имам проблем с колата ПОМОГНЕТЕ

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
martinpetrov
Автомобил:
Двигател:

имам проблем с колата ПОМОГНЕТЕ

Мнениеот martinpetrov » Пет 20 май 2005 21:40

Здравейте имам следния проблем от 2-3 седмици като паля колата и подам гас на бензин започва да тресе и двигателя се мъчи нещо и като че прекъсва. Като позагрее малко и подам рязко гас не се усеща толкова но като подавам гаста постепенно и е пак същото Понеже имам и газ като превключа на нея никакви проблеми А като се изключи автоматичния смукач няма проблеми и бензина Имате ли идеи от какво може да е!!! Двигателя ми е 1.3 AAV 54коня

Потребителски аватар
brother_Tom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот brother_Tom » Пет 20 май 2005 23:19

Ако нямаш устройство да лъже ECU-то при каране на газ, в паметта му се трупат грешки. Знаеш ли случайно дали ти се "рисетва" компа при превключване на газ? Изключваш ли бенз.помпа при превключване на газ?
Това често става при каране на дълъг път на газ в комбинация с работа на двигателя в спирачен режим. Спомни си дали преди да започнат проблемите не си се спускал по-дълго време по нанадолнище(5-10 км) на "скорост,без газ". Лесно можеш да провериш дали е от ECU-то. Откачаш клемата на акумулатора за 5-10 мин. и пробваш след това.
Провери още и датчиците за t на входящия въздух и t на двигателя, които се четат от ECU-то. Спокойно можеш да ги разкачиш един по един при ИЗКЛЮЧЕН двигател или най добре при изключен акумулатор. Когато са разкачени ECU-то задава стойности по подразбиране съответно 20 и 80 град. Естествено се постарай околната темп. да е поне 15-18 град. Присъединяването им става при изключено запалване!

Апропо - на какво казваш автоматичен смукач?!?

Докладвай за резултатите :wink:

Потребителски аватар
martinpetrov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martinpetrov » Съб 21 май 2005 7:18

на стъпковото моторче

Потребителски аватар
martinpetrov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martinpetrov » Съб 21 май 2005 13:07

Днес ходих в един от сервизите на Bosch на диагностика проблема се оказа прост Електрониката на газовата подава сигнал към компа за Ламда сондата но точоно това кабелче буксата му не правеше добър контакт с компа на колата и той блъска яко бензин в двигателя и за това се дави Все пак БЛАГОДАРЯ

Потребителски аватар
sdekov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sdekov » Чет 26 май 2005 18:24

Здравейте, аз имам подобен проблем с мойто Поло 1,4 96-та. Само че нямам газова уредба. Странното е, че ефекта се получава от време на време. Все едно се запушва инжекционна и почва да се подава по малко гориво към двигателят. Последно пътувах по празниците и ми направи впечатление, че на правите участъци не се усеща толкова прекъсването, но когато стигна до някой наклон и едвам с много прекъсване успявам да го кача. :(
Та исках да попитам дали причината е същата като тази на колегата(martinpetrov), а и него къде се намират тези сервизи на BOSCH.

Потребителски аватар
guard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот guard » Пет 27 май 2005 7:29

sdekov написа:Здравейте, аз имам подобен проблем с мойто Поло 1,4 96-та. Само че нямам газова уредба. Странното е, че ефекта се получава от време на време. Все едно се запушва инжекционна и почва да се подава по малко гориво към двигателят. Последно пътувах по празниците и ми направи впечатление, че на правите участъци не се усеща толкова прекъсването, но когато стигна до някой наклон и едвам с много прекъсване успявам да го кача. :(
Та исках да попитам дали причината е същата като тази на колегата(martinpetrov), а и него къде се намират тези сервизи на BOSCH.

Имай едно наум, че може да не е от двигателя, провери диференциала и скоростите. :wink:

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”