До кога ще расте тоя бензин?! Аман вече ...
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Stefan
- R.I.P Madcap
- Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
- Двигател:
bulr1dr написа:Хич не ми се ще да си пре**авам кошницата с газ, но вече сериозно се замислям
А по-добре ли е да стоим и да ги гледаме. Според мен въобще не си заслужава да си даваме всичките пари за бензин, само и само да не си пре***м двигателите като сложим газ. Я се замислете още колко години ще ги караме тези коли. Даже и да се прецака нещо двигателя от газта, което много ме съмнява че ще стане, ремонта му няма да е много скъп пък и да си купим нов двигател, той ще е не повече от 500 - 600лв. Ба**и колите, трябва ли да сме им роби цял живот и всяка една стотинка да си я отделяме за тях

- CRX Racing
- Автомобил:
- Двигател:
Stefan написа:bulr1dr написа:Хич не ми се ще да си пре**авам кошницата с газ, но вече сериозно се замислям
А по-добре ли е да стоим и да ги гледаме. Според мен въобще не си заслужава да си даваме всичките пари за бензин, само и само да не си пре***м двигателите като сложим газ. Я се замислете още колко години ще ги караме тези коли. Даже и да се прецака нещо двигателя от газта, което много ме съмнява че ще стане, ремонта му няма да е много скъп пък и да си купим нов двигател, той ще е не повече от 500 - 600лв. Ба**и колите, трябва ли да сме им роби цял живот и всяка една стотинка да си я отделяме за тяхИ аз от три години карам само на газ и съм нямал никакви проблеми, надявам се и за напред да нямам
Мене това не ме притеснява. Проблема е че ако сложа газова ще трябва да се лиша от музиката в колата

- pacoboy
- Автомобил: passat b7 4motion
- Двигател: CFGB
- Контакти:
bulr1dr написа:Хич не ми се ще да си пре**авам кошницата с газ, но вече сериозно се замислям
Незнам кой те е излъгал,но вече карам година,а преди това момчето преди мен я е карало и то една година на газ, не ми се пресмятат км. но по двигателя няма грешка!
Това дето говорят че се изсушавал,поне за мен няма никаква логика,изсушават им се мозъците.
Едно е решението:имаш пари-бензин, нямаш пари-газ, тва е

П.П. точно пък за твоя мотор ще е толкова лесно,че няма за каде просто.Виж и моя,май е същия а?

- bulr1dr
- Автомобил: Mk1 Cab 1987 + MkV R32 2008
- Двигател: от 1600 до 3200
Може би не съм прав за проблемите с газта, просто откакто бащата сложи газова на пасата колата е мн по скопена,пали трудно,гасне понякога и такива някви проблеми които не исках да имам с моита!От това си извадих заключение явно не е било правилно, може да е съвпадение на колицата просто да и е било дошло времето за основен ремонт
Но както казах вече сериозно се замислям при тая цена на бенза, пък и както казахте няма да я карам 100години тая кошница а и като нема паре ->газ 

- blagoykata
- Автомобил: Пасат
- Двигател: АФТ 1996
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
Ако бяхте сложили газ досега и кочинките да бяхте си избили ама нейсе тома неверни не вървели на газ...Аз две години я тормозя с газ и все повече и се услажда
.И проблеми на газ не съм имал само се научих как да си я бърникам сам и сега летя със колата нататък нататък..Днес убедих един неверник че на газ си дърпа колкото и на бензин и познайте... по евтино е .Като си помисля че някои дават по 2.30 за 100 октаново гориво а то го има на 0.90 ст .. мани ама вие си знаете.

