Въпрос за чип

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
shotoman
Автомобил: VW Polo 6N1
Двигател: AEE 1997
Контакти:

Въпрос за чип

Мнениеот shotoman » Вто 12 юни 2007 17:02

Значи подхвърлиха ми, но не съм много наясно. Колата е Passat 98` 1.9 TDI, 110 коня. За някакъв чип ми споменаха. Какъв е този чип, какво променя, ще съсипе ли по-бързо колата, колко конски сили вдига и най-вече колко парички струва такова чудо и какво се изисква за поставянето му! :)

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Вто 12 юни 2007 17:18

Значи колега аз не претендирам да съм разбирач но с две три думи ще ти обясня моята гледна точка.Този така наречен чип прави едно единствено нещо което ще повиши мощността на двигателя ти с 30% ако е с турбокомпресор.Това се получава като има един клапан преди турбото който се нарича уестгейт и той трябва да сработи когато налягането/скоростта на изгорелите газове завъртащи турбината/премине определена стойност.Турбината ти се върти примерно с 80 000 оборота за мин.,да обаче този клапан ако се отваря когато турбината развърти над 100 000 об мин ще получиш повече напомпан въздух в двигателя а от там и увеличената мощност.Тоест чипа способства за по късното отваряне на този клапан,в следствие на което турбината ще се върти по - бързо и износването и ще е по-интензивно,това може да се компенсира с по-голяма турбина която да поеме натоварването и е желателно да се прави по този начин иначе не се знае колко ще ти издържи турбото.

Потребителски аватар
shotoman
Контакти:

Мнениеот shotoman » Вто 12 юни 2007 17:23

а за какви парички говориме?

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Вто 12 юни 2007 17:47

Трябва да се обърнеш към колегата Brezel за цена и по-подробни обяснения.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 12 юни 2007 20:24

Danny boy написа:Значи колега аз не претендирам да съм разбирач но с две три думи ще ти обясня моята гледна точка.Този така наречен чип прави едно единствено нещо което ще повиши мощността на двигателя ти с 30% ако е с турбокомпресор.Това се получава като има един клапан преди турбото който се нарича уестгейт и той трябва да сработи когато налягането/скоростта на изгорелите газове завъртащи турбината/премине определена стойност.Турбината ти се върти примерно с 80 000 оборота за мин.,да обаче този клапан ако се отваря когато турбината развърти над 100 000 об мин ще получиш повече напомпан въздух в двигателя а от там и увеличената мощност.Тоест чипа способства за по късното отваряне на този клапан,в следствие на което турбината ще се върти по - бързо и износването и ще е по-интензивно,това може да се компенсира с по-голяма турбина която да поеме натоварването и е желателно да се прави по този начин иначе не се знае колко ще ти издържи турбото.

Колега това описание на работата на чипа е такава простотия че не е истина ! Или поне не се отнася за истински чип а за някакво подобие. Не ми се влиза в подробности но ако искаш да разбереш нещо за това какво представлява чипосването прочети малко из форумите и тогава пиши ,че сега само лъжеш колегата ! Само мога да кажа че добрия чип изобщо не води до по-голямо износване на мотора освен ако ти не го натискаш повече от преди понеже те кефи как дърпа !

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Вто 12 юни 2007 21:28

Stivi написа:
Danny boy написа:Значи колега аз не претендирам да съм разбирач но с две три думи ще ти обясня моята гледна точка.Този така наречен чип прави едно единствено нещо което ще повиши мощността на двигателя ти с 30% ако е с турбокомпресор.Това се получава като има един клапан преди турбото който се нарича уестгейт и той трябва да сработи когато налягането/скоростта на изгорелите газове завъртащи турбината/премине определена стойност.Турбината ти се върти примерно с 80 000 оборота за мин.,да обаче този клапан ако се отваря когато турбината развърти над 100 000 об мин ще получиш повече напомпан въздух в двигателя а от там и увеличената мощност.Тоест чипа способства за по късното отваряне на този клапан,в следствие на което турбината ще се върти по - бързо и износването и ще е по-интензивно,това може да се компенсира с по-голяма турбина която да поеме натоварването и е желателно да се прави по този начин иначе не се знае колко ще ти издържи турбото.

Колега това описание на работата на чипа е такава простотия че не е истина ! Или поне не се отнася за истински чип а за някакво подобие. Не ми се влиза в подробности но ако искаш да разбереш нещо за това какво представлява чипосването прочети малко из форумите и тогава пиши ,че сега само лъжеш колегата ! Само мога да кажа че добрия чип изобщо не води до по-голямо износване на мотора освен ако ти не го натискаш повече от преди понеже те кефи как дърпа !

http://forum.vwclub.bg/viewtopi ... da4f0b6394

Колега аз съм чел достатъчно ама май ти не си чел,та на почети малко барем ти стане ясно кво са писали хората дето разбират много повече от мене и тебе.И ако има да добавиш нещо повече то поясни и ние да разберем че да не си ходим прости от твоя свят. :lol:
ПП нищо лично ама малко си коригирай тона с който говориш

Потребителски аватар
shotoman
Контакти:

Мнениеот shotoman » Сря 13 юни 2007 11:06

Ето това последното за тона ми не го разбрах! :) Какво съм казал?

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Сря 13 юни 2007 12:05

Тема за чиптунинг
Има си тема, там са питанките. А това за тона не се отнася до теб...

Върни се в “Passat”