Съвет за лаптоп

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Нед 25 фев 2007 0:15

musura написа: В момента, понеже това оскъпява страшно много продукцията, всички компоненти се купуват или поръчват на трети производители, като единственото, което е останало от бляскавата фирма навремето е МАРКАТА. Вътре в компютъра компонентите, сглобката та и дизайна са сходни на почти всички марки, просто няма от къде да дойде разликата - процесорите са еднакви, паметите са еднакви, дисковете са еднакви, мониторите са еднакви и т.н. къде е тогава разликата между HP и Dell примерно?

Колега, истината тука има 2 лица: Точно поради фактите изложени от тебе, всички водещи производители карат на по минимум 2 линии. Едната е за обикновения потребител, и едната е за "бизнес" потребителя. Пример: HP имат серията "Павилион" и сериите, които почват с NC/NX. Дел имат Инспирон и Латитуде. ИБМ имат R(е) и Т/Х/Z сериите. Така че като се сравнява, просто човек трябва да сравнява серии, които са позиционирани в един и същ сегмент.
Поради факта, че във по-скъпия (=бизнес) сегмент печалба с хардуер не се прави (защото както ти каза, сичко е еднакво, с изключение на дъната, но не винаги :? ) фирмите се оптват да придърпат клиенти с по-добри лизингови схеми и по-добра гаранционна поддръжка.

Че при ИБМ/ХП/Дел (във този ред!) плаща човек И за марката, е неуспоримо. Обаче това не е само от снобария, ами си има и други причини, повярвай ми. Това че БГ пазара още не е узрял за такива продукти, си е лично наш проблем. Но те си заслужават всеки един лев, което не винаги може да се каже за АЦЕР,БЕНК и там подобните производни (но слециално ACER имат също готини неща).

Всичко зависи от това, колко парички е готов да даде човек, и за какво ще го ползва

Потребителски аватар
alex synchro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alex synchro » Пон 26 фев 2007 13:14

Не взимай Acer или Fujitsu Siemens...ниските класове са им зле...
Добър избор е TOSHIBA!

p.s. Заложи на Intel при покупка на лаптоп! Имат по-ниска консумация, освен това са си доста "еластични".

Потребителски аватар
el.jay
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот el.jay » Пон 26 фев 2007 17:27

здрасти и от мен,
аз съм си харесал Fujitsu Siemens 1536. Идва към 2000 без ДДС, но пък има DVI на видеото. Какво ще кажете за този модел или препоръчайте подобен ? :roll:

Потребителски аватар
Miki
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Miki » Пон 26 фев 2007 17:30

alex synchro написа:Не взимай Acer или Fujitsu Siemens...ниските класове са им зле...
Добър избор е TOSHIBA!

p.s. Заложи на Intel при покупка на лаптоп! Имат по-ниска консумация, освен това са си доста "еластични".

Взе ми думите от устата. :!:

Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lizard » Пон 26 фев 2007 17:59

твърдо против ниския клас на Тошиба!!!! Имат доста проблеми със периферията.

Аз последните 3 месеца обикалях да търся лаптоп на братовчетками, че тя тръдно избира.

В този диапозон от 1300-1600 лв. "Маркова" машина (Дел, Ибм, компал и прочие) Или няма или са модели от преди 2 години.

Асер марката се мъчи да пробие при лаптопите от извесно време на сам и се появяват някои доста добри предложения.

Аз препоръчах асер на 3-ма познати и 3-мата са доволни от Тоз АСЕР 5101. Макар че пък точно други ми твърдяха че били кофти.
(Погледни и 5101 който е със виндоса наскоро падна като цена а видеото му е една идея по-добро)

Тошиба на никой не съм препоръчвал 2-ма други познати се набутаха. Едно повече пари дадоха за същите параметри 2-ро след 1-2 седмици аре в сервиза. Макар че тошиба били много силни.

