Здр колеги имам един вапрос ? Значи ампа си работеше перфе (тои е 2 канален и сам го сварзал кам 4 колони"Pioneer") , обаче днес пускам го и не свири > гледам и двата диода светят и червения и зеления ? Спрях го нали от цд-то пуснах го след 10 мин бачка-работи 2 часа и после пак така стана и пак го загасих и пак се оправи след малко време ?
Моля ако някои има такива проблеми или знае от какво се далжи това да каже ? ! ? !(аз мисля че нешто на касо дава , ма нз кажете плс )?
Ми значи вече не е в гаранция , штото тои свири от една годинка вече !
Еи ся го гладах за оголени жици ма няма некаде да е опрел няма !
ОБАЧЕ има едно нешто дето скиф ся - пускам го свети и червения и зеления диод и не сфири нали , гаса , пускам пак и сфири (естестфено сфети само зеления) ?
Е а кажете как да разбера какфо му е ?ако дава на касо нали то постоянно ште си е така няма да сфири и ште сфетят и двата аз го гася-пускам и сфири , гася-пускам и не сфири и така ....... ?
А как си свързал 4-те колони, ако са паралелно, да не би 2x2 Om да му идва тегаво? Пробвай колоните да ги вържеш по 2 последователно. Или първо пробвай само с 2 колони. Възможно е и на някоя колона да се допират мустачките и да включва защитата.
от сервиза ми казаха, че нещо в него прегрявало
за сега обаче нямам точна представа какво но мога да ти препоръчам един човек, който ще открие какво му е
и не е скъпчия
Значи аз сам ги сварзал успоредно 2 по 2 нали , ма то една год сфири перфе е ся онзи ден стана тфа нешто ?
А за мустачки ме самнява штото те са на обуфки и сам ги изолирал
!
За "прегряване" , та аз нали сутринта го пуснах , демек той е бая студен тогава?
Нз от какфо се далжи това , ште се налага да го сфалям !
А заштитата какфо е тфа смсиал че дава на касо и се вклучва ли ?
Гъвкавата тънка оплетка, която е между клемите на колоните и шпулата. Вържи колоните последователно и стискай палци да нямаш повече проблеми. Няма да свири както преди, но поне ще свири - може би, за известно време... Ако си вързал в паралел 2 колони по 4 ома имаш 2 ома на стъпало /както ти е писал колегата/ - като е минало повече време вътре се е поопекло... Може някоя спойчица /колата друса и помага на топлината да скапе лошата спойка/, може "качествено" китайско електролитно кондензаторче, може... Абе може да са мн. работи - все са си за човек, който отдавна работи с поялници...
Ми колеги мерси за времето което ми отделихте !
Само че ште се наложи да го свалям тоя амп , да го видя какво му е и ако не се оправи >>> ште го оправя в земята !
То се видело като даваш кинти даи малко повече и си земи марка , а не да зимаш китаиските боклуци ! ! !
Аз вече открих каде е броблема след цял ден разкачане и пускане и какво ли оште не !
Проблема не е бил в ампа , а в цд-то ! Значи жичката която вклиучва директно ампа (малкия плиус дето е) дава някав ток които е повече от необходимо и ампа влиучва защитата за да не изгорят колоните ! Половин ден работа - всички вазможни работи проверих , а то се оказа гадната жичка на цд-то !