Съвет за окачване на Vento 1,9 TDI 96god

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
creamware
Автомобил: VW Bora TDI
Двигател: ASZ

Съвет за окачване на Vento 1,9 TDI 96god

Мнениеот creamware » Съб 21 апр 2007 22:13

Здравеите,
Трябва да си сменям амортисьорите и поради бюджетни причини съм се спрял на Copaf ( VW Vento 1,9 TDI 96god.) Искам да си сложа и по къси пружини (30 - 40 мм) - омръзна ми да се люшкам :) Та въпроса ми е - газови или маслени и дали биха държали в късите пружини - нямам никакво инфо и не съм чувал нищо за тези амортисьори, но нямам възмжност за по скъпи. Да слагам ли при това положение късите пружини или да си карам със старите. Ще съм благодарен ако споделите мнения и наблюдения от личен опит.
Поздрави
mod edit: dobrinb

Потребителски аватар
nasodotcom
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот nasodotcom » Съб 21 апр 2007 22:17

по-добре газови амортисьори за нашите пътища, обаче возят една идея по-твърдо. не екпериментирай с такива марки има три: sachs, boge(едно и също с първото), monroe. последните обаче имат много ментета. говоря за обикновенни амортисьори не спорти кони ала бала...хората казват, че bilstein били добри ама аз незнам :P

Потребителски аватар
nikolov_ms
Автомобил: VW Bora 2002

Мнениеот nikolov_ms » Съб 21 апр 2007 23:22

еми виж сега и аз карам Венто моите ги сменях преди 9 месеца и 4 те сложих си маслени Алко има ги почти на всякъде за тази цена това са най добрите амортизета цената на предните е около 65-75 а на задните 50-60 лева Монрото също е добро но е малко по скъпо ако питаш мене си сложи маслени няма да сгрешиш плюс това Алкото е по твърдо газовите свършват много по бързо в тия дупки. АЗ имам сервиз и слагам само Алко за 3 години ниамам едно оплакване.Така че успех!

Потребителски аватар
Ventoman
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ventoman » Съб 21 апр 2007 23:31

Само ще ти кажа да не слагаш маслени . Последно време наблюдавам как се държи колата с мойте маслени (отпред) . В жегите все едно карам само на пружини а шок тестера показва че са нови . Извън града на равното е добре , но по дупките и паветата в софия си е *********

Потребителски аватар
creamware
Автомобил: VW Bora TDI

Мнениеот creamware » Съб 21 апр 2007 23:49

тя темита отива към - маслени или газови амортисьори :) всеки има мнение и аз кжо да прая :) наистина ли свуршват мн бурзо газовите по нашите пътища (никога не съм карал с такива) И никои не казва нищо за ситуацията с по-късите пружини - да слагам или не (наясно съм с + и - ж двата случая, но се чудя, а искам стегната и спъната возия

Потребителски аватар
marttyy
Автомобил: vw passat 5.5 1.9TDI
Двигател:

амортесиори

Мнениеот marttyy » Нед 20 май 2007 23:11

аз на моето венто тди сложих 4 газови, предните са bilstein, а задните koni-не усештам разлика в друсането, но колата ве4е не се люшка като преди и се даржи перфектно на пътя. Сега мисля и малко да го свалям-тогава може да друса вече.

Потребителски аватар
POLO GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO GTI » Пон 21 май 2007 10:43

Моят съвет е газови, двойнодействащи с пружини 60/40 :да:

Потребителски аватар
itni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот itni » Вто 22 май 2007 7:39

POLO_SPORT написа:Моят съвет е газови, двойнодействащи с пружини 60/40 :да:
:deal :да:

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Вто 22 май 2007 7:49

itni написа:
POLO_SPORT написа:Моят съвет е газови, двойнодействащи с пружини 60/40 :да:
:deal :да:

Газови,двойнодействащи,Билщайн-ски :wink: .Пружините си ги остави оригиналдъ,защото после ще те боли бъбрека :lol: .

Върни се в “Силов тунинг”