Тъй че не ги слушай какво ти разправят.
Има 2 начина да си избереш лаптопа.
1-ви Външен вид. - Братовчетка ми 3 месеца туй я тормизи аз само и показавам кой от кой по мощен лаптоп.
2-риа начин Гледаш технически параметри. Пример в Плесио имаха неква марка Турбо Х. Навънше вид няма по голямо дърво. Като параметри еми няма друг напазара за 1400 лв да има такъв хардуер вътре. И гаранция 2 години даваха.

Колегите са прави като казват МАРКАТА е гарант за качество! Но същите тези колеги да обновят малко информацията за това което е на пазара и фирмите който го предлагат. Преди 3-4 годни ХП бяха върха а асер бяха никой....

П.П Интернет нали имаш земи се зарови малко по сайтовете за електронна търговия повечето имат екстрата да поставят коментари на потребители към продукта. Ей така може сам да си извадиш мнение колко е качесвено едно спрямо друго. Пример : Сестрами преди 5 години си зе лаптоп от япония (ей умрех докат намеря батерия за туй животно) марката неква СВЕТОВНО не извесна :) даже в различни страни различно име носише като ХЛОПЕЛА ... Та е един такъв сите ги четох първите 5-6 мнения "Ей много съм доволен за тез пари много як лаптоп", да ма следващите 4-5 бяха "Имам поблеми със ... охлаждане/ батерия и ... прочие". Та в България като си нямаме организация за проучване на качеството която да вади редовни бюлетини кое какво качество може да се очаква, ше си правим сами проучванията.

Потребителски аватар
biol
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот biol » Пон 26 фев 2007 20:31

не тошиба в бг
от 3 две бяха с умриал пиксел
високиа клас може (текра портриге)ама евтините недеи
ацер мно калпава изработка е отвратна пласмаса
след 2 месеца скърца абе ужаз и лака пада ..

дел са добро съотносхение цена качество имат някои много добри шасита има и много ревюта за ориентир
в продава има един делл изглеждаше добре
по добре такав дел ц2д отколкото целерон тошиба

Напоследак се залейдам по ЛГ като дизаин характеристики изглеждат много добре незнам как са с времето

иначе класиката си е сони, ибм, дел
и това каде го казват че няма значение марката не са познали
освен качеството изработката
има и страшен съпорт
трябва да си работил с сони за да знаеш какво е сони тахи
ако смяташ да ползваш линукс ИБМ е марката няма такъв съпорт
иди търси драивери за тосшиба или ацер
така че освен марка се и плашта качество и съпорт
бягаи далече от измислени марки като плесиопрестиго итн глупости
не си и струват гледането

Потребителски аватар
guard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот guard » Пон 26 фев 2007 20:35

biol написа:не тошиба в бг
от 3 две бяха с умриал пиксел
високиа клас може (текра портриге)ама евтините недеи
ацер мно калпава изработка е отвратна пласмаса
след 2 месеца скърца абе ужаз и лака пада ..

дел са добро съотносхение цена качество имат някои много добри шасита има и много ревюта за ориентир
в продава има един делл изглеждаше добре
по добре такав дел ц2д отколкото целерон тошиба

Напоследак се залейдам по ЛГ като дизаин характеристики изглеждат много добре незнам как са с времето

иначе класиката си е сони, ибм, дел
и това каде го казват че няма значение марката не са познали
освен качеството изработката
има и страшен съпорт
трябва да си работил с сони за да знаеш какво е сони тахи
ако смяташ да ползваш линукс ИБМ е марката няма такъв съпорт
иди търси драивери за тосшиба или ацер
така че освен марка се и плашта качество и съпорт
бягаи далече от измислени марки като плесиопрестиго итн глупости
не си и струват гледането

Lenovo сигурно имаш предвид под АйБиЕм, те си продадоха компютърния бизнес, сега на сървиси го избиват.......е и чиповете си запазиха, там са си на едно от първите места. :wink:

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 26 фев 2007 20:54

Не е точно по темата на колегат ама на приятелката и взехме IBM /не Lenovo макар че вече имаше и от тях/ а едни познати си взеха BENQ вярно малко по-евтин ама както каза човека "...за по малко пари имам параметри като вашия.." е като си поиграх и с двата разбрах че марката не е без значение! Може параметрите да са едни и същи ама нито дисплея му дисплей нито работата му работа ,за външен вид и качество на материала изобщо не говорим. Не знам как е положението откакто вече IBM е Lenovo но определено имаше защо да е по-скъп от повечето "кучи" марки !