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
А не бе..... просто свършва нефта и народа глобално ще изпадне в паника, ма нема кво да се притеснявате!
Майтапа на страна, поне сега уча за изпити и некви много интересни неща пише за ОПЕК в една от книгите ми, че е и доста новичка 2006!
Няма да говоря в цени, а ще си дам мнението за тва как се регулират!
2003 - средно МИЛИОНИ барели на ДЕН:
САЩ - 24.71
Западна Европа - 15.24
Останала Европа (ние сме тук) - 0.76
ОБЩО СВЯТ - 78.68 !!!!!!!!!!
ОПЕК Предистория:
Понеже няколко държави са богопомазани с големи резерви на черно злато, те решават, че искат да контролират цените на техния суров материал (не ги виня, те си го добиват, не е вечен запас).
1959 Иран и Венецуела се присъединяват към Конгреса на Арабските Нефто Производители.
Ранна 1960 година, министъра по енергетиката на Венецуела и Саудитска Арабия пишат на компаниите преработващи нефт, че трябва да се консултират със съответните правителства преди да правят промени в цените на горивата.
Август 1960 година, петролните компаний намаляват цената на горивата, съответните правителства разбират чак като си прочетат вестника на другия ден!
Разбира се малка шепа хора побесняват от този факт и свикват съвещание в Багдад. На него присъстват: Иран, Ирак, Кувейт, Саудитска Арабия и Венецуела - ражда се ОПЕК!
1973-74 ОПЕК демонстрира сила като налага ембарго на Холандия и САЩ, като в същото време дига зверски цените към всички останали.
ОПЕК държи 68% от познатите нефтени резерви на планетата, доставките на нефт за Европа от ОПЕК са 84%.
През 1973 цената на барел = $3
Използвайки натиск, ОПЕК дига цената до 35$ през 1980 => Рецесия, безработица!!!!!
1980 държави извън ОПЕК започват да търсят нефт; големи операций в Казахстан, Азербайджан и Русия довеждат до отпускане на режима!
През 2004 ОПЕК държи 40% от СВЕТОВНИТЕ залежи....
Цената на петрола се покачва, докато войни се водят в близкия Изток, световната икономика разсте с гигантски крачки ( КИТАЙ!!!!) и тероризъм заплашва с политическа нестабилност!!!

Майтапа на страна, поне сега уча за изпити и некви много интересни неща пише за ОПЕК в една от книгите ми, че е и доста новичка 2006!
Няма да говоря в цени, а ще си дам мнението за тва как се регулират!
2003 - средно МИЛИОНИ барели на ДЕН:
САЩ - 24.71
Западна Европа - 15.24
Останала Европа (ние сме тук) - 0.76
ОБЩО СВЯТ - 78.68 !!!!!!!!!!
ОПЕК Предистория:
Понеже няколко държави са богопомазани с големи резерви на черно злато, те решават, че искат да контролират цените на техния суров материал (не ги виня, те си го добиват, не е вечен запас).
1959 Иран и Венецуела се присъединяват към Конгреса на Арабските Нефто Производители.
Ранна 1960 година, министъра по енергетиката на Венецуела и Саудитска Арабия пишат на компаниите преработващи нефт, че трябва да се консултират със съответните правителства преди да правят промени в цените на горивата.
Август 1960 година, петролните компаний намаляват цената на горивата, съответните правителства разбират чак като си прочетат вестника на другия ден!
Разбира се малка шепа хора побесняват от този факт и свикват съвещание в Багдад. На него присъстват: Иран, Ирак, Кувейт, Саудитска Арабия и Венецуела - ражда се ОПЕК!
1973-74 ОПЕК демонстрира сила като налага ембарго на Холандия и САЩ, като в същото време дига зверски цените към всички останали.
ОПЕК държи 68% от познатите нефтени резерви на планетата, доставките на нефт за Европа от ОПЕК са 84%.
През 1973 цената на барел = $3
Използвайки натиск, ОПЕК дига цената до 35$ през 1980 => Рецесия, безработица!!!!!
1980 държави извън ОПЕК започват да търсят нефт; големи операций в Казахстан, Азербайджан и Русия довеждат до отпускане на режима!
През 2004 ОПЕК държи 40% от СВЕТОВНИТЕ залежи....
Цената на петрола се покачва, докато войни се водят в близкия Изток, световната икономика разсте с гигантски крачки ( КИТАЙ!!!!) и тероризъм заплашва с политическа нестабилност!!!
Върни се в “ОФФ-Топик - други”