Проблем с паленето на автомобила?

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
BastunSelski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Проблем с паленето на автомобила?

Мнениеот BastunSelski » Вто 05 юни 2007 9:33

Здравейте,колата ми е Ибиза 1.4 АЕХ и според мен имам проблем с паленето на бу-то.
1)Като запалвам колата(тя не е на скорост) трябва да задържа ключа към 2-3 сек,докато колата запали.Искам като и дам "искрата"да не задържам ключа.
2)Колата,когато е на место и е на скорост пали много трудно или не може да запали понякога.Като я запалвам разбира се държа съединителя.
От какво може да се дължат тези неща?
Единствения проблем в бу-то е дроселовата клапа,която ще сменям като събера пари.

G_G_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот G_G_ » Вто 05 юни 2007 10:22

според мен е точно от клапата,защото и аз имах този проблем дори от време на време ми гаснеше зареди нестабилни обороти,обаче на мен не ми се наложи да я сменям а само да се почисти и да се настрои.За сега няма ядове.... Маистора каза ,че това се дължи на невременна смяна на филтерчето :screwy

Потребителски аватар
BastunSelski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BastunSelski » Вто 05 юни 2007 10:33

Филтрите са на около 1000 км мисля.Мен ме притеснява,че като е на скорост и съм натиснал съединителя много трудно пали.Да не би съединителя да умира?

Потребителски аватар
Myxa-TePoPuCT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Myxa-TePoPuCT » Пон 18 юни 2007 21:21

И аз на моето половерче имах почти същия проблем...
пали когато си иска, смисъл някой път пали от рас, а друг не може да запали изобщо.... проблема беше, че чукчето или беше много близо или много далече от наковалнята, също и палеца беше за смяна...
Но моята е карбуратор, твоята не е ... ама все пак се надявам с нещо да съм помогнал, ако не на теб, то поне на някой друг :P :beer

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”