Потребителски аватар
Letajanta
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Letajanta » Пон 26 фев 2007 21:31

Здравейте и от мен , предложете ми накакъв лаптоп 17 много ми хвалят MSI но не разбирам от такава техника :lol:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пон 26 фев 2007 21:44

Letajanta написа:Здравейте и от мен , предложете ми накакъв лаптоп 17 много ми хвалят MSI но не разбирам от такава техника :lol:

HP 17" - цените са в евро без ДДС

Потребителски аватар
stanimir
Автомобил:
Двигател:

Re: Съвет за лаптоп

Мнениеот stanimir » Нед 17 юни 2007 17:57

Колеги,да не отварямнова тема-за 1600-700 ле, със 17-инчов монитор, кой лап топ бихте препоръчали,че хич-ама хич не разбирам? :shock

Потребителски аватар
Madj0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Madj0 » Нед 17 юни 2007 18:19

Тея марки дет си написал са .......
Lenovo 3000 N100,TY0BTBM,T2250 15.4WXGA 512 80 DVDRW 1380 лв
Lenovo 3000 N100,TY0BVBM,T2350 15.4WXGA 512M 120G DVDRW 1450 лв
Има и доста други марки кат DELL и Fujitsu-Siemens пак на подобни пари

P.S. Доказаната марка си е друго нещо !

Потребителски аватар
Veso101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Veso101 » Нед 17 юни 2007 21:33

Сега , другари, требе да почна отнякъде писанието:
1.Избирайте най-напред според отзивите на сервизите в България.
Ако ще и най-коравия модел да е може да се развали, а ако те мотат 2 месеца в сервиза, ще ти мине всеки мерак.
Някои бяха писали че сервиза на Тошиба не става-не съм съгласен, купих си Тошиба защото отзивите за сервиза в БГ във форумите за хардуер бяха много добри.
2.Верно е че компонентите на повечето лаптопи са едни и същи, въпроса е в дъното- моята Тошиба М-100 е с процесор Интел естествено, твърд диск Хитачи(екс.АиБиЕм), ДВД Машита, монитора е Самсунг- направо събери чарк, но най- важното дъното си е Тошиба, както и гаранцията.
Верно е че всички производители имат различни степени на качество, и много важно е къде отиват компонентите 1 во качество, бъдете сигурни , че не е в MSI, ACer или Prestigio или Plesio, Нищо че първите две фирми произвеждат и за себе си.
3.Има огромно значение за кой пазар отива лаптопа, сещаите се къде отиват тия дето са без мъртви пиксели? Няма да е в БГ.
4.Няма никаква гаранция къде е произведен лаптопа, лично съм виждал в мижава манифактура в Тайван рамки на Лаптопи НР, така че всичко най-вече си е късмет.
Според мен избирайте по добър сервиз в БГ и максимално дълга гаранция!
Успех с покупките!

Потребителски аватар
mishu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mishu » Нед 17 юни 2007 21:54

http://www.pcstore.bg/acer.html

Има разни с Linux, което смъква цената доста. Пък ти след това можеш да си го правиш каквото искаш.

Потребителски аватар
kiko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiko » Нед 17 юни 2007 22:05

от 5 месеца съм с ACER aspire 5100 и мога да кажа ,че машинката е страхотна.Но е истина,че не съм геймър.Имам около 10 познати с лаптопи от марката и досега никой не се оплаквал от повреди и проблеми.ЗА цената си става.Не знам ,защо решихте,че са лайняна марка-за толкова пари -толкова.А и дизайна им е на ниво-прехвалените hp са с дървен дизайн-но въпрос на вкус казало кучето и си облизало топките...

Върни се в “ОФФ-Топик - други”