Аз ще показвам смяна на подсветка на централната конзола на В3, не на таблото, но то се прави идентично!
Ето това е в общи линии конзолата ми, но поради гадното качество на апарата, искам да предупредя, че на живо изглежда значително по-добре

За целта си свалих пластмасата около врътките на парното, извадих зеленото фолио с нарисуваните на него символи къде и колко да духа, занесох ги в едно рекламно студио да го сканират и принтнат на фолио и се получи следния резултат

От прозрачен плексиглас, в моя случай дебел 3мм. си изрязах подложка, включително изрязах и отворите за врътките и го полирах с паста за зъби "Поморин"
Този плексиглас служи за светловод, иначе ще останат много светли и неосветени участъци.
Светодиодите са ето това:

(не знам на коя снимка се виждат по-хубаво)
Това е лента (хартиена, с лепилен слой отдолу), на която са запоени тройки светодиоди и стабилизаторче на напрежение за всяка тройка.
Могат от цялата лента, теоретически- безкрайно дълга, с ножичка да се отрязва по 1, 2 или повече тройки. Има ги в син, червен, жълт, зелен и бял цвят. Захранването на всяка тройка (поотделно или в групи) е 12V.
Разположил съм светодиодните ленти ето по този начин

За да светят врътките в червено използвах други малки, червени светодиоди.
За съжаление, на нито една от снимките не се виждат както трябва, така, че давам само линк, пък дано имате добра фантазия.
http://images18.snimka.bg/003214502.jpgНад светодиодчето, леко в ляво съм сложил монета от 1 ст. за да се ориентирате за размера на светодиода.
През тях съм пуснал ток 10мА (резистори 1кОм)
Залепени са в отворчетата, останали след махане на оригналните светловоди със секундно лепило.
Държа да предупредя, че светодиодните ленти светят наистина ярко!!!
Ако е свързана директно на 12V, то вечер определено ще пречи! Трябва да се намали яркостта им чрез врътката за регулиране яркоста на подсветката (ако имате) или чрез външен резистор в захранването.
Аз обаче прибягнах до друг трик:
Смених си и подсветката на таблото с километража със същата лента и сега си регулирам осветеността на приборите чрез вградения регулатор на копчето на фаровете.
Само да не забравя да предупредя, че под пластмасата около врътките има оребрявания на долната основа, там, дето се държат жилата. Тези оребрявания трябва малко да се 'подкастрят', имаче не се затваря пластмасата (светодиодите изпъкват напред)
За В4/Голф3 не е необходимо разпечатване на фолио със символите предварително, тъй като споменатите символи просто са изрязани на пластмасата, която е около врътките