Скърца ми волана - РЕШЕНО!
- The Red Guy
- Автомобил:
- Двигател:
Скърца ми волана - РЕШЕНО!
Не знам дали е точно рейката на волана (тука може да бъркам с термина) или някоя пластмаса, ама скърцането, което се чува е все едно се трие пластмаса в метал. Не мога да локализирам точно от къде идва. Имам го този шум откакто имам Ибизата - повече от 2 г. и съм забелязал, че се получава когато е топло времето. Маслото на хидравликата се сменя редовно! И се чудя от кво може да е тва и може ли да е нещо сериозно?
Последна промяна от The Red Guy на Пон 18 юни 2007 9:02, променено общо 1 път.
- The Red Guy
- Автомобил:
- Двигател:
Скърацането го локализирах ей сега (мойта е права, че съм луд - кой нормален ще се занимава с това в 22.30 часа). Основното идва от разстоянието между волана и таралежа - има едно като пласмасов о-оръстен, на който има една медна писта. При въртене наляво-надясно скърца (не знам дали е този о-пръстен или волана се трие в рейката). Ама там пластини за клаксон мисля, че няма. Моите са на волана - на положението на палците вляво и вдясно. Смъкването на волана е кофти, щото имам въздушна възглавница и ми демонтажа и монтажа може да оакам пиропатрона. Та, ако някой има идеи какво и как да стане без демонтаж, че много дразни това!
- vladko_g40
- Автомобил: Audi A6 Audi 90
- Двигател: AEB AAN
- Контакти:
- The Red Guy
- Автомобил:
- Двигател:
Вече крайна диагноза - според мен е кормилен ляв накрайник (да го е..) вдигнах го колкото мога, натъпках го с грес - па квото стане, скрибучи само като навивам волана наляво. Здрав е накрайника -
за номер девет говоря, вдигнах го и го натъпках с грес, ама не смея да го развия отдолу, да го извадя и да го намажа хубаво. То като гледам отдолу има един болт, който с една лула ще се развие и този накрайник ще излезе, ама знам ли.... не съм го правил това досега...дали има нещо специфично при демонтажа на този ноемр девет?

за номер девет говоря, вдигнах го и го натъпках с грес, ама не смея да го развия отдолу, да го извадя и да го намажа хубаво. То като гледам отдолу има един болт, който с една лула ще се развие и този накрайник ще излезе, ама знам ли.... не съм го правил това досега...дали има нещо специфично при демонтажа на този ноемр девет?
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”