смених пистовия ремак и ролката и пак нещо скарца

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
Marto
Автомобил:
Двигател:

смених пистовия ремак и ролката и пак нещо скарца

Мнениеот Marto » Чет 14 юни 2007 22:29

Значи проблема ми е следния, имам Поло 95г 6N. Значи смених пистовия ремак и ролката и пак нещо скарца по скоро свири.Възможно ли е да е от водната помпа или да сменям МАЙСТОРА.
mod edit: vasstop

playboy_usa
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот playboy_usa » Чет 14 юни 2007 23:23

смени колата

Потребителски аватар
Prodriver
Автомобил: VW Polo VW 1300
Двигател: AEE 1996 AB 1971
Контакти:

Мнениеот Prodriver » Пет 15 юни 2007 8:02

Водната помпа по скоро чегърта едно такова като на метал като трагне да си заминава,а и тя е зацепена с ангренажния ремък,едва ли е от нея.Ти добре си сменил ролката и ремъка ама дали е стегнат ремъка като хората :?:

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Пет 15 юни 2007 10:55

Ако лагерите на динамото са тръгнали да си заминават ,като сложиш нов ремък който е със различна натегнатост от стария може да започнат да свирят без преди това да са свирели.Дори и сега да ти е натегнат правилно (при натиск да потъва около 1,5 см) ,ако преди е бил много натегнат ситуацията е съвсем реална. Разбира се ,другият вариянт и прекалено хлабавият ремък.Водната помпа напълно я изключи като възможност ,щото не е на този ремък (както е казал колегата по горе)

playboy_usa
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот playboy_usa » Пет 15 юни 2007 10:59

Anbuch написа:Ако лагерите на динамото са тръгнали да си заминават ,като сложиш нов ремък който е със различна натегнатост от стария може да започнат да свирят без преди това да са свирели.Дори и сега да ти е натегнат правилно (при натиск да потъва около 1,5 см) ,ако преди е бил много натегнат ситуацията е съвсем реална. Разбира се ,другият вариянт и прекалено хлабавият ремък.Водната помпа напълно я изключи като възможност ,щото не е на този ремък (както е казал колегата по горе)

същото нещо го имам и аз.с 2 нови ремъка пробвах и скарца ли вие,и не мои се опраи уж не е ролка понеже сменени били и ,ся като валя дъжд се намокриха работите и оше по ве4е зе да скарца и свири.и май е на динамото шайбата де ,...ама ще карам така докато спре,надявам се да нямам някакви лоши последствиа

Потребителски аватар
joro_g400
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот joro_g400 » Пет 15 юни 2007 21:03

Е ако спре рязко лошо.Това ремьче 5или6 канално кьт се развьрти в коша ще стане една...............

Потребителски аватар
anatolias
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anatolias » Пет 15 юни 2007 21:18

пробвай да намажеш ремъка отстрани със сапун докато се върти и ако спре от него ще да е. нещо подобно съветваха във форумите на АУДИ, потърси там

Потребителски аватар
Marto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto » Пет 15 юни 2007 22:56

Че колата няма да сменя това е ясно,а скърцането е поскоро на метал а не като на хлабав ремак.

Потребителски аватар
Marto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto » Съб 16 юни 2007 18:44

Колеги абе много странна работа, качавам се сутринта паля колата и вее го няма то скърцане. А дасе оправи от самосебеси направо ме учудва. Дано така да си остане :D

:lock:

Последна промяна от Marto на Съб 16 юни 2007 18:46, променено общо 1 път.

playboy_usa
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот playboy_usa » Съб 16 юни 2007 18:45

Marto написа:Колеги абе много странна работа, качавам се сутринта паля колата и вее го няма то скърцане. А дасе оправи от самосебеси направо ме учудва.

напраскай го с малко вода и ще видиш каде
имаш ли го още този звук?на мен ми се усили и кажи речи посотянно свири.мазах го с сапун не става ,.пак свири явно е ролка но коя?колко струва една ролка на динамото?трудоемка ли е работата?

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”