Фиш КАТ
- mladvampirTDI
- Автомобил:
- Двигател:
Фиш КАТ
Колеги, преди седмица и нещо ми направиха фиш някъде преди ШУМЕН и казаха да го платя в данъчното до 14 дни, а днес видях , че в фиша пише "В случай, че глобата по този фиш не се плати в 7-дневен срок, се смята за влязло в сила наказателно постановление". Какво значи това?
- Ice___Cool
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Има два варианта на действие:
1. прайш се на разсеян и не ходиш да плащаш нищо и след време му менава давноста - мисля 2 години беше. Риска е да не земат да те съдят през това време.
2. отиваш и си го плащаш
Аз няколко пъти съм пробвал вариант 2, обаче отивам и на гишето една усмихната лелка ми казва, че няма нищо получено и няма кво да плащам и затова вариант 2 минава към вариант 1
1. прайш се на разсеян и не ходиш да плащаш нищо и след време му менава давноста - мисля 2 години беше. Риска е да не земат да те съдят през това време.
2. отиваш и си го плащаш
Аз няколко пъти съм пробвал вариант 2, обаче отивам и на гишето една усмихната лелка ми казва, че няма нищо получено и няма кво да плащам и затова вариант 2 минава към вариант 1

- mladvampirTDI
- Автомобил:
- Двигател:
- ickata
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Доколкото знам тези фишове, ако не ги платиш до 7 дни се превръщат в акт, което е все същото, но при акта може и някоя друга точка да литне. А за глобите (актовете), давността за плащане мисля че беше 3 години. Аз от 4-5 години нищо не плащам, а имам актове и глоби за около 300-400 лева. И понеже си смених местоживеенето, част от тези суми са останали в старата община, а другите в новата. Но хубавото е че като си плащам пътния данък, не ми казват че имам неплатени глоби, а пък и аз не смея да повдигам въпроса, че токувиж се наложи да ги плащам. Та така, за сега не се впрягам за актове, важното е да си прибирам талона от КАТ. А колкото до съдебни проблеми, мисля че първо трябва да ти изпратят покана от общината да вземеш да си платиш задълженията в 3 дневен срок преди изобщо да се стигне до съд.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Re: Фиш КАТ
mladvampirTDI написа:Колеги, преди седмица и нещо ми направиха фиш някъде преди ШУМЕН и казаха да го платя в данъчното до 14 дни, а днес видях , че в фиша пише "В случай, че глобата по този фиш не се плати в 7-дневен срок, се смята за влязло в сила наказателно постановление". Какво значи това?
Споко аз имам от 2002 г и всеки път ли лазят по нервите като плащам данъка, ама нищо досега не са направили.Успокоявам ги, че като се опарича ще им платя и ...
Ама май миналата ли по-миналата година ме викаха в данъчнотода ми кажаъ, че щели да заведат дело ,но досега няма нищо.
Но догодина ще трябва да си подменям книжката/изтича срокът и/ и ще видим тогава - може да се наложи да си плащам актовете.
- georgipass
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- evgenyh
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: BSE 2005
не знам някой спомня ли си как едно време фишовете за неправилно паркиране ти ги защипваха под чистачките и им дреме дали си се подписал, по-точно не трябва да се подписваш. Скоро гледах на една кола защипан такъв под чистачката ама не беше от КАТ а от общината - те също могат да налагат глоби копелетата, на един приятел некво недоклатено бабе му написа фиш за 50кинта защото бил спрял на "тревната площ" мамка й мръсна
...между другото в САЩ глобите за неправилно паркиране ти ги лепят точно така - с фиш на предното стъкло 

- driver
- Автомобил: diesel
- Двигател:
batmilko написа:въобще не се впрягай, вземи си фиша, смачкай го в юмрук, направи си хубаво топче и се опитай да оцелиш кошчето с него........
Е ТАКА Е ЗАПОЧНАЛ МАЙКЪЛ ДЖОРДАН
Все така правя и аз.

НЕДЕЙ ДА ПЛАЩАШ НИЩО, ТЕ И БЕЗ ТОВА СИ ГО ВЗЕМАТ!

Кажете от къде да разбера колко точки са ми отнели гадовете, защото в акта не пише.
- Lawyer
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Давността за административното наказание "глоба" е 2 години и се прекъсва с всяко действие на компетентните органи, което те предприемат по събирането на глобата. Щом никой за нищо не ви е търсил и щом нямате покана за доброволно плащане - трайте си! Минат ли 2 години от налагането на наказанието (влизането на наказателното постановление в сила) никой не може принудително да ви накара да платите. Ако имате повече глоби, внимавайте какво плащате, защото могат да ви преметнат и да ви подадат да подпишете, че плащате за глоба, чиято давност е изтекла, а вие да си мислите, че плащате за някоя нова. Това е така, тъй като давността не премахва задължението, а само лишава държавния орган от възможността да пристъпи към принудително изпълнение, т.е. ако платите доброволно, платеното не подлежи на връщане. Очите на четири. И на пътя също.
Последна промяна от Lawyer на Вто 17 май 2005 14:11, променено общо 1 път.
- Sunny
- Дезертьор
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
driver написа:Кажете от къде да разбера колко точки са ми отнели гадовете, защото в акта не пише.
Погледни си в акта по кой Член са те "рисували" и после го търси ТУК
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”