 7 л./100 км. при 140 -150 км/ч на магистралата + включен климатик. данните са от тези почивни дни София-Айтос 370 км, на отиване за 4 часа и 10 минути с едно спиране разход 6,2л. и обратно за 3 часа и половина разхода е 7,1 л.
този двигател е малко немощен и иска каране в обороти, слага му се и нормална газова уредба (има доста изписано във форума).
Естествено че 1,8Т и за мен е много добър избор и аз лично също ще се замисля когато дойде време за смяна на колата, но трябва да се гледа и цялостното състояние на автомобила.
този двигател е малко немощен и иска каране в обороти, слага му се и нормална газова уредба (има доста изписано във форума).
Естествено че 1,8Т и за мен е много добър избор и аз лично също ще се замисля когато дойде време за смяна на колата, но трябва да се гледа и цялостното състояние на автомобила.
- FreeSoul
- Автомобил:
- Двигател:
rusiq_24 написа:Хе хе мойто мнение го знаеш вечеКолкото повече коне толкова по добре
Ти да мълчиш, маниак такъв....
Аз също много се навих на 1.8Т след някои преживявания тия дни, кофтито обаче е че пътувам извънградско. Тука обаче въпроса е че ако е 1.8Т ще има газов инжекцион и се получава малко гавра с колата.
TDI -то е ясно, ако е ПД по-добре да си карам на бензин...
- Golf_Blade
- Автомобил: 1996- BMW 316 Compact
- Двигател: M43B16
Ти да мълчиш, маниак такъв....
Никола бате и аз бая разсъждавам над темата(аз обаче за МК3) дали да е ТДИ или ГТИ! Мисля,мисля и го измислям ,че съм много млад още за печка! Както вика бащата-"Вземи си кола която като и се качиш да ти е кеф да я караш,не като някоя грозна жена да те е яд че си я яхнал!

П.П. Аз съм по принцип на тезата - "Ако ше е гарга нека да е не рошава ,а най-рошавата! Взимай 1.8Т

- Cherepaha
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
FreeSoul написа: Сега ще почнат едни мнения "как ще сложиш на тоя двигател газ", "като не можеш да смогваш вземи дизел" и т.н
Естествено, че ще започнат ...

Защо ще купуваш кола, на която много добре знаеш къв разхода, ама не ти изнася? Вземай дизеляка ...
- yossarian
- Автомобил:
- Двигател:
handycam написа:..., в Европа в момента се прокарва идея да се направят екологични зони в които дизелови автомобили няма да могат да влизат, поради тази причина се очаква спад в цените на дизеловите автомобили.
Mного интересно

Би ли пояснил къде точно са тия зони и защо дизелите да не могат да влизат? Да чакам да паднат цените и ще почна два пъти годишно да ги сменям дизелите

- Cherepaha
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
yossarian написа:handycam написа:..., в Европа в момента се прокарва идея да се направят екологични зони в които дизелови автомобили няма да могат да влизат, поради тази причина се очаква спад в цените на дизеловите автомобили.
Mного интересно![]()
Би ли пояснил къде точно са тия зони и защо дизелите да не могат да влизат? Да чакам да паднат цените и ще почна два пъти годишно да ги сменям дизелите
За западна Европа немам идея, но в Атина и Солун центъра е забранен през лятото за лични дизелови автомобили от доста години ...
Последна промяна от Cherepaha на Сря 02 май 2007 21:54, променено общо 1 път.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”