Oпасно скъпо ли е?

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Oпасно скъпо ли е?

Мнениеот rudoni » Пет 01 юни 2007 20:42

Наемихареса работата на моторчето-АPQ 97г и отидох на проверка.Казаха за някакъв код 533 и подмяна на датчик за празен ход!Може ли някой да ме светне по въпроса за какво става дума и за какви пари? предварително благодаря!

Потребителски аватар
anonimko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonimko » Съб 02 юни 2007 7:21

ха честито тои върви заедно с дроселовата клапа и двата датчика за температура и потанциометъра за положението на клапата и ел.мотора за празен ход -всичко е копсоловано-последния път когато го видях в магазин струваше 1700лв и след това преисталиране на компа в Юнитрейд

Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lizard » Съб 02 юни 2007 9:02

anonimko написа:ха честито тои върви заедно с дроселовата клапа и двата датчика за температура и потанциометъра за положението на клапата и ел.мотора за празен ход -всичко е копсоловано-последния път когато го видях в магазин струваше 1700лв и след това преисталиране на компа в Юнитрейд

????
Колега, добре ли си ? Недей плаши човека така.

колега rudoni спокоино не е чак толва страшно.

00533 - Idle speed control (ISC)
Probable Cause :
Intake leak/blockage , throttle valve tight/stiking, IAC valve or ISC actuar /position sensor

Колегата е прав че всичко е капсоловано със дросела.
Има няколко решения на порблема

1-во чисити се дроселова клапа, това става със спрей за почистване на карборатори. Ефекта е временен.

2-ро Копувасе Дроселова клапа 2-ра ръка, около 200-300 лв, но не се знае колко ще е читава

3-то НОВА. Но цената далеч не е 1700лв а около 700 от унитрате, Мисля че се намират и по ефтино за около 400-500лв.

Провери тази тема: http://forum.vwclub.bg/viewtopi ... sc&start=0

И ползвай търсачката има изписано много за дросел и обороти на празен ход.

Потребителски аватар
anonimko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonimko » Съб 02 юни 2007 11:49

толкова беше преди две години когато и аз я смених

Потребителски аватар
Prodriver
Автомобил: VW Polo VW 1300
Двигател: AEE 1996 AB 1971
Контакти:

Мнениеот Prodriver » Съб 02 юни 2007 16:33

Я да питам,писал сам и преди по проблема с тоя дросел,в един сервиз ми казаха,че можели да го настроят механично за да задаржи оборотите.С VAG-COM-а показва, че трябва да е отворен от 1 до 7 градуса,а на мене ми е 14-15 градуса.Има ли такова нещо или ме баламосват :?: :dontknow:

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Нед 03 юни 2007 8:15

благодаря за съветите и съм малко стреснат!ако обърнете внимание от къде съм ще разберете защо ми е притеснението! то дени майстори, то едни магазини!явно така ще се кара -НО КОЛКО?

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Нед 03 юни 2007 9:03

rudoni написа: ..то тени майстори?....

Колега ако имаш път към Димитровград има един майстор - инж. Владов който се намира в началото на града (като идваш от Хасково) точно преди караулката завиваш на ляво (по пътя за заведение Афродита) и на 100-тният метър е сградата (сервиза му) с ограден двор и 4-5 гаража. Евала му правя! Един приятел ме прати при него на който му е оправил компютъра на колата. Засече ми,че не ми работи ламбда сондата и тъкмо се оговорихме за сонда втора употреба NGK за 80 лв ,той откри ,че не ми е свързан кабела за реотана на самата сонда.Запои го ,взе ми 10 лв и това е.Можеше спокойно да примълчи , да смени сондата и да запои кабела - щеше да ми вземе поне 110 лв за всичко това!!!
Според мен е добре да си направиш една консултация с него!
Ако искаш ще потърся и телефона му и ще ти го пратя :wink:

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Нед 03 юни 2007 10:38

Колега rudoni първо :welcome_to_group
Послушай Anbuch-знае ги нещата човека :bowdown .
Добре е човек да търси повече мнения-мога да напиша много за едно Ауди 100 16v и перипетите с майстори(вкл. и в юнитрейд)и безмислено купените части.Обиколи София горкото а накрая го оправиха в Сливен :D :D :D

Потребителски аватар
karrr
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот karrr » Вто 05 юни 2007 10:08

Prodriver написа:Я да питам,писал сам и преди по проблема с тоя дросел,в един сервиз ми казаха,че можели да го настроят механично за да задаржи оборотите.С VAG-COM-а показва, че трябва да е отворен от 1 до 7 градуса,а на мене ми е 14-15 градуса.Има ли такова нещо или ме баламосват :?: :dontknow:

Колега и при мен същата диагноза - трябва да се почисти дросела и дюи да се пренастрой и да държи около 3 градуса, за което ми искат немалко пари...ти до къде го докара? отстрани ли проблема вече?

Потребителски аватар
Prodriver
Контакти:

Мнениеот Prodriver » Вто 05 юни 2007 13:37

karrr написа:Колега и при мен същата диагноза - трябва да се почисти дросела и дюи да се пренастрой и да държи около 3 градуса, за което ми искат немалко пари...ти до къде го докара? отстрани ли проблема вече?
Пробваха да ми пренастроят дросела но се оказа,че е доста зле и неможе да се настрои. Доста време се мъчиха.Решението на проблема е нов дросел за съжаление. :( Днес ми се обадиха от сервиза и ми казаха,че са ми намерили нов за 473 лв.Ще проуча по магазините дали има и колко струват и ще пиша.Засега съм проверил в Unitrade и ми казаха 715 лв. което е безумна цифра. :screwy

Потребителски аватар
karrr
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот karrr » Вто 05 юни 2007 14:28

безумие... :horror:
имаше една тема в която една колежка намери дросел за по-поносима цифра, но пак доста сериозна...
дано мойта се оправи с настройка...искат ми 70 лв само за почистването и настройването... ужас ...
успех, колега, дано откриеш нормално решение на проблема :insane

Потребителски аватар
Prodriver
Контакти:

Мнениеот Prodriver » Вто 05 юни 2007 15:13

Обадих се в Ауто+ и ми казаха цена 450 лв.Явно толкова си варвят тия пусти дросели :( Колега karrr дано да успеят да ти настроят твоя дросел,но си мисля,че ефекта ще е временен,обмисли си дали има смисъл,ти си знаеш.Успех :да:

P.S.Извинявам се на колегата,че му превзехме темата.

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Вто 05 юни 2007 22:32

koлеги, благодаря за отговорите!още не съм се оправил защото тук няма диагностици! един познат с Г IV ima същия проблем.май е обща за вси'ки !ще пробвам сам по метода на по'истването! продължавайте да пишете!

Потребителски аватар
karrr
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот karrr » Пон 11 юни 2007 9:10

колега след като почистиш е важно да се изчистят грешките от компа на колата. ако няма диагностика да го направи може да я оставиш с разкачени кабели от акумулатора за известно време/май 30 мин казваха/. в други теми пише по-подробно каква е процедурата. така му правиш нещо като рестарт и грешките се изчиствали. :drive

Misalta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Misalta » Сря 13 юни 2007 21:34

i az sam v kluba s drosela probvax spo4istvaneto kolata vqrve6e dobre sa za da varvi trqbva da q praskam na 10 dena koito ima toq problem po dobre da go opravq barzo 1.4 16V sam103kon4eta a s toq problem har4a 15l na sto gradsko

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”