Купих ново ПОЛО, дизел '96, смених ангренажен ремък, масла и т.н, както си му е реда, обаче проблема е, че при изключване от скорост колата почва да тресе, т.е има осезаеми вибрации..... като включа на скорост заспива.
на нулева предавка оборотомера показва 1000 об. , ако съвсем леко натисна газта обаче , т.е. станат на 1050 да речем (понеже деленията на скалата са много условни) вибрациите изчезват и е както когато съм на скорост...пусна ли газта обаче, колата отново се разтриса...
откъде е тая история?

ПОЛО-то тресе на нулева предавка
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: ПОЛО-то тресе на нулева предавка
.kiik написа:Купих ново ПОЛО, дизел '96, смених ангренажен ремък, масла и т.н, както си му е реда, обаче проблема е, че при изключване от скорост колата почва да тресе, т.е има осезаеми вибрации..... като включа на скорост заспива.
на нулева предавка оборотомера показва 1000 об. , ако съвсем леко натисна газта обаче , т.е. станат на 1050 да речем (понеже деленията на скалата са много условни) вибрациите изчезват и е както когато съм на скорост...пусна ли газта обаче, колата отново се разтриса...
откъде е тая история?
и при мен е така,не може да се оправи,може ако вдигнеш оборотите:)друго решение няма или в сервиза на ваген
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
lrlmodo написа:kiik написа:какво значи много.... колко ?
т.е. каква е връзката между този проблем и разхода?
И аз се чудя![]()
Просто двигателя не е добре уравновесен.
Вдигай оборотите не му се плаши
Е КАК ДА НЯМА ВРЪЗКА,НАЛИО ПО ВИСОКИ ОБОРОТИ ВСЕ ЕДНО СИ НАТИОСНАЛ ГАЗТААААААААААА,И ТАКА ПО ВЕ4Е ГОРИ МОЙТА МИ ПРАЙ 9,30 ГРАДСКО ЗАРАДИ ТЕЗИ ОБОРОТИ ХЕМ САМ ГИ ОСТАИЛ НА 1050 АМИ АКО ГИ ДИГНА НЕЗНАМ ТОГАВА.АМА ТРЕСЕ ЯКАТА
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
playboy_usa написа:lrlmodo написа:kiik написа:какво значи много.... колко ?
т.е. каква е връзката между този проблем и разхода?
И аз се чудя![]()
Просто двигателя не е добре уравновесен.
Вдигай оборотите не му се плаши
Е КАК ДА НЯМА ВРЪЗКА,НАЛИО ПО ВИСОКИ ОБОРОТИ ВСЕ ЕДНО СИ НАТИОСНАЛ ГАЗТААААААААААА,И ТАКА ПО ВЕ4Е ГОРИ МОЙТА МИ ПРАЙ 9,30 ГРАДСКО ЗАРАДИ ТЕЗИ ОБОРОТИ ХЕМ САМ ГИ ОСТАИЛ НА 1050 АМИ АКО ГИ ДИГНА НЕЗНАМ ТОГАВА.АМА ТРЕСЕ ЯКАТА
Нещо се развикахме май

И сугурно от тия 1050 ти харчи 2л повече а?

- Andro_098
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: ПОЛО-то тресе на нулева предавка
kiik написа:Купих ново ПОЛО, дизел '96, смених ангренажен ремък, масла и т.н, както си му е реда, обаче проблема е, че при изключване от скорост колата почва да тресе, т.е има осезаеми вибрации..... като включа на скорост заспива.
откъде е тая история?
свещи, кабели, дистрибуторна капачка , смени ги и може да се оправи а пък и дизел кво искаш да не тресе

